reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Hej,
my dziś mieliśmy naprawdę spokojną noc, maleństwo przebudziło się o 2 na karmienie i spała do 6.30 :szok: Ja rano wybrałam się na morfologię, żeby sprawdzić czy poprawiła mi się hemoglobina bo miałam ją tragiczną po porodzie z Oliwką został tatuś i w sumie to nieźle sobie poradził, chyba ja byłam bardziej poddenerwowana, że muszę ich zostawić samych :-)
Dziś mam wizytę poporodową u swojego lekarza, ciekawa jestem jak będzie wyglądać.
Clodi zdrówka życzę dla Kasjanka :-)
Basiu GRATULACJE!!
Miłego dnia mamuśki.
Basiu gratulacje.

reklama
ankka dziwne bo mnie sie lekarka pytała czy ma gorączke, a jak powiedziałam że nie to kazała mi zmierzyć. Więc pewnie maluszki taż gorączkują bo by się nie pytała o to :confused: , no sama nie wiem

misia to zdaj relacje po wizycie , sama jestem ciekawa, ja ide dopiero 18 stycznia

Ostatnia edycja:
hej jestem z młodą na rekach hiih spróbuje popisac;-)
misia moja oddaje różne odgłosy :tak:, nam wedzidełko podcieli w szpitalu. na rota nie szczepie
4madlen ja też chce 6 w 1 ile płaciłaś?
goko witaj :-)
aurelka witaj , ja tez styczniowa ale grudniowa hihih;-)
basia gratulacjeeeeeeeeeee:-)
clodi zdrówka dla małego

dziewczyny podajecie wit.k d3 i cebion multi???podczas karmien? czy przed? wit d z k mam w jednym preparacie któraś tez ma takie połączenie.
dzis wpada położna na wizyte :tak:
juz mam alarm na jedzenie hihi

Basia gratuluje:-)
clodi mój synek też nie robił kupki 2 dni a jaj już poszło to szalałam z radości. Nie dziwie sie Twojej reakcji bo miałam to samo:tak:Zdrówka dla Kasjanka:-)
misia &&&&&&&& za wizyte.
nathani ja podaje D3 przed jedzeniem, mam buteleczke z dozownikiem a wit k nie daje bo dostał po urodzeniu zastrzyk z nią.
Mam pytanko: ile waszw dzieci jedzą? ?Bo mój co 2h tak koło 50-60ml czy to wystarcza i jak często robią kupki?

Nathani czytałam, że położne i inne mamusie odradzają łączyć witamine K i D. Często po witaminie K dzieciaczki są niespokojne i dużo płaczą.

Basiu GRATULACJE :-D Nareszcie się doczekałaś :-)

bulkasia u nas trzeba podawać mimo ze po urodzeniu zastrzyk poszedł. młoda moja je co godzinę dwie oczywiście przysypia i muszę ja budzić, kupa po każdym karmieniu prawie albo co po drugim:-D ma laska przemianę:tak:
ania no widzisz a mężowi to sprzedali w aptece miał receptę osobno na d i k a ta mu dała to. dziś spytam położnej jak będzie. poprzednio młodym dawałam osobno k w kapsułce do wyciskania i d miałam w buteleczce

Ostatnia edycja:
Dzień dobry ale naskrobałyscie:szok: Aurelka witaj w domku z mała:-) Basiu gratulacje:tak: Misia powodzenia na wizycie:tak:u nas pani dr tez stwierdzila u Julitki przepukline pępkowa mówi ze mozemy to skonsultowac ale wiele dzieci tak ma i sama sie wchłania,kolezanka mi doradziła kłasc mała jak najczesciej na brzuszku jej synkowi to pomogłop i sie wchłoneła przepuklina;-) Nathani jak fajnie ze jestes:-)ja mam witamine K i D i taka nam doradzili ze jest dobra podaje po karminiu mała sie troszke krzywi ale nie płacze:sorry2:Mała zaczyna gaworzyc i przesmieszne dzwięki z siebie wydaje Nstka ma z niej ubaw a jak ja cieszy ze silstra zaczyna gaworzyć cieszy sie z kazdego "ga" albo "ałaa" tej wychodzi:-D miołego dnia:happy2:

Nathani ja mam KiD w jednej kapsułce a dokładnie K i D - vitum ( czy jakoś tak ) i nam z kolei lekarka polecała preparat 2w1. I dlatego taki kupiłam. My wit.K mamy przyjmować do 3 m-ca.

Młoda właśnie śpi u mnie zachustowana.
Nockę miałyśmy średnią ale do najgorszych też nie należała :happy2: Ja trochę tylko niewyspana.
Ale za to kikut odpadł Małej w nocy. Przez parę dni przemywać będę gazikami...

reklama
Nathani mi pediatra kazała kupić wit. D+K w jednej kapsułce :baffled: i taką mam, daję przed którymś przewijaniem, bo Mała wtedy gadatliwa i łatwo trafić ;-)
4madlen za swoją szczepionkę chyba płaciła 200 zł, u mnie 6w1 220 zł :dry:

U nas nocka jak bez dziecka! Co prawda Mała w łóżku usnęła przed północą, ale karmiłam ją na śpiucha o 4, potem o 7, o 8ej pociumkała jeszcze chwilę i spała u mnie na brzuchu do 9 :cool2: Wszystkie karmienia raczej krótkie, pieluchę zmieniałam dopiero o 9, niewiele w niej było, ale za to w świeżą narobiła od razu po założeniu takie kupsko że mało bokiem nie wyszło :-D ale tu pochwała dla pieluch (babydream Fun&fit 2) wszystko zatrzymały, nic nie wyleciało, w Pampersach new baby 2 już bym miała część na plecach :baffled:

Clodi zdrówka dla synka, to prawda że my matki cieszymy się z takich głupot :-D

Misia powodzenia na wizycie, nie jest taka zła ;-)choć dziwnie jak Ci jeździ usg a nie ma tam Bąbelka ;-)

Miłego dnia, biorę się za śniadanie póki Maria śpi :tak:

Zapomniałam zapytać, Betiks jak Ci chustowanie wychodzi? Próbowałaś już obu wiązań, co lepiej?

Do góry