reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Ale skrobiecie dziewczyny :) Nie nadrobię choć bym chciała.

Moja mała jest aniołkiem i grzecznie śpi i w dzień i w nocy. Wczoraj poszła spać w sumie około 22 przebudziła sie na cyca około 2:00 i spała do 6 rano potem dostała jednego cyca potem drugiego ale sie nie najadła i dostała butle i spała do 11. Niedawno se przebudziła i dostała butlę bo ja mało pokarmu mam i sie młoda nie najada, tylko w nocy sie cycem najada heheh moze wtedy bardziej syty jest. Teraz grzecznie sobie śpi.

Czy Wasze maluszki też jak zjedzą czasami to wymiotują tzn ulewają wszystko co zjadły??? bo mojej to się dość czesto zdarza.
30 stycznia mamy pierwsze szczepienie na piątkę. Ciekawe jak mała je zniesie. No i przeszłyśmy już na rozmiar 62.

reklama
Lilith moja mala tez czasem tak ulewa ze wydaje ni sie ze wszystkim co zjadla.
Wow juz rozmiar 62! Czyli pieknie rosnie.
Moja pszczola urodzila sie malutka ale caly czas nadgania jednak my caly czas 56 uzywamy i pieluchy tez caly czas najmniejsze, ale jak sie skonczy opakowanie to juz chba 2 zaczne jej zakladac.

Wlasnie zasnela mi w ramionach. Ona inaczej nie potrafi, sama z siebie to chyba tylko w wozku za spacerze zasypia. Mam nadzieje ze z czasem sie to zmieni bo inaczej zwariuje.

madlen no właśnie tak mi się wydawało, że za malutka jest, no ale łudziłam się, że może jednak jest jakiś sposób na noworodka :-p
cinamona fajne to chustonosidło
vivienne zachowanie twojego byłego pracodawcy zostawię bez komentarza
lilith moja też ulewa, a dwa razy zdarzyło jej się chlusnąć chyba wszystkim co zjadła

a spacerów już nie mogę się doczekać :-) w końcu będzie można wyjść z domu, bo póki co to tylko do lekarza, bądź do rodziców i to jeszcze autem :-D

My też już rozpracowujemy 62, ale niektóre ciuszki z 56 jeszcze są ok, a pieluszki kończymy 2, i wchodzimy na 3 :szok: ale u nas już prawie 5,5 kg pewnie będzie :szok:

Cinamona moja też najlepiej i najłatwiej zasypia w ramionach, w wózku na spacerze też super, a za dnia w tym leżaczku jak się ją ubuja. Jak ma włączone te wibracje to śpi całkiem spokojnie. A jak nie śpi to sobie gada :sorry: tylko kurcze cały czas bierze główkę na jedną stronę, w ogóle nie leży "na wprost" :dry: mam nadzieję, że jej to minie, bo póki co przenosi główkę tylko na brzuchu leżąc :-(

Joanna powodzenia w chustowaniu. Pokaż się wolną chwilą ;) 4madlen też próbowała wiązać, piękna kieszonka jej wyszła :tak: nie takie trudne, prawda? wystarczy załapać technikę i dopracowywać szczegóły :-)

vivenne ale Cię potraktowali...:baffled: a co do rodzinnego to na pewno dochody za 2011 rok bo mi Pan proponował jak po becikowe poszłam więc jestem pewna
aurelka ja po cc tak świetnie bezbólowo czułam się 2 tyg po...
lil mój Antoś tak miewa czasem, że uleje wszytsko co zjadł i głodny znowu jest...

My już nosimy 68 ubranka a 62 tylko niektóre jak jest w miarę duża rozmiarówka, pieluchy pampers kończymy 2 ale musimy je czesto zmieniać bo sie siuśki "nie mieszczą" a trójki są ok :) Dziś się omotaliśmy w chustę ale Antoś niezadowolony... chyba woli jak go nosze na ramieniu... a w chuście jest dużo niżej i nic nie widzi i rączki go denerwują w chuście ;/ ale moze jeszcze polubi...

lil moja tez ulewala,wsumie to od niedawna jest spokoj .czasami jeszcze jej sie zdarzy,ale juz coraz rzadziej ;)
jak dziecko tylko ulewa,a nie chlusta mocno mlekiem to jest wsio si ;)
4madlen duzy chlopak z Antosia :)

reklama
Do góry