reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

wiolka, viv, liwus dziękuje uspokoiłyście mnie . a tez tak mocno ściskacie ta kapsułkę ja to jakąś schize mam żeby mi się nie wyślizgnęła

reklama
Nathani wiem o czym mówisz ;) Też się zastanawiam co by było gdyby się wyślizgnęła :no: Ściskam zawsze do końca, boję się czasem żeby mnie Mała nie kopnęła w rękę, bo katastrofa by była. Oczywiście to mamuśka moja takie myślenie mi podsunęła. Próbowałam jej sposobem - trochę mleka na łyżkę i kapsułka, ale jeszcze gorzej nam to szło. Czasem jak wiem że będzie jadła z butelki to wkraplam to butelki.

U nas spadł dziś śnieg, w końcu zima. Po południu chyba podjadę do ikei po wanienkę, jak będziemy dwa tygodnie u rodziców to w czymś kąpać się trzeba, na później też się przyda.

Moja Mała dziś od rana "śpiewa" :-D i już się tak ładnie uśmiecha, sama radość :-)

Ankka nie wiem dlaczego lekarka powiedziała ci ze takie maluchy nie goraczkuja jak normalnie maja goraczke:sorry2: Nathani nam tez doradzono 2w1 i taki kupilismy tylko ja mam kroplekach z dozownikiem i łatwo mi sie podaje jej taki preparat nie mam obaw ze wpadnie do buźki a jak dostałam ze szpitala próbki witamin od nich to wtedy mialam w kapsułkach a m mi kupil w kropelkach z dozownikiem:tak: My zaraz idziemy przed dom z dziewczynkami lekarka kazała je wietrzyć pomimo kataru:sorry2:wiec ide a jutro z mała do szczepienia

Witam,

dużo do nadrobienia, ja czytam regularnie ale nie mam czasem jak napisać, teraz mała grzecznie śpi, to piszę, tyle obowiązków jak mała w domu, że szok, staram się to jakoś ogarniać, ale na pisanie na bb często już brakuje czasu

Byłyśmy dzisiaj na ważeniu i wkońcu Leenka przybrała i to dość solidnie bo 600 gram w 12 dni, :-D

Ja podaję wit K i D, osobno z dozownikami, wygodne to jest,

Ale biało na dworze

Basia gratuluje i zdrówka dla Ciebie i dzieciątka życzę i szybkiego powrotu do domu:-)

No to skończyły się u nas porody....

Idę bo mała krzyczy

Nathani u nas to w szpitalu na wyjście dawali witaminę K+D w dozowniku, dwa razy psiknąć i gotowe. I lekarka mówiła, że podawać do końca 3 miesiąca, a potem tylko wit. D. I jeszcze, że najlepiej się wchłaniają jak są na pusty żołądek podawane, więc my zawsze przed karmieniem dajemy.
Ja mam kryzys... Normalnie mała płacze to ja z nią. Jestem totalnie niewyspana (wiem, wiem miałam się na to przygotować), a ona ciągle by chciała na cyca. To nie może być moja fanaberia, że na każdy płacz jej wciskam, bo ona po prostu szuka, dziobie wszystko dookoła, ssie piąstki, dobiera się do ucha albo szyi, jeśli jest u nas na rękach... Nie mam na nią pomysłu, na dodatek na początku to jak miała dość to po prostu wypluwała, a teraz tego odruchu wogóle nie ma. Wyciągam cyca jak na nim zaśnie, a jak się przebudzi to znowu ryk i szuka :baffled: Poradźcie coś!!!!!!!!!!!

Witam, u nas nocka ok, ale od rana maly ciagnie cyca co 1,5 godzinki i co wejde wkoncu na kompa to musze leciec:sorry2: takze czytam na raty:sorry2:

Kasia na naszym lezaczku jest napisane, ze mozna stosowac od urodzenia do 15 kg;-)

Cinamona powodzenia w hustowaniu jak juz zakupisz:tak:

Basiu ogromne gratulacje:-) No i wszystkie sie rozpakowalysmy i co najwazniejsze, wszystkie dzieciaczki zdrowe i cudne, a mamusie szczesliwe:cool2:

Clodi zdrowka dla Kasjanka:tak:

Misia &&&&&&& za wizyte, ja juz jedna mialam druga mam 28 stycznia;-)

Ankka maluchy maja goraczke, tylko ten prog jest wyzszy i podaje sie dopiero cos od 38.5;-)
Ok 3tygodnia maluszki maja skok w rosnieciu i czesciej potrzebuja cyca, po ok dwoch dniach powinno przejsc moze wlasnie akurat teraz mala ma;-) moj Milo tez dzis wisi co 1,5 godziny;-)

Nathani ja mam witaminki odzielnie w kropelkach, podaje zawsze przed karmieniem, ale czy tak sie daje to nie wiem:-D tak mi wygodnie akurat zmieniam pampersa i podaje raz vit D, a na drugi pampres vit K;-)

Wiola super, ze Nastka dalej zachwycona mala;-) moj Quinten cos jakby wieksze zainteresowanie stracil:sorry2:, interesuje sie malym, przychodzi daje mu buziaka, ale szalu jak na poczatku juz nie ma, pytam sie dlaczego i mowi, ze Milo jeszcze za maly i nie ma sie z nim jeszcze jak bawic:-D:-D

Liwus super, ze kikut odpadl:-)

Eni no to piekna waga:tak:

Ciekawe co u Fiolki pisal ktos smska????????/

Hej :)

Basia GRATULACJE!!!!:-)

Ja mam KiD razem z Bioaronu - wyciskam na łyżeczkę zawsze rano przed karmieniem już po wstaniu z łóżka, podaję wtedy też I Espumisan (wcześniej delicol) i BioGaja - probiotyki.
Piszecie o tym że dzieci Wam kupki przez dwa dni nie robią, mój robi raz na tydzień, jak w zegarku i te jego kupki nie sa takie grudkowate jak jajecznica (typowe niby dla dzieci na piersi) ale takie żółte jednolite całkowicie. Mój dziec raczej nie ulewa, zdarzyło się ze 3,4 razy tylko.
Mam pytanie - jak naciśniecie pierś to Wam to mleko tryska czy pokapuje? głupie pytanie wiem ale chciałabym wiedzieć :) ciągle mam wątpliwości czy tam w moich cyckach jest co jesć ;p choć młody spi już bite 3 godz. więc chyba najedzony.
U nas noc z kolei do bani - od 24.30 do 5 rano zero snu!! objadł cyce więc myślałam że nie dojadł bo szukał dalej ale jak chciałam dać butle to pociumkał chwilę i wypluł, obserwował cienie w pokoju, patrzył na mnie ale ni cholery spać nie chciał chwilami płakał bo pewnie coś go też w brzuchu gniotło, konam po prostu:sorry2:

Dziewczyny po cc - jak wyglądają Wasze blizny? moja jest taka jakby sino -czerwona, miejscami już taka w kolorze skóry nie boli ni nic ale w większości widać ją wyraznie. Ja ide na wizytę za tydzień we wtorek. Jakiem tabletki anty trzeba zaczać brać:tak: myślę w ogóle o spirali. A Wy jak się zabezpieczacie lub będziecie się zabezpieczać. A mamy które już dzieci nie plaują (jak ja) rozważacie spiralkę?

A chustę i ja jednak będę miała bo ten mój syn tylko by się nosił i na rękach odpływa a ja nic zrobić w domu nie moge, chusta mnie trochę wybawi:tak:

viv u nas właśnie fun&fit przeciekały notorycznie siuśkami, mały co rusz był zasikany po szyję w nich:baffled: za to w Dadach i Pampersach jest ok.

cinamona a dajesz coś Mai na ten brzuszek? U nad Delikol się nie sprawdził, drugi dzień podaje Espumisan i dziecko dużo spokojniesze jest.

Aniu mi tak mala robila na poczatku połozna mówila zeby nie pozwalac tak dziecku bo poprostu piers traktuje jak smoczek a wiadomo ze nie ma sie możliwosci cały czas siedziec (przepraszam za wyrazenie)z cyckiem na wierzchu..wiec jak skończyła jesc i widziałam ze juz nie ssie to zabierałam piers i jak szukała wciskałam smoczka.Na poczatku było ciezko co chwile wypluwała i plakała ciezki to był czas i długo z nia o ten smoczek walczyłam a teraz smoczek jest jej przyjacielem i po karmieniu bardzo czesto go szuka zeby sobie pociumkać:tak: Byłysmy z 15-20 minut na zewnatrz delikatny mrozik szczypie po buźkach ale przyjemnie jest:-) Noukie kocha braciszka napewno mocno ale ma meskie podejscie:-Du mnie Nastka cały czas oczarowana siostra całuje ja i tuli,opowiada cos grzechotkami jej grzechocze ciezko ja oderwac nieraz od niej:sorry2: Eni to ruszyłyscie pieknie z waga:tak: Sarka-ja jak piers nacxisne to mi zazwyczaj mleko tryska albo plyna szybkie krople,moja blizna tez jest troszke sina to jest normalne kolor blizny moze sie zmienic a moze juz taka zostac

Ostatnia edycja:
Sarka ja zakladam spirale;-) rozmawialam juz z ginem i chcialam zeby zalozyl ja na nastepnej wizycie tj 28 stycznia powiedzial, ze mi zalozy, ale dopiero jak sie wszystko ladnie zagoi:sorry2: co do mleka jak sama nacisne to pojawia sie kropla, a jak maly zaczyna pic z jednej to z drugiej plynie doslownie strumien:sorry2::sorry2:

reklama
Witajcie.
Mati urodzil sie 08.01.13 o 4:47 wazyl 3560g i 50 cm. Dosc szybko sie rozkrecilo, nie zdazylam ze znieczuleniem bo na porodowce juz mialam parte i 7cm rozwarcia. Mati przyszedl na swiat po 4 lub 5 partych. Troche peklam na poprzednim szwie,wiec mam kilka szwow. ogolnie jest ok, maly dosc spokojny. spi i je.

Do góry