reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Cześć dziewczyny

A mój mały jak zasnął o 00:30 to obudził się o 7 rano :szok:. Tylko że spał przy mamusi. Super już śpi oby tak dalej. Teraz tylko żeby w łóżeczku tak spał to by było idealnie.
Ja jutro jade do gina na kontrole, mam nadzieje że wszystko dobrze bedzie

reklama
ciril ja tez się zdecyduje na 6 w 1.
fiolka może to kolki? nasza tez nie chce spać, przy piersi zasypia, na rekach tez a jak odkładam to wyk...widać potrzebuje bliskości mamusi. wysłać ci szumy na maila? sprawdziły się przy całej trójce :tak:
clodi wow pięknie spal

my po wizytach w przych. rehabilitacyjnej i na usg główki

myslałam że Wojtek jest spięty bo pręzy się niesamowicie nawet nie mogę ćwiczyc z nim stawów biodrowych tak się spina a tu pani mi mówi że on jeszcze jest wiotki, ale ogólnie wszystko ok tylko 3xdziennie musimy robić masaż Shantala

a na usg przezciemiączkowym okazało się że ma zmianę torbielowatą o śr.7mm w splocie naczyniówkowym komory bocznej lewej pani dr dopisała w nawiasie(poudarowa?)
poza tym wszytsko dobrze ale to wyginanie mogłobyć spowodowane tą zmianą, trzeba obserwować, jutro będe dzwonić do neurologa bo wizytę mam na początku marca ale kazał dzwonić gdyby wyszło coś na usg

uciekam się położyć bo głowa mi eksploduje:no: czy któraś wiem czy karmiąc można używać lampy solux?

Bulkaasia ja jeszcze nie mam karuzeli zawieszonej, nawet jeszcze nie kupilam, ale tez sie zastanawiam od kiedy mozna. Tylko ze moja mala prawie wogole nie lezy w lozeczku, odkladam ja tylko w nocy jak juz spi, wiec u mnie narazie nie ma sensu kupowac karuzeli.

Fiolka to moga byc kolki. U nas tez raz tak bylo ze mala ryczla chyba od 16 do 22. Bylismy zdesperowani ale na szczescie juz sie to nie powtorzylo.

Nathani zainteresowaly mnie te szumy. Masz nagrane ? Moge prosic o przeslanie na maila ? Moja mala jak placze to sie uspokaja jak do uszka szumimy szszszsz i zawsze jest spokojna na przewijaku bo mamy tam taki wentylator na cieple powietrze i jego szum ja uspokaja. Wiec czasem jak bardzo placze i nic nie pomaga to kladziemy ja na przewijaku wlaczamy wentylator i zazwyczaj sie ucisza.

Dziewczyny na dzieci dobrze wpływają szumy, np. suszarka, odkurzacz, ogólnie coś co nazywa się "białym szumem", szukajcie np. na youtubie Biały szum / White noise - demo - YouTube my też ściągnęlismy takie 4 dłuższe nagrania i puszczamy przy kąpieli i przebieraniu, najbardziej lubię szum + bicie serca - easysleep.info - YouTube na głośnikach słychać też w tym bicie serca, na Maryśkę działa a na mojego menia jeszcze bardziej, usypia natychmiast :-D

Chyba też tych szumów będę musiała wypróbować.. :-p

U nas kąpiel i przebieranie to nie problem, mała to strasznie lubi. Się śmiejemy, że jak podrośnie to 10 razy dziennie będzie się przebierać.. :-D:-D

Ja nad łóżeczkiem mam zawieszonego takiego misia co siedzi na księżycu - i on gra taką fajną melodyjkę. I tylko jak na razie przeszkadza. :confused:
Karuzele założe jak mała będzie mieć z .. miesiąc? :dry:

my po wizytach w przych. rehabilitacyjnej i na usg główki

myslałam że Wojtek jest spięty bo pręzy się niesamowicie nawet nie mogę ćwiczyc z nim stawów biodrowych tak się spina a tu pani mi mówi że on jeszcze jest wiotki, ale ogólnie wszystko ok tylko 3xdziennie musimy robić masaż Shantala

a na usg przezciemiączkowym okazało się że ma zmianę torbielowatą o śr.7mm w splocie naczyniówkowym komory bocznej lewej pani dr dopisała w nawiasie(poudarowa?)
poza tym wszytsko dobrze ale to wyginanie mogłobyć spowodowane tą zmianą, trzeba obserwować, jutro będe dzwonić do neurologa bo wizytę mam na początku marca ale kazał dzwonić gdyby wyszło coś na usg

uciekam się położyć bo głowa mi eksploduje:no: czy któraś wiem czy karmiąc można używać lampy solux?

Kasia będę Cię wspierać w zamartwianiu o maluszka , bo ja mam a raczej Rozalka zdiagnozowane coś podobnego a dokładnie po usg przezciemiączkowym wykonywanym w szpitalu okazało się że dziecko ma "asymetrie komór. Poszerzenie rogu potylicznego komory lewej. Splot naczyniówkowy komory bocznej lewej mózgu ma nieregularne obrysy i niejednorodną echogeniczność. Wniosek stan po IVH II st.lewostronnie" ( spisane z wypisu ze szpitala)" . W związku z tym dostałam od razu skierowanie do poradni neonatologicznej z rozpoznaniem : IVH II st lewostronnie , Otrzymanie apgar 7. Wizytę mamy 30.01. Lekarz jednak w szpitalu mnie uspokajał że to nic groźnego i że ta torbiel/krwiak ( różnie nazywają ) się wchłonie po 1-2 m-cach.

Trzymam kciuki za Wojtusia żeby wszystko było ok.:-)

Fiolka to na 80% kolki. Spróbuj go odgazować to od razu ulgę mu przyniesie czyli termometr w pupę albo zakup windi . A jak krople to sab simplex podobno najlepszy , ja mam espumisan ale czy działa - może trochę :happy2:

Ostatnia edycja:
kasia s i liwus brzmi poważnie ale mam nadzieję że poważne nie jest... my dziś dostaliśmy skierowanie do neurologa bo się Antoś za bardzo wygina na jak leży. Licze na to że są to wyginania fizjologiczne a nie patologiczne ale dowiemy sie za jakiś miesiac bo tyle podobno się czeka u nas do neurologa dziecięcego jutro będę próbowała go zapisac.
Byliśmy dziś tez na szczepionce na rotawirusy - była doustna i Antoś wypił ze smakiem, rozkosznie sobie cmokając:-D a w domu walnął niezłą kupkę po tym ale uprzedzali że może tak być. Zresztą wczorajszy czopek chyba go odblokował bo przed wyjazdem na szczepienie też zrobił kupkę i to z mniejszym wysiłkiem niż zwykle. A ta wczorajsza pediatra przepisała mu syrop na perystaltykę jelit ale jeszcze nie dawałam dam mu w sobotę chyba dopiero bo teraz po tej szczepionce to nie bede tam go pobudzac za bardzo :)
dobrej nocki mamuśki

reklama
liwuś,kasia_s -trzymam &&&&&&&& za dzieciaczki i mam nadzieje ze wszystko wam samo minie nie trzeba bedzie nic z tym robić ale lepiej skontrolować;-) Ja mam powieszona karuzele nad łózeczkiem odkąd Julita miesiąc skończyła i jak nie ogląda jej to ją zdejmuje i odkładam na półke:tak:Nie wiem jak wy to robicie że wasze dzieci lubią sie kąpać u nas mala jak tylko jej zdejme ubranie to krzyk dopóki jej nie ubiore:dry:a dziś ciąg dalszy uśmiechów jak była pojedzona popołudniu i w dobrym humorku to sie śmiała do mnie i nawet gaworzyła jak miło patrzeć jaka sie juz robi kontaktowa:-)A na to usg główki to wy miałyscie skierowanie? każdemu dziecku je robią czy jak bo my nie mieliśmy:sorry2: Aurelka Julita ma przepukline pępkową i nie trzeba tego leczyć my byliśmy z nią ostatnio w szpitalu zeby skonsultowac to z lekarzem i powiedział że dużo dzieci ma przepukline i ona sie sama wchłania kłąśc dużo bączka na brzuchu i będzie dobrze:tak:

Do góry