reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Dobry wieczór ja dzis teraz dopiero mielismy dzis ksiedza po koledzie potem zakupy potem cos i tak zleciał dzień jutro sie przymierzamy jechac zaproszenia na chrzest rozwiesc,jesli chodzi o mleka to mi w szpitalu doradzano ze jesli przestane karmic piersia lub bede musiała dokarmiac mała ti tylko takim mlekiem jakie oni w szpitalu podawali czyli bebilon i mamy w domu bebilon kiedys jak myslalam ze nie dojadla dalam jej w butli i nic jej nie było:sorry2:Na temata piersi też słyszałam o kapuście Sarka mam nadzieje że ulge odczujesz:tak:mi położna kazała często małą przystwiać jak czuje ze piersi robią sie twarde zeby nie zrobil mi sie stan zpalny,Naty mam nadzieje ze traficie na dobre mleko;-)Kasia_s mam pytanie mojej Julicie tez oczy ropieją ale sie nie martwilam bo jak byłam tydzień temu z nią u pediatry to dała nam kropelki do oczów i była lekka poprawa ale teraz jest gorzej bo ropieją jej oba oczka:szok:zal mi jej bidulki myje jej oczka po kilkanaście razy dziennie bo tak ropka sie zbiera często woda przegotowaną i solą fizjologiczną i nic te kropelki do oczów co jej nimi kropilam to biodacyna,w poniedziałek jedziemy do przychodni więc spytam lekarki ale powiedz mi ty masz te krople z antybiotykiem od okulisty? iść z mała do okulisty?:sorry2: dobranoc mała teraz zasnęła a zaniedługo karmienie:baffled: zajrze jutro jak czas mi pozwoli

reklama
Sarka tak jak dziewczyny piszą kapusta kapusta kapusta i jeszcze raz kapusta na cycki :happy2:
Wiolka ja ze starszakiem przerobiłam chyba z 5 różnych maści na oczka( w tym także biodacyna ) na bazie antybiotyku i o kant d...to wszystko. Tylko dziecko się męczyło , ja też itd. Bujałam się tak aż mały skończył ok.4,5 m-ca potem okulista i udrażnianie jak miał 7 m-cy. Ja na Twoim miejscu poczekałabym aż Mała skończy 2 m-ce i wybrała się do okulisty. Poczytaj sobie o udrażnianiu kanalika.

witajcie niedzielnie;-)
moi pojechali do zboru, Lenka zasnęła mam chwilę więc korzystam:-) dziś nawet się wyspałam wstawała w nocy co 3 h. Dziś wpada prababcia Lenki z moimi rodzicami.
coś jest na rzeczy z ta inką wczoraj wieczorem wypiłam inkę waniliowa z delecty i młoda b. potem płakała i się prężyła
Basia dajcie czas małej, dużo miłości, zainteresowania( wiem że to jej dajecie) , ona się musi oswoić z tym że już nie jest sama;-) na to potrzeba czasu
Wiola jak małej nie przejdzie to jedz do okulisty, myśmy tak z Julią krążyli suma sumarum musieli jej udrażniać kanaliki o czym przypomniał mi wczoraj mąż;-)
Sarka ściągnąć mleko do uczucia ulgi, ja ok. 10 ml ściągałam laktatorem, nie więcej bo produkcja napędzana
jest:tak:

dzień dobry :)
wiolka to kiedy planujecie chrziciny? bo chyba przegapiłam... ja chciałam w wielkanoc ale rodzina mojego m jest za granicą i marudzili że bilety za drogie przed świętami więc przełożyłam na 7 kwietnia to im nie pasuje bo teściowa chciala 7 kwietnia przylecieć (a na chrzest musi przyleciec tez siostra m bo ma być chrzestną, a teściowa jest u niej włąsnie) więc ja mówię to przylećcie w sobotę a w sobotę to słabo bo ewelina (siostra m) ma największy ruch w salonie (jest fryzjerką) i chcą żebyśmy zrobili 14 kwietnia... :wściekła/y: wkurzam się jak ktoś tak ingeruje w moje decyzje i narzuca mi rozwiązania które mi się nie podobają, nie wiem muszę pogadać z m na ten temat... przecież którąś sobotę ewelina bedzie musiałą i tak odpuścić, żeby na niedzielę przylecieć:baffled:

wczoraj Antoś zrobił 3 kupki po 6 dniach nierobienia i ta ostatnia to normalnie kisiel był tyle śluzu... zestresowałam się i próbuję dodzwonić się do lekarza ale nie odbiera :-( w ogóle to już drugą noc mieliśmy taką że Antoś spał od 21 do 4 a jadł o 20 i miałam wrażenie że spałaby jeszcze ale stwierdziłąm ze go obudze na jedzenie bo mi cycki wybuchną i nie wiem czy to normalne że dziecko 2 miesięczne prześpi całą noc? budzić go czy czekać aż sam się obudzi? :confused:

wiolka spróbuj przemywać rumiankiem mojemu małemu to pomogło
4madlem ja jak robiłam chrzciny nikogo o zdanie nie pytałam, wybrałam termin i konie, no i wszyscy sie dostosowali

A mój synek w nocy wymiotował, aż sie rozpłakałam tak mi go żal było, wydaje mi sie że to przez gardło może coś mu sie odrywać zaczyna i go łaskocze, niby dzisiaj piąty dzień antybiotyku ale on dalej ciężko oddycha bo nos cały zatkany :-(

Hej dziewczyny. Najpierw spróbuję wam poodpisywać, a potem napiszę, co się dziś wydarzyło u nas i może ochłonę :cool:
Co do ropiejących oczek jeszcze wrócę. Piotrusiowi ropiało tylko jedno oczko przez okres 2 tygodni, ale z przerwami. Jednego dnia nie raz po kilka x przemywałam wodą, bo tyle ropy wychodziło, a innego czyściutko. Nie przejmowałam się więc tym, bo czasem krem na twarzy czy jakiś paproszek, który dziecko sobie samo wprowadzi rączkami podrażnia, a oczy jak wszystkie narządy "uczą" się reagować. I faktycznie samo przeszło. Więc jeśli to nie trwa długo i nie przenosi się na drugie oczko, to nie zamartwiałabym się nadmiernie. Oczywiście zawsze warto to skonsultować to z pediatrą. Gdyby u nas to dalej trwało, to na pewno bym tak zrobiła.
sarka współczuję ci zapalenia piersi :no: Przechodziłam to z Idką i wiem jaki to ból. Jeden kanalik miałam zatkany "kamyczkiem" z mleka i wydrapywałam go sama wysterylizowaną igłą :szok: Brałam paracetamol. Do tego rozgrzewanie przed karmieniem (np ciepłym prysznicem albo termoforem). Po karmieniu liście kapusty wyjęte z lodówki i zbite tłuczkiem przed włożeniem w stanik. Jak wysychały i robiły się jak serwetki ciepłe, to zmieniałam na świeży liść. Nie pamiętam ile, ale trochę to trwało.
nathani kupowałam w spożywczym, jest u nas taka sieć Topaz, może i u ciebie? Ale ostatnio nie było, bo mi się właśnie skończyła i piję normalną. I w sumie nie widzę różnicy. Dziś nawet pięknie mi spał mały i wieczorem też. A jak dobra była :-p
Basia moja starsza, ale ojca męczy równo :baffled: Jak tylko wejdzie do domu z pracy i nawet nie zdąży dobrze butów zdjąć, ona już zaczyna: poukładasz ze mną, poczytasz, porysujesz itp.
Resztę muszę później, bo się mały obudził....

4madlen moje starsze dziewczynki przesypiały pięknie nocki ok. 3 miesiąca życia. Nie budziłam ich choć piersi cierpiały więc odciąganko ( do uczucia ulgi :tak:)Nie martwiłabym się jak zjadł ładnie to widać mu starczyło do 4 ;-)
clodi biedny może rzeczywiście coś mu się odrywa
betiks w kauflandzie mój mężuś szukał nie znalazł dziś pojedzie do Tesco może tam dopadnie :tak: Wnioskuje po wpisie że coś się stało u Ciebie ? Właśnie mi mąż dzwonił, że w tesco tej kawy brak w ogóle żadnej bezkofeinowej mielonej nie ma, wziął mi jakąś rozpuszczalną :sorry2:

Ostatnia edycja:
Witam :-)
Ależ mi brakowało... głośnej muzyki :-D A Niuńka śpi :-p Ale nie przeszkadza jej :-D
4mdlen a dlaczego to Wy macie się dostosowywać? To rodzina M. powinna :nerd:... Powiem Ci, że my chrzciliśmy Laure 11 grudnia. Nikt nie protestował, mimo, iż była CAŁA rodzina zaproszona i Święta za pasem.

To póki mogę odpisuję dalej... ;-)
Aurelka na drogi moczowe kup sobie kapsułki w aptece Żurawit C. Ja brałam jeszcze w ciąży, bo czułam czasem dyskomfort i pomogło :tak:
nathani ta kawa ma ciemnogranatowe opakowanie (są małe i większe po 250g paczki),nazwę ma Mildano, firmy MKCafe :tak: Wklejam fotkę:
mildano.jpg

reklama
Do góry