reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Hejka
My kąpiemy codziennie, bo mała chyba potrzebuje tego rytuału.
Dziękuję wszystkim za rady co do odparzeń. Jeszcze ze dwa dni będę smarować nadmanganianem potasu, a potem zacznę podsypywać mąką.
Dzisiaj pierwsza kiepska nocka. Nie spałam nawet godziny w sumie, a tak to zawsze młoda po kąpieli spała minimum 3 h, potem dokładała drugie tyle albo trochę mniej, dopiero nad ranem spała już krócej. Ale co się dzisiaj z nią działo to nie wiem. Ładnie zjadła, ale spała tylko 25 minut i potem ciągle chciała, byle zassać na dwie sekundki, nie było mowy żeby ją ktoś inny wziął na ręce, nie wspominając o odłożeniu do łóżeczka :confused:
I choć wiem, że to raczej jeszcze niemożliwe, to wydaje mi się, że się do mnie świadomie uśmiechnęła. Jak ją przewinęłam i brałam na cyca, patrzyła takimi wielkimi oczami w moje oczy, mówiłam do niej czule i walnęła taaaaaki słodki uśmiech :-D

reklama
Hej my tez kapiemy mateuszka codziennie w emoliencie. Jemu troszke skora schodzi jeszcze po porodzie. Ogolnie lubi sie kapac, ale ubierania juz nie i placze. Nam sie jeszcze pupa nie odpazyla, ale ja smaruje linomagiem lub zwykla wazelina.

Adgama pepkowe bedzie dopiero w sobote, nie chcielismy robic wczesniej bo Mati malutki.
Kurde ostatnio corka ladnie nam spala a wczorajsza noc to koszmar jakis. Obudzila sie kolo 2. Maz do niej chodzil, az w koncu sie wkurzyl i wzial ja do nas. Obucil sie tylkim i poszedl spac:szok: ja musialam ja uspac, przez godzine miala oczy szeroko otwarte potem zaczynala przysypiac. Przysnela na doslownie 5 min obudzila sie i zaczela sie cieszyc i dawaj do zabawy, stwierdzilam ze u nas nie zasnie wiec wzielam ja do lozeczka, tam po 40 min mordegi dalam jej flache, jakos 3:40 rano. Zjadla, ale spac jej sie dalej nie chcialo, wiec poszlam przygotowac wode na poranna butle a ona sie w tym czasie rozdarla i meza obudzila, poszedl do niej i jakos ja uspal. Ledwo sie polozylam to Mati sie obudzil...ehhh dzis w dzien moze odespie :confused:
Mati zrobil mi kupe ze sluzem, ehh sam kisiel i tak troche brzydko pachnaca :sorry: A ja przeciez jem ciagle to samo, a moze to dlatego ze go dokarmiam mm? Bede obserwowac jedna kupa to jeszcze nie tragedia chyba :dry:

Ostatnia edycja:
Hej...
Przyjechałyśmy ze szczepienia. Decyzja padła na skojarzone. Infanrix Hexa i z głowy. U nas w aptece 190 zł... Sońka trochę pochlipała przy podaniu, a później w aucie zasnęła i spi jeszcze... tylko słyszę jak ciągnie smoka.

Ja też dzisiaj spałam otoczona dziećmi, bo Wiktorek przyszedło 2.30 się przytulić i wygonił tatusia.
Dzisiaj na spacer już nie idziemy, po szczepieniu nie chcę jej narażać.

O zaczuyna stękać, to już z głodu;-)

Hej

u nas nocka ok do 6 rano, a pozniej to juz standardowo mala za dobrze nie spi i trzeba ja do nas do lozka brac. Ale nie narzekam bo podrzemalam jeszcze do 9.30
mala teraz lezy w lezaczku, wibracje wlaczone i chyba zaraz odplynie a ja bede mogla sie isc wykapac.
Pozniej pojdziemy na spacerek bo pogoda u nas sliczna dzisiaj i az zal siedziec w domu.

bulkaasia to juz miesiac!!! Wiec najlepszego dla syneczka

Misia ladnie ci Oliwka spi w nocy, pozazdroscic

Dzień dobry.

Ja się zastanawiam nad tymi szczepieniami. Szkoda mi, żeby ją kuli aż 3 razy w jeden dzień.. Jeszcze mamy troszkę czasu, to to przemyślimy.

Moja Zuzia ma, sama nie wiem co. Siłuje się malutka, żeby puścić bączka, aż nam płacze. :( Kupek jest mniej i są małe. A biedaczka się męczy, że aż mi jej szkoda. I nie wiem jak mogę jej pomóc. :-(

Dzisiaj mamy 2 tygodnie! :-)

Hej. Tylko 5 stron przeczytałam,więcej już nie daję rady. Głowa mi pęka od rana, brzuch boli, do kitu :dry: Wczoraj u orotpoedy ok zarówno u małego jak i córci :tak: Ale ta wycieczka chyba się na nim odbiła, bo tak nam się darł później przy zasypianiu po kąpielowym, że szok. Nie prężył się ,więc to nie od brzuszka, cyca nie chciał,tylko krzyk :szok: W końcu chyba po godzinie takiego wrzasku (ja ryczałam razem z nim) zasnął przytulony do mnie i opatulony na łóżku.
No i już popisałam :eek: Zmykam, bo się obudził :sorry2:

misia ja mam czopkiglyceroil suppositoria ale to chyba znaczy dokładnie czopki glicerolowe bo na opakowaniu pod tą nazwą jest dokladnie tak napisane :). W aptece mi powiedzieli że to są czopki od 3 roku życia, ale już druga pediatra kazała aplikować jak nie zrobi kupki przez 3 dni lub rozluźniać zwieracze termometrem. nie zakłada się całego czopka tylko ok 1/3. ja go dzielę tak wzdłuż żeby łatwo wszedł.
adgama pępuszek wreszcie wygojony. resztki lapisu też już odpadły więc jest ładnie i czysto:)

reklama
Aurelka my tez dwa tygodnie ;-)
by la położna, zważyła, wypełniła papiery popatrzyła na kikut, który już ledwo się trzyma, chwilę pogadałyśmy i pojechała. waga młodej 4160

Do góry