reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

reklama
a tu jak zwykle duuuużo postów od nadrobienia:-) jak już się jeden dzień nie poczyta to potem cięzko
Basiu
powodzenia i trzymam kciuki :-)

my mamy leżaczek jeszcze po Julce ale sprawdził się więc będziemy go używać dla Wojtusia
a czy ktoś orientuje sie do kiedy można dziecko wkłądać do leżaczka? bo takie maluszki powinny na płasko ...
Julka korzystała z leżaczka od ok 1,5 mies. ale to dlatego że wtedy dopiero kupiliśmy go a z Wojtkiem to nie wiem a nie chciałabym zbyt wcześnie, tym bardziej że on taki spiety ciągle i pręży się , przeciąga ...

Ostatnia edycja:
Witam :-)
W nocy odpadł nam kikucik :-D
Aurelka witajcie spowrotem.
Basiu kciuki trzymam :-p Ruszyło sie?? Pewnie tak, może juz tulisz? :-D
Kasiu no niby na płasko powinny leżeć, ale zauważ, że w bujakach dzieci leżą na płasko. Zresztą mnie osobiście sie wydaje, że lepszy leżaczek-bujaczek niż fotelik :-) Chociaż ja mają sporadycznie wsadzam do fotelika :-p
Miłego dnia życzymy :-)

Hej mamuski

Jak tam wam nocka minela? Moja maja obudzila sie najpierw ok 2.30 a pozniej ok 6. Od 3 dni po cycu ok 6 marudzi i troche placze. Chyba ja brzuszek boli. Biore ja wtedy na sofe do salonu przytulam mocno, klade miedzy jej brzuszek a swoj poduszke elektryczna i sie uspokaja i zasypia a ja z nia.
Teraz lezy w moich ramionach bo jakos niespokojnie spi i co chwilve si budzi.

Byc moze juz dzisiaj zakupie chuste o ile uda mi sie podjechac do sklepu gdzie je sprzedaja.
Zastanawiam sie tylko czy moja mala bedzie chciala w niej siedziec bo ona to taki niespokojny duch.

Basiu moje najserdeczniejsze gratulacje. No i witamy naszego ostatniego grudniowego maluszka ktory jest juz styczniowy

cześć dziewczyny

Ania cieszy widok ładnego pępuszka
To urocze dziewczyny że matki potrafią się cieszyć z takich błahych rzeczy, ja np wczoraj cieszyłam się że mój syncio kupke zrobił bo 2 dni miał zastój i aż mu brawo biłam, dobrze że nikt tego nie widział :cool2:.

A ja dzisiaj wzywałam lekarke do domu bo Kasjan ma taki nosek przytkany że dychać nie może, katarek ma ropny i wszystko mu w gardło idzie. Biedaczek antybiotyk dostał i flegamine. Troche się zdziwiłam bo nie ma gorączki a tu antybiotyk :confused:. Płakać mi się chce on tak się męczy, pewnie gardełko go boli bo co chwilke pije :-(

reklama
Basiu gratulacje :-)
Clodi mi ostatnio pediatra powiedziała, że takie malutkie dzieci nie gorączkują :confused:
U nas kolejna nocka ciężka, dla mnie tylko 3,5 h snu. Pierwsze karmienie razem z przewijaniem 2h! Co małą odkładałam do łóżeczka to oczy jak 5 zł, a na mnie to już spała aż oczami przewracała. W końcu się udało to pospała 1,5 h, kolejne karmienie godzina z przewijaniem i potem spała już tylko 0,5 h i od tego czasu jedyne co zasypia to na cycu :wściekła/y: Za wcześnie ją pochwaliłam, że spała nawet 5h, a norma to było 3 i 4 h :zawstydzona/y:

Do góry