reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

4madlen my na Michałowie, par. bł. Annuarity, tam mieliśmy ślub, tam mamy "swojego" księdza i on też już czeka na chrzciny Maryśkowe. A Wy gdzie? Okolice Borek?

Basia kciuki za Was, może coś wcześniej jednak ruszy?
Ale mi się Maryśka rozśpiewuje dziś :-D Biorę ją na spacer, póki takie piękne słonko

reklama
viv mieszkamy na glinicach i chyba tutaj ochrzcimy chyba ze ksiądz nie pozwoli zeby chrzestna była rozwiedziona to bedziemy szukac normalnego kiedza ;-) w gre wchodzi halinow bo jak to ksiadz proboszcz mnie nazwał "jestem fundamentem" tamtej parafii bo jak sie kaplica stwiała i były msze "pod chmurką' to ja w biały tydzien zaliczalam 2 msze jedna na borkach a druga pod chmurka na halinowie stojac w przy samiuśkim ołtarzu w tej białej sukience... niestety ksiądz proboszcz sie zmienił ale podobno jest równie fajny:) najwyzej pognamy na firlej do naszego starego ksiedza :)

basia nie smutaj sie... moze do 7 samo sie zacznie :) trzymam kciuki !

Viev ja mam się zgłosić do szpitala 2 stycznia ale z wywołaniem różnie jest zaskoczę odrazu albo kilka dni...
Betiks u nas kładą na plecach, a jak nie ma ruchów to na lewy bok
Basia nie łam się kochana , ja mam rozwarcie 2 i pół palca od 18 grudnia i tak se łażę do teraz ...nie ma reguły może cię wziąć nagle. U mnie powtórka z rozrywki , tak samo było z dziewczynkami...
Fajnie Wam dziewczyny piękna pogoda na spacerki, możecie już tulić i spacerować .

Basia tulaski :*
i z calych sil &&&&&& abys urodzila sama szybciej :))
a ja wlasnie biore cala moja bonanze na dwor,bo mala cos dzisiaj jeczaca...chyba dworu jej brakuje,dotleni sie dziecko i sie uspokoi ,a poza tym musi sie wyspac....bo dzisiaj spi jak krolik po 5min :angry:
jest tak zmeczona,ze az chyba za bardzo...bo kurka dobrego snu nie moze zalapac..a na spacerze bedzie spala jak susel :tak:
milego popoludnia

Mąż wczoraj zarejestrował małą w USC także jest już prawnie Rozalka tylko że zapomniał o drugim imieniu :wściekła/y: i dziecko będzie jednoimienne ale może to i lepiej :happy:
Dzisiaj byłam ze Starszakiem w Rossmanie bo ta promocja 20% to aż szkoda nie skorzystać. Kupiłam pampersy 2 paczki , wkładki laktacyjne i chusteczki :happy:
Sorrki że tak tylko o sobie ....

cześć mamuśki :-)

sarka
moja też zapomina, czasem uda się jej złapać za pierwszym razem a czasem się trochę musi namęczyć. ja biorę witaminy femibion i piję herbatkę na laktację ;-)
ankka jeszcze raz dziękuję za podpowiedź z tymi osłonkami - okazały się zbawienne :-)
fiolka nasza córcia też czasem tylko przybrudzi pieluszkę, ale położna nam ostatnio mówiła, że dziecko będące na piersi może zrobić nawet tylko jedną kupkę na trzy dni (nasza robi kilka dziennie :-p )
basia nie będę oryginalna, ale oby do tego czasu samo się rozkręciło :tak:

u nas kikut jeszcze nie odpadł, a wczoraj zauważyliśmy na nim krew - poczytałam w necie, że tak może być, no ale nie wiem. czy u którejś z waszych maluszków też tak było?

Hej...
No my tez juz po spacerku tez słonecznie dziś u nas ale zimnooo brrr mały jeszcze dosypia - juz ponad 3 godz. śpi sama bym się spać położyła najchętniej ale musze po mału go budzić bo jak syrene załączy z głodu zaraz to mi córcię obudzi;p

Basia 7 styczeń to bardzo ładna data:) no ale wiem wiem ciężko już i w ogóle więc trzymam kciuki by było jak najprędzej;) podejrzewam że t ak będzie bo do 7 jeszcze kupa czasu.

nathani no zaparła się ta Lenka mała haha a mówi się że z każdą ciąża tam już słabiej wszystko trzyma ale widac to nieprawda:) dobrze jej tam, niech rośni i sil nabiera:tak:

adgama u nas ten kikucik tez tak brudził aż body musiałam przebierać po dwa razy na dzień bo jak dawałam gazik jałowy to się przyklejał aaałć ale to normalne trzeba tylko czyścic patyczkami takimi do uszu bo on się narusza przecież przy poruszaniu się i stąd krwawi. No właśnie my pępka juz nie mamy id tygodnia ale w środku coś takiego jak opisywała Basia - taka jakby biała brodawka która wyłazi prawie przy płaczu, napinaniu się - co to takiego? :confused: Co do kup to u nas ostatnio była .....w niedzielę:sorry2: juz mam wątpliwości czy to tak "prawidłowo" strasznie to dziwne że piersiowe dzieci jedne robią po kilka dziennie a inne ledwo raz na tydzień:confused:

My też chyba chrzcić będziemy na Wielkanoc:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Sarka no to jest cialko twojego maluszka u nas przez kolki zrobilo sie takie troche sporawe, troche mniejsze niz centymetr. Moj maz wpadl na pomysl calkiem dobry, bo teraz mi sie przypomnialo, ze oprocz tego przemywania to zawiazalismy nitka supelek przy samym pepuszku i nie bylo doplywu krwi. I ta brodawka uschla i odpadla, a pepuszek ladnie sie zagoil. Bylam z tym u lekarza, no i powiedzieli ze to sie niby samo zagoi, ale podejrzewam ze bez naszej interwencji to by tak zostalo.

Ja jestem najbardziej zla z tego powodu, ze w Irlandii macierzynski zaczyna sie juz 2 tygodnie przed terminem porodu i juz masz ten czas stracony na oczekiwanie na dziciatko. A jeszcze jak sie przedluza jak u mnie to praktycznie miesiac w plecy. Bo ja zaczelam macierzynski juz 17 grudnia a dzidzius sie pojawi po wywolaniu dopiero 8.01, a do pracy juz trzeba bedzie wracac w czerwcu, ehhhhhh strata cennego czasu z maluszkiem.

Ostatnia edycja:
Do góry