reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

WItam grudniowe mamuśki,
Chciałabym się przyłączyc, Mój maluszek urodził się 19 grudnia :)
Po wczorajszej nocy stwierrdziłam, że potrzbuje wsparcia i rad innych mam
mieliśmy pierwsze kolki wiec przeplakaliśmy całą wczorajszą noc :(
dzisiaj przespalismy cały dzien wiec czekam na nocny koncert

reklama
cześć mamuśki. mała dziś spała bez przerw 6 godzin :-) za to moje piersi :szok: samo z nich kapało :-D
bulkasia dużo siły dla Ciebie
cinamona zapytaj pediatrę , nasza robi co jedzenie pampersy idą jak woda....
majja zdrówka
neska i eni koleżanka pisała mi, że rewelacyjny na kolki jest BOBOTIC
betiks dzięki Bogu, że nic się Wam nie stało. napisz wrażenia z motania chusty ja dalej w lesie z tym tematem
:dry:
ela witaj

zaopatrzyłam się w inFavit bo te kapsułki to nieporozumienie mała się rusza i polowa ląduje na policzku:no:

Ostatnia edycja:
Hej. U nas noc w miare w miare ale zanim mala zasnela minelo duuuzo czasu. Zjadla ok 22 i pozniej strasznie marudzila, polegla dopiero o 24 na mnie. Chyba ja szbciej zasnelam niz ona.

Dzisiaj wybieram sie do centrum handlowego, bo przeceny sie u nas zaczely i chcialabym kupic sobie jakies koszule rozpinane aby wygodnie mozna bylo cyca wyciagnac. Nie wim tylko jak mala bedzie mi sie sprawowac. Ona ogolnie w wozku na spacerach jest grzeczna ale wczoraj na spacerze dala nam koncert. Jednak wczoraj byla jakas taka nerwowa i bardzo marudna wiec licze ze to przeszlo i dzisiaj pozwoli mi troche pobuszowac po sklepach.

Betiks nie dziwie cisie ze musialas ochlonac po tym co sie tam u was wydarzylo. Przykra historia ale najwazniejsze ze wam nic nie jest.

Nathani ja tez nie wiedzialam kiedy po raz pierwszy do pediatry. Poszlam jak mala miala 2 tygodnie. No i ide jutro jak mala skonczyla miesiac.

Witajcie mamusie... czytam na bieżąco ale z odpisaniem kiepsko... przy trójce dzieci i w tym niemowlaku jest co robić... i zawsze kiedy brałam się za odpisywanie coś mi przerywało... mam nadzieję, że tym razem się uda :tak:
Czytam o kolkach Waszych pociech i strasznie mi przykro... my jak na razie nie mamy takich problemów i oby się nie pojawiły...
Agatka ładnie je z piersi... dzisiaj pierwszy raz zdarzyło się jej ulać ale to pewnie dlatego, że spała od 23 do 6 :szok: i jak się dossała to piła jak szalona :baffled: co do spania nocnego to jest jeszcze strasznie różnie ale nie narzekam ;-) chodzę wyspana :tak: dzisiaj pewnie tak spała bo wczoraj w dzień spała kiepsko....
U nas także pojawił się problem z oczkiem... w sobotę jak się obudziła miała całe zaropiałe i spuchnięte tak, że nie mogła go w ogóle otworzyć... pojechaliśmy z nią do okulisty... pokazał jak masować aby ten "syf" z tego kanalika wyszedł i zapisał antybiotyk w kroplach. Wczoraj już była znaczna poprawa a dzisiaj rano jest już OK... nawet po masażu z kanalika wyszły tylko łezki :tak::tak::tak:. Za tydzień mamy przyjechać do kontroli.
Tak więc jakoś sobie radzimy... :-)
nathani my u pediatry byliśmy w minioną środę (Agatka miała 9 dni) na wizycie patronażowej i teraz idziemy jak będzie miała 6 tygodni na szczepienia
betiks straszne to co się u Was wydarzyło ale podziękować Bogu, że wam się nic nie stało... jak to czytałam miałam ciarki na plecach...
4madlen jeśli chodzi o chrzciny to łatwo mówić, że nie patrzeć na innych tylko zrobić tak jak Wam pasuje... ja też jestem taka, że zależy mi na tym by wszyscy w koło byli zadowoleni...
majja ZDRÓWKA :-)

przepraszam, że nie odpisałam wszystkim ale moja pamięć nie jest najlepsza :sorry2:

BUZIOLE DLA NASZYCH GRUDNIOWYCH MALUSZKÓW (grudniowych = listopadowych, grudniowych i styczniowych) :-D

Witam się i ja mega padnieta. Dorianek całą noc sie prężył i drzemał, pobudki co 1,5-2h i to z takim krzykiem, że w żaden sposób nie dawało sie go uspokoić. Masowałam brzuszek, ciepłe okłady, koperek i teraz nad ranem wypróżnił sie dość konkretnie, zjadł i usnął. Zobaczymy na jak długo;-)
Tutaj wizyta u pediatry dopiero jak dziecko ma 8 tyg, więć jeszcze nam zostało trochę.
betiks dobrze, że wam sie nic nie stało. Musiałaś przezyć naprawdę ciężkie chwile, dużo siły dla Ciebie i wietrz mieszkanko bo jak to mówią "licho nie śpi":tak:
cinamona owocnych zakupów:-)
nathani ubierz córcie cieplutko i na kilka minutek mozna ją wystawić;-)
goko trzymam &&&&& Aby Agatka dalej tak pieknie i bezproblemowo sie rozwijała.
majja zdrówka życzę!!!
elak witaj i rozgość się:-)
Ide coś zjeść pókiMały śpi, jest okazja:-D

reklama
Witam ;-) Ja właśnie wstałam... Noc do d**
Mała wyła wręcz od 22 do 2 w nocy. Ale ani się nie prężyła, ani ją brzuszek nie bolał, ani kolki nie miała... Nie wiem co jej było do tej pory... Zasneła na tacie. Później o 2:30 cyc. Potem 3:30 cyc.... Rano od 6 do 7:30 też walczyłam z nią... Teraz oczywiście śpi... Po 6 co ją odłożyłam do łóżeczka to oczy jak 5zł i ryk... W końcu wziełam ją do nas i zasneła i śpi tak do tej pory... Starsza zamiast mnie obudzić jak wstała, to prawie calą próbką sudokremu się wysmarowała :baffled:. Obudziłam się, bo spadła z fotela :-D Nie wiem jak ona to zrobiła... Ale wiem, że nie da się funkcjonować normalnie z dwójką maluchów po prawie całej nocy nie przespanej...
Nathani my jeszcze nie byliśmy. Czekamy na PESEL.
Betiks dobrze, że Wam się nic nie stało.
Ciekawe jak Marysia po podróży :-)
U nas dziś -6*... A chciałam w końcu lekarzy na becikowe pozałatwiać... Zaraz starsza tylko wezme i pójdziemy papiery wydrukować, mój lekarz co prawda pod domem prawie urzęduje, ale przed 10tc byłam u innego :-D I tam też będę musiała podejść:dry:... Chyba, że któraś się orientuje, czy położna może mi podbić na podstawie karty ciąży??? Bo jutro akurat ma być.
Ide sie ubrać akurat Mała wstanie nakarmie ja, starsza zdąży zjeść i pójdziemy :-)
Miłego dnia :-)

Asiu jak nam się Mała prężyła wypiłam bawarke z anyżem :-p Wypiłam u teściowej wczoraj po południu a jak przyszliśmy do domu to Mała się "odblokowała" i to tak konkretnie, że nawet plecy miała całe "zarobione: :-p. I nawet "fajnei purkała:-D. Od teściowej dostałam pare "gwiazdek" anyżku :-) A wczoraj jak dawała taki koncert, zaparzyłam jedną gwiazdke, rozrobiłam troche z wodą i jej daliśmy do wypicia :-). I w sumie nie wiem, czy to pomogło, czy padła ze zmęczenia... Ale po południu na pewno pomogło :-)

Ostatnia edycja:
Do góry