reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

liwus gdzie kupujesz wkładki lansinoh? w jakiejś sieciówce? bo u mnie nigdzie nie moge znalezc... ;/

W sklepie dzieciecym ostatnio kupilam,ale sa tez w aptekach Arniki i na allegro wiidzialam w atrakcyjnych cenach. Napisalam tez do nich gmail zeby mi podali liste punktow gdzie zakupie ich produkty i od razu mi Pani odpisala :)

Fiolka witaj i nie zamartwiaj sie i nie oskarzaj nie ma tu Twojej winy

My dzisiaj bylysmy na spacerze chustowym po Adaska do przedszkola i w aptece. Ludzie sie na nas patrzyli jakbym byla ufo ale juz przyzwyczailam bo to samo bylo przy starszaku.
Vivieen ja sie zapielam do polowy w kurtce tak ze Rozalka miala przykryte nogi a reszta na wierzchu ale miala na sobie 3 warstw+ 2 warstwy chustowe + cieplo ktore wytwarzalysmy sobie nawzajem . Bylo fajnie :)

reklama
No i po kąpieli maly padł :)
Ja kiedyś chciałam kąpać kilka razy w tyg. ale widzę że Wikuś od razu taki spokojniejszy po takim rytuale
i najwyżej będziemy przemywać tylko pupę ale w wanience...
Ja używałam do tej pory chusteczek pampers sensitive (w dzień staramy się myć ciepłą wodą i wacikiem) i niczym nie smarowałam ale w szpitalu jeden dzień i takie odparzenie koło jajeczek :/ po prostu skóra schodzi.
Mam nadzieje że wróci do normy bo miał super pupę

Hej, my kąpiemy codziennie w emoliencie. Staramy sie okolo 19:30 ale czasem sie opoznia np. Dzis bo bylismy u pediatry. Dlugo problam sie umowic do tej dr ale dopiro teraz mi sieudalo. To jedyna do ktrej mam zaufanie. Nie wiem czy Wam pisalam ale jak bylismy na szczepieniu 2tyg temu to tamtalekarka slyszala jakies smery w srduszku Antosia ale stwierdzila ze to normalne. Mi to jednak nie dawalo spokoju i musialam isc do tej dzisiejszej dr. Bylismy u niej godzine ale wypytalam o wszystko i nie zbywala mnie. Dokladnie zbadala Antkai nie slyszy zadnych szmerow na szczescie. Powiedziala ze problem zkupkami ma prawie kazdy jej maly pacjent ale jak dziecko nie robiprzez dluzej niz 3 dni totrzebamu pomóc czopkiem glicerynowym( 1/3) albo termometrem wpupie (liwus znalazla cos bezpieczniejszego waptece zamiast temometra) bo najczesciej problem tkwi w zwieraczach, ktore jeszcze saniedojrzalei blokuja kupke. Dlatego po powocie do domu uzylismy czopka i bylakupa ogromniasta... antos od razu poczul sielepiej i jak dorwal sie do cyca to wydoil calego.. Zapomnialam zapytac o to odciaganie skorki przy toalecie siusiaka ale ciesze sie ze poszlam:) mowilam tez ze Antos mi sieprzegina jak lezy i jest zdenerwowany i powiedziala ze dobrze byloby dla swietego spokoju isc do neurologa (tak dla swojego spokoju) ale skierowanie musze wziac z poradni bo u niej byismy prywatnie.
Fiolka ja smaruje pupe gruba wartwa linomagu zwyklego z wit a+e szczegolnie na noc. czasem uzywam linomagu z cynkiem ale to raz dziennie. Te wszystkie typowe do pupy jak dlaNmnie dobre nie sa a linomag zdaje egzamin i jest tani. a takie odparzenie ze az skora schodzi polecam tormentiol nam pomogl -smarowalam przy kazdej zmianiepieluszki i czesciej zmienialam pieluszki.

Nathani jak zauważyłam ze reaguje na moj głos i śmieje sie świadomie to poczułam sie jagbym trafiła 6 w totka:-Dślicznie wygląda jak sie uśmiecha doczekasz sie i ty jeszcze jesteście malutkie ;-) Basia ja na piekące piersi stosowałam maść Maltan nie wiem czy masz mozliwość ją kupić mi poprostu życie uratowała bo poczatki karmienia piersią to był hardcore łzy mi w oczach stawały jak karmilam a dzieki maści wszystko przeszło:tak: Liwuś ludzie sa tacy ograniczeni że na normalne osoby patrzą jagby z nieba spadli ale nie ma sie czym martwić to mówi tylko o ich braku wiedzy:-) Fiolka każde dziecko inne mam nadzieje że wam coś na pupe pomoże bo ja przerobilam troszke tych maści zanim zagoiłam malej pupe:happy: 4Madlen dobrze że z Antosiem wszystko wporządku co lekarz to inna opinia ja też mam jednego zaufanego lekarza do ktorego zawsze z dziećmi chodze byłam ostatnio u pani pediatry od tego lekarza co chodze do niego i niby fajna ale jej tak nie ufam:-D A do neurologa nie zaszkodzi podejść będziesz spokojniesza;-)

Ania_789 ja zgłosiłam Wojtka do ubezpieczenia ale księgowe w moim zakłądzie mają ze wszytskim dłuuugi ogon i nie wiadomo kiedy wysłały papiery:wściekła/y:

betiks super że wszytsko ok :-) a z tego co mi wiadomo to nawet jeśli nie ma jeszcze krwawienia to też można zajść w ciążę więc też trzeba uważać:sorry:

Fiolka_130 jesteś najcudowniejszą mamusią dla swojego synka i nigdy nie daj sobie powiedzieć że jest inaczej
bo gdyby tak było nie spędziłabyś tylu dni przy jego łóżku w takich niekomfortowych warunkach, nie rzepłakałabyś tyle z troski o niego, więc głowa do góry :-) jeszcze trochę i w domku poczuje się całkowicie dobrze i będzie spokojniejszy, a rodziną się nie przejmuj, pewnych rzeczy nie przeskoczysz:-(
my Wojtka nie werandowalismy, pzrejażdżki autem traktowalismy jako werandowanie:sorry:
co do pupy, to myjemy wodą lub wodą z płynem do kąpieli i smarujemy kremem p/odparzeniom (choć zdarzyło się bez żadnego smarowania), raz miał kilka krostek to sudocrem, ale jedno posmarowanie wystarczyło

wybaczcie że dziś tak krótko ale z nosa mi cieknie, głowa i gardło boli:wściekła/y: jutro z młodym na usg główki i rehabilitację i jeszcze gdzies pomiędzy muszę z Julką do pzrychodni bo dzis wieczór znów temperatura:crazy:

hej. wyspałyśmy się. dziś wizyta położnej . Mamy 2 tygodnie ;-) policzyłam macierzyński plus urlop wychodzi mi sierpień powrót do pracy. już mam pietra ....
basia na brodawki malantan super sprawa
4madlen ciesze się ż z Antosiem dobrze, czasem warto skonsultować się z innym dr. :tak:
kasia s zdrówka
betiks sprawdź pocztę

cześć mamuśki :-)

4madlen dzieciaczków powiedzonka są przezabawne :-D. a właśnie jak antosia pępuszek?
basia jak pępkowe?
betiks super, że wszystko w porządku
goko my kąpiemy co drugi dzień, chcieliśmy kąpać o stałej godzinie, ale nam nie wychodzi :sorry2:

mnie gardło nadal boli i to już tak konkretnie, chyba bez wizyty u lekarza się nie obejdzie :-(

Hejka, u nas nocka spokojna a to pewnie dlatego, że Mały spał od poczatku w naszym łóżku.:-) Pozwoliłam na to ze zwgledu na moje samopoczucie, które nie było dobre ze wzgledu na ranę. Tak mi jakos felernie w poniedziałek pielegniarka załozyła ten opatrunek, że dostałam odparzenia i wszystko mnie piekło i strasznie bolało. Miejmy nadzieję, że mi sie nie pogorszy bo juz sie podłamałam wczoraj.:zawstydzona/y: Dzisiaj jest troszkę lepiej ale nadal pobolewa.

Dorianek dzisiaj ma miesiąc:happy2::happy2::happy2:

Fiolka kochana dużo siły i zdrówka dla WAS!!! Jesteś wspaniałą mamusią i Wikuś to czuje, nieważ mi sie mysleć inaczej. Z czasem wszystko sie ułoży i jeszcze nie jeden uśmiech synek Ci wyśle:tak:
Lilith dzięki, doszły wiadomości.
wisienka współczuję i wiem co to gp w uk ale miejmy nadzieję, że coś Ci poradzą:tak:
4madlen super, że z Antosiem wszystko w porządku i oby tak dalej.
goko my kąpiemy Dorianka co 2-3 dzień koło godz.19, połozna stwierdziła, że nie ma potrzeby częstszego mycia bo taki dzieciaczek nie brudzi sie zbyt mocno:tak:

Mam pytanko: czy którejś maluszek ma może tradzik niemowlęcy lub coś podobnego? Bo mój ma krostki na policzkach i brodzie straszne od 5 dni i nie wiem czy coś tym smarować.

dziękuję dziewczyny za odpowiedź... mu też kąpiemy co 2 dzień i w okolicach godziny 19 (zależy jak mała się obudzi) i się zastanawiałam czy nie lepiej właśnie tak jak pisała cinamona kąpać codziennie i o stałej porze... by dziecku zacząć normować cykl... ale chyba na to jeszcze za wcześnie co nie???
u nas nocka w miarę... mała zasnęła ok. 22 później pobudka o 2 (godzinę nie spała) i 6 i śpi do teraz :szok: ale już się kręci więc pewnie zaraz się obudzi...

obudziła się... mykam... buziole i miłego dnia :tak:

reklama
Hej
my Oliwkę kąpiemy codziennie o 18.30, potem karmienie i małą śpi do 23, potem pielucha i kolejne karmienie i śpi do 4. Moja córcia bardzo lubi kąpiel, a i ja mam wrażenie, że po niej jest taka bardziej rozluźniona.
W sobotę idziemy na USG st.biodrowego, a w poniedziałek wybieramy się do moich rodziców bo w końcu to dzień babci a we wtorek dzień dziadka :-)
Fiolka witaj w domu, złymi myślami nie zadręczaj się bo szkoda tylko nerwów. My od początku przy każdej zmianie pieluchy smarujemy pupkę grubą warstwą kremu Nivea przeciw odparzeniom i odpukać nigdy nie było problemu.
4madlen możesz podać nazwę tych czopków? Mojej malutkiej pomaga herbatka koperkowa jak ma problem z kupką.
bulkaasia jak ten miesiąc szybko zleciał, moja małą wczoraj skończyła już 7 tygodni :-) Moja mała czasem ma takie krostki, które po paru dni znikają, pediatra kazał mi przemywać je spirytusem salicylowym i powiem ci że ładnie znikają po nim krostki. Ponoć to normalne u takich brzdąców.

Ostatnia edycja:
Do góry