reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

reklama
No u nas bylo tak ze jak pepek odpadl to wygladalo jak taki kwiatuszek z zywym srodkiem. Takie czerwone miala zywe cialko i smarowanie spirytusem nie zdazylo zasuszyc tego a ona codziennie nam plakala i napinala sie przez kolki i to miesko wychodzilo z pepuszka i sie powiekszalo. Przez to ze ona plakala codziennie nie bylo jak nad tym zapanowac a ja na poczatku tez balam sie to ruszac. No i tak nam sporo to uroslo.:confused:

liwus nasze małe wszystkie jednoimienne ;-)
sarka no widzisz nie ma reguły, u mnie zawsze jest odwrotnie niż u innych eh. Jedynie pozostaje mi nadzieje , żę sam poród pójdzie szybciej ...
Wróciłam ze szpitala, ktg ok. zero skurczy. Mój gin. kazał pilnować ruchów i kolejne ktg 31 grudnia. Położna powiedziała że się jeszcze pokulam.

Dziewczęta zastanawiam się czy już mogę z Malutką wyjść na spacer i sama nie wiem ...Rozalka jutro będzie miała 10 dni od wyjścia ze szpitala minęło 6 dni.Jak Wy sądzicie?
I czy wy czymś przemywacie pępek? Bo mnie powiadziano w szpitalu że teraz niczym się nie przemywa :baffled:
Nathani , Basia trzymam kciuki żeby szybciej Maluszki się pojawiły.

nathani u mnie tez dzieci maja tylko 1imie ;)
liwus ja wyszlam ze szpitala w piatek a w pon juz bylismy na pierwszym spacerku,ale kazdy robi inaczej
a ja czasami przecieram pepuszek takim srodkiem odkarzajacym ,ale nie kazdego dnia..bo niby ladnie wyglada ale jak go odegne to cos tam w srodeczku jeszcze jest
pamietam,ze starszakom tez tak robilam przez jakis czas

Liwuś co do spacerów u nas położna kazała tak:
(licząc od wyjścia ze szpitala):
4 i 5 dzień werandowanie po 20 min
6 dzień spacer 30 min.

A co do pępuszka: psikałyśmy octeniseptem, ale w szpitalu tylko pępowinę i to się ładnie ususzyło, a środeczek psikałam dopiero w domu, już był prawie odpadnięty jak pediatra nam kazała fioletem na spirytusie mazać, po dniu odpadł i to co zostało też psikałam octeniseptem, ładnie się zagoiło a z początku też takie żywe było.

Basia poki kikut nie odpal,tez niczym nie robilam...bo tutaj nie znaja czegos takiego:-D
i nie weranduja dzieci tylko od razu myk na spacer
ja wsumie Vicky wychowuje po irlandzku,zupelnie inaczej niz starszaki...

liwus ja bym już wyszła na spacerek ładnie na dworze:tak:do pępka mam spirytus
betiks pozdrów mocno Aurelkę, może jej zrobią cesarkę skoro tętno zanika
Ale mała mi wali w pęcherz jeju

reklama
Liw do pępuszka ja też polecam octenisept. Jeszcze parę dni po odpadnięciu kikutka przemywałam patyczkiem nasączonym nim.
Basia przerąbane z tym macierzyńskim :no:
Mały śpi, więc idę i ja, bo usypiam :dry: Dobrej nocki.

Do góry