reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

liwus ile czekałaś na pesel?
my byliśmy tydzień po porodzie w poradni patologii noworodka bo przy wypisie kazali przyjść i na usg kontrola za miesiąc. no a do swojego pediatry to tak jak wy około 6 tyg. na szczepienie tylko się zastanawiałam czy deklaracje wcześniej trzeba składać...

nam na szczepienia kazali sie zapisywać wczesniej .. bo potem możemy sie nie załapać na termin

reklama
Dziewczyny nie boicie się szczepić tymi darmówkami ? tyle sie naczytałam artykułów o rtęci w nich, że osobiście bym nie zaryzykowała , te płatne też nie są duże lepsze, po nich też występują powikłania ale podobno nie tak często :(
szkoda ,że to obowiązkowe :(

Jeśli chodzi o nosidełko to zamówiłam baby bjorn active - ma chyba najlepsze opinie lekarzy no ale zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce :) chciałam chustę lecz wiązanie mnie przerosło ;)

39127531285048.jpg

Ostatnia edycja:
Madlen tez mialas wczoraj przezyc:sorry2: ja tak sie boje jak sie maluch krztusi czy dlawi:sorry2: moj maly czasami jak sie dorwie do cyca to az mu noskiem pojdzie:no::no::no:

Cinamona powodzenia na zakupach, ja moze sie w srode wybiore chcialam sobie marynarke kupic moze jakies jeansy, malemu tez musze bodziaki, dla starszaka kapielowki bo rozdarl na basenie:cool2:

Viv milego wizytowania:-)

Nathani u nas tez dzis mrozek ja tam nigdzie nie wychodze, samej mi zimno;-)

Majja moja znajoma nie szczepi wogole, znalazla sposob zeby to ominac ( chodzi mi o ten przymus) i nie szczepi, ja w szczegoly nie wchodzilam bo ja za szczepionkami:) zamowilas tego bjorna jednak:) ja tej wersji active nie przymierzalam,

Czekam na paczki zamowilam malemu na internecie ubranko, sophie zyrafe (pierwsza zabawka;-)) i taka zawieszke do smoczka z imieniem no i cos przyszlo bo znalazlam w szkrzynce awizo, zastanawiam sie tylko dlaczego nikt do domu nie zadzwonil przeciez jestem:no::no:

Ostatnia edycja:
noukie ja tez czekam na przesyłkę bo mąż mi zamówił zegarek z tytułu urodzenia Lenki :-) może nie słyszałaś dzwonka?
ja też za szczepionkami

noukie ja tez czekam na przesyłkę bo mąż mi zamówił zegarek z tytułu urodzenia Lenki :-) może nie słyszałaś dzwonka?
ja też za szczepionkami

Na to wyglada, ze nie slyszalam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: M go przyciszyl ze wzgledu na maluszka, a ja bylam na gorze z malym:sorry2:

Pochwal sie zegarkiem:-p

Noukie ja też bym była za szczepionkami ale boję się powikłań:( niepotrzebnie się naczytałam o nich.
Ludzie kombinują właśnie aby ominąć ... ale ja już sama nie wiem co lepsze , czy korzyści nie przewyższają ryzyka :(
Zamówiłam baby bjorna czytałam dużo o nosidełkach , chusty są lepsze podobno no ale nie dla mnie, nie mam cierpliwości :)

Viv super ze Marysia przespala podroz :-)
Pislaam do poloznej, podbije mi. A chodzilo mi generaalnie o to, bo przed 10tc mam wizyte u innego (jakos 5-6) a od 11u swojego. Od swojego bede miala na jutro a ten 10tc podbije polozna :-). Bo nie chcialam jednag "Mezastego" zostawiac na tak dlugo bo to w miscie wiec okolo 1,5h by mnie nie bylo. A tak zalatwilam zakupy, swojego gina (od razu sie zarejestrowalam) i wzielam (wkoncu) wypis ze szpitala :-D. Ide jakis obiad robic, kurczak sie rozmrozil :-D Mala spi, starsza chyba bedzie szla spac :-D pranie sie pierze a ja zasypiam :-D

Majja nie czytam juz o tych szczepionkach bo przerabialam to ze straszakiem i to niestety temat rzeka:sorry2:, jedynie to co moge doradzic to zeby zastapic szczepionke MMR II na odre, swinke szczepionka Priorix, jest niby bezpieczniejsza;-)

Jestem, czytam... opisałam poród. Ja jestem za szczepieniami, jednak dzieki nim pewne choroby mają mniej dokuczliwe skutki uboczne a inne wyeliminowano w ogóle np. ospa. Jedyne co to szczepienia płatne, bo te darmowe to najgorszy szajs...
Od tych antybiotyków mieliśmy jazde z brzuszkiem. A teraz mamy katarek:baffled: Ja i Frida to przyjadciólki. Sonia nas nie lubi, ale za to lubi mojego cycka;-)

reklama
Do góry