reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

cześć mamuśki :-)

liwus zadowolona jesteś z tego leżaczka?
clodi zdrówka dla kasjana
ankka dlatego ja już mojej córy nie chwalę, bo co ją pochwalę to potem nie śpi praktycznie całą noc :baffled:
nathani ja mam witaminę KiD w jednym w postaci kapsułek
bulkaasia ja nawet nie wiem ile moja córcia zjada, ale jak ściągałam mleko i piła z butli to potrafiła wypić nawet 120 ml, a kupki robi często, praktycznie po każdym jedzeniu

ja od wczoraj popołudniami sama z małą, mąż musiał w końcu do pracy pójść,ale jakoś dajemy radę.
jutro w końcu wózek ma być do odbioru - to może na spacer się wybierzemy - chociaż jak na złość dziś śnieg zaczął padać :wściekła/y:
pisałyście o leżaczkach/bujaczkach... ja jeszcze nie mam, mała ma dostać na chrzciny, a jak nie dostanie to sami jej kupimy :tak: ale zastanawiam się też nad huśtawką - o taką Huśtawka Baby Design loko tylko, że to dla dzieci tylko do 9 kg (swoją drogą mniej więcej ile miesięcy ma dziecko ważące to 9 kg??)

reklama
Sarka to powodzenia i Tobie w chustowaniu :)
Moja blizna jest taka mocno różowa, fioletowa jakby, po bokach już cienka i ładna, środek taki szerszy, gorszy, ale ważne że się goi.
U mnie mleko przeważnie wypływa kroplami, ale czasem i tryska, dziś Marysia puściła cyca i została opryskana :sorry2:

Z tego co wiem to dla matek karmiących są tylko jedne tabletki anty Minipigułka (Cerazette) | parenting.pl, my na razie wróciliśmy do gumek. Dziwnie, no ale cóż.

Basiu gratulacje fajnie ze tak szybko poszlo:tak:buziaki dla was i teraz oby do domku:tak: Adgamna róznie czasem dziecko ma 6 miesięcy i waży 9 kg zalezy indywidualnie od dziecka i w jakim tempie przybiera mi sie wydaje ze taka huśtawka to strata pieniedzy bo posłuzy krótko co innego bujaczek bo można kupić taki który jest do 18 kg i służy długo ale każdy ma swoje zdanie :happy2::happy2:

Ja wychodze z założenia że nie kupuje czegoś co służy mi chwilke a miejszce w domu zajmuje większy pożytek jest z rzeczy które można dłużej dla dziecka używać są poprostu praktyczniejsze:tak: ja sie zastanawiam nad kupnem leżaczka chociaż ostatnio znajoma mi mówila ze ma leżaczek tylko komuś z rodziny pożyczyla postara sie go odzyskać bo u tych z rodziny dziecko już podobno duze a leżaczka nie oddali żebym na razie nie kupowała jak sie okaże że jej nie oddadza to poprostu kupie;-)tylko chyba używany bo po co mi nowy dla 1 dziecka później z nim i tak mi sie nie przyda to po co przepłacać a to nasza ostatnia pociecha ,wole coś dziewczynkom za te pieniądze kupić jak taniej bym kupila:tak:

Kupilam zamiast chusty cos takiego http://www.nctshop.co.uk/Close-Parent-Caboo-Carrier/productinfo/4469/
Babeczka w sklepie mi doradzila. Jak wrocilismy do domu to po cycu wsadzialam mala w to cos i byla bardzo spokojna, zasnela i spala spokojnie 1.5 h.
Zobaczymy jak bedzie dalej ale narazie jestem zadowolona szczegolnie ze bardzo latwo sie to zaklada. Sporo kosztuje ale jakos to przezyje a jak juz nie bede uzywac to sprzedam.

Sarka ja teraz podaje malej kropelki sab simplex. Zastanawiam sie rowniez nad zakupem probiotykow biogaya ale tutaj w es ich nie sprzedaja a w jednej aptece w pl powiedzieli mi ze nie ma jak ich przeslac bo wymagaja przechowywania w lodowce.

Ania moze tak jak mowi Wiolka sprobuj wciskac jej smoczka bo moze ona piers traktuje jak smoczka tylko zeby sobie cos possac.

U mnie jak piers nacisne to kropla wyplywa.

Moja mala od przed wczoraj nie zrobila jeszcze kupki, wczesniej robila kilka razy dziennie. Ale z tym nierobieniem kupki to chyba normalne, co?

Co do antykoncepcji to ja poprosze lekarza o minipigulki. Ale musze poczekac pewnie jeszcze ze 3-4 tygodnie.

Jestem i ja. :-D

Ja mam witaminę K+D łącznie. Mi tak mleko idzie, że mam stanik + dwie wkładki laktacyjne i bluzka cała mokra i tak. :baffled:

Moja mała wysypia się w dzień, a w nocy daje koncert. Wczoraj budziła się co godzinę, mój M do niej wstawał, bo ja nie słyszałam, że płakała. A M dzisiaj wraca do pracy to ja nie wiem jak to będzie.

Rana dzisiaj ciągie, od cesarki zdarzyło mi się to tylko z 2 razy, boli dzisiaj niesamowicie. ;(

reklama
Do góry