reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

czytam i czytam na becikowe się łapie tyle dobrze;-) bo ja już viv styczniów ka sama wiesz;-)
my mamy kredyt i nie mam wyjścia muszę wracać do pracy :crazy: nie wiem jak ja ja zostawię juz mi słabo na samą myśl.
a książeczki rumowskie to jeszcze obowiązuja?

reklama
Nathani jak ja bylam w ciazy ze starszakami to tez ciagle jakies zmiany byly....,ale wtedy bylo tak,ze niewazne kiedy urodzilo sie dziecko tylko kiedy zaszlas w ciaze...czy przed czy po zmianie przepisow,wiec mysle ze chociaz ty styczniowka to na becikowe powinnas sie zalapac ;)

Moje dziecko chyba sprawdza moją wytrzymałość i cierpliwość , bo od kilka dni ma słaby sen i albo budzi się co godzinę albo po prostu nie chce spać a to wszystko w nocy a w dzień oczywiście sobie smacznie śpi - raczej. Dzisiaj mnie trochę M poratował z dzieckiem bo do 3:00 rano nie bardzo chciała spać , ja wykończona bo dzień wcześniej spałam 4 h. Także jak ją uśpił po 3:00 to spała prawie do 8:00 :happy:
Sorry że tak tylko o sobie..

Witajcie mamusie
Ja chciałabym pójść do pracy po macierzyńskim, bo teraz prowadzę firmę, ale niestety od jakiegoś czasu nie poświęcam jej zbyt wiele czasu i niestety kiepsko mi idzie. Jeszcze do końca macierzyńskiego postaram się zmienić branżę i wtedy się zobaczy. Teraz pracuję w domu więc mam dużo czasu dla małej a pracuje gdy ona śpi.

Liwus ladnie ci mala spala :szok:,nie ma to jak tata :-D
moja tez zasypia okolo 1 -2 w nocy...kilka razy do niej wstaje,a ok 7 pobudka ,czasami potykam si o wlasne nogi..
ale za to 1dzien weekendu mam dla siebie...tzn.nadrabiam wtedy ze spaniem :-D,aby starczylo sily na kolejny tydzien ;-)

Liwuś pięknie ją uspał brawo dla taty
Sarka no łapie się , łapie tylko trzeba deklaracje o dochodach dostarczyć
Ale mi się kawy chce:szok:

Ja nie wracam. Właśnie się dowiedziałam że rozwiązali ze mną umowę, kiedyś musiało to nastąpić, byłam tylko na zastępstwo. Ale to pewnie też znaczy że nie dofinansują mi kursu, a na tym mi bardzo zależało :/ W ogóle wysłali mi dokumenty na stary adres, dobrze że mi dzisiaj o tym powiedzieli :confused2: jeszcze zdążę odebrać z poczty, bo czekają od 27.12 :eek: a jutro byłby zwrot. Fajnie, że się tak dowiedziałam, nie ma co.

Becikowe od 2013 jest zależne od dochodów, ten próg jest bardzo wysoki moim zdaniem (1922 zł/os), ALE zmiana NIE OBEJMUJE dzieci urodzonych w 2012, także grudniówki, wszystkie się załapiecie na becikowe bez dokumentowania dochodu.

Clodi brawa za wytrwałość, karmienie piersią jest suuupeeer! :-)

Viveen nie zazdroszczę sytuacji bo z brakiem pracy albo zatrudnieniem na zastępstwo czy na kilka miesięcy borykam się w sumie od kilku lat. Ale mimo to że z kasą cienko to jakoś mój Starszak nie narzeka i jest szczęśliwym dzieckiem :happy: A jakby tak czekać na poprawę sytuacji materialnej to bym mogła się nie zdecydować na drugie dziecko do 60-siątki.

Trzymam kciuki abyś w odpowiednim dla Ciebie momencie znalazła super pracę na pełen etat :happy:

Nathani ja nie wracam bo nie mam gdzie :-) Ale poszukiwania pracy rozpocznę najprawdopodobniej jak Młoda skończy rok ... w dużej mierze zależy to od tego czy będę miała dla niej opiekę w momencie jak ja wrócę do pracy.

No ręce ojca mają moc bo u mnie tak nie chce. Fakt że ją położył na brzuchu :wściekła/y: No ale zostało mu to wybaczone... ale mówiłam mu tyle razy żeby w dzień kładł na brzuchu a w nocy nie, no ale ...

Ostatnia edycja:
Witam wszystkich

Cieszy jak sie czyta ze u wszystkich dobrze, a niedospane noce potem bedziemy wspominac z sentymentem.
Tutaj witamine d zalecaja podawac jak karmi sie butla wiec my Na cycku to Na razie spokoj.

Bylismy Na wazeniu I mala ma 4.340kg waga ur Wiec juz dobrze ponad kilo jest jej wiecej.

Sofie slicznie sie usmiecha, a do tego zaczyna gaworzyc co jest przeurocze.

U nas spirala bedzie chyba antykoncepcja Wiec niedlugo musze isc zalozyc.

Poza tym czekam wciaz Na chuste juz sie nie moge doczekac, dlugo I'm achodzi eh

Pozdrawiam was I duzo usmiechu zycze

Asiu chyba cos ci sie pomyslilo z podawaniem tych vit.
bo w mleku sztucznym jest ich taka dawka jaka dziecko potrzebuje,wiec na moje bardziej powinno sie je podawac dzieciom,ktore sa na piersi ;-)

reklama
Joanna to pięknie mała waży;-)
Kawa to nic jak mi się słodkiego chce hehe , przypominają mi się czasy w ciąż jak człek mógł jeść wszystko i te słodkie przede wszystkim :tak:
Patrzyłam dziś na fotki z brzuszkiem ...nie wiem kiedy to przeleciało aż mi łza w oku się zakręciła

Do góry