reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Hej kochane,
Czytam was w miare na bierzaco ale jak mam odpisac to akurat konczy mi sie czas wolny.
Z malym ssakiem inaczej terza sie zorganizowac...
Bylam wczoraj w aptece zwarzyc mala. W body i pajacu wazyla 3120g wiec pewie wazy ok 3 kg. Jak sie urodzola to wazyla 2740g wiec chyba dobrze przybiera, co myslicie ?
Bulkaasia moje najsredecznirjsze gratulacje i witaj w domu
Widze ze lista nierozpakowanych coraz krotsza sie robi, jeszcze troszke i wsztskie bedziemy tulic
Adgama u mnie tez mala ma wieksze problemy z lewa oiersia, ale caly czas cwiczy i czasem jej wychodzi za pierwszym razem, wiec mysle ze z czasem bedzie dobrze
Noukie super ze wozek juz jest. I jak ? zadowolona z zakupu?
Witaj w domu Lilith, malutka jest sliczna
Lolcia nie chce was dolowac ale dzisiaj u nas chyba ze 25 st bylo. Normalnie lato, jedlismy obiad na ogrodzie w krotkim rekawku
Ale jaja z Mummy. Ja zazwyczaj czytalam jej elaboraty pobieznie, bo poprostu za dlugie dla mnie byly. Jej zycie wydawalo mi sie za idealne. Dobrze ze jej oszustwo ujrzalo swiatlo dzienne. Dzieki Fifka
Eta gratulacje dla Ciebie
Ankka faktycznie zbieg okolicznosci, najwazniejsze ze wszyatko skoncztlo sie dobrze, jednak dalej trzymam kciuki za malutka

reklama
Dobry wieczór,
chyba mnie tu dziś nie było, znaczy czytałam z telefonu ale okazuje się że nie wyświetla mi pola odpowiedzi, nie mogę odpisywać :no:
Mężu mi się wziął za stawianie systemów w kompie i tak coś na początku się buntowało że od południa robi a do końca nawet jeden nie stoi :crazy:

W przerwach od tulenia Marysi udało mi się upiec ciacho, ma być miodowe z kremem budyniowym, upiekłam, złożyłam, teraz "przechodzi" i mięknie. Ciekawa jestem, jak smakuje, bo pierwszy raz robiłam :sorry:

Marysi wyszły jakieś krosteczki na buzi i teraz nie wiem, czy to potówki czy wysypka (za cholerkę ne wiem jak odróżnić) i od czego ewentualnie, czy jednak nie powinnam czegoś jeść, czy to może być od pieluch tetrowych, które jej podkładamy pod buźkę :confused: obawiam się, że uczulenie, znając mojego pecha to na coś z żywności, oby nie z mleka :-(

Hej Kochane.
My w domku... Mieliśmy przeboje z karmieniem spadł 300g z wagi
ale jest lepiej ładnie pije .
Musimy się ogarnąć

Mały urodzony 20.12.2012 godz. 0.20.
Skurcze zaczęły mi się rano o 8 doczekałam do 19 kiedy pojechaliśmy
I faza porodu 3h II 1h, bez znieczulenia jednak.

Ostatnia edycja:
Juhu, wróciłam do domu! :D
Jestem tam zmęczona, że teraz marzę tylko o prysznicu i łóżku. Szkoda, że nie umiem spać z moim M w łóżku, bo mnie nosi jak się rozpycha. :angry:
Tak to jest jak pracuje od 1 w nocy do 12 po południu. Całe noce spędzałam sama w łóżku prócz weekendów. A teraz ma wolne aż do 7 stycznia. :nerd:

Mam prezent dla teściowej! :D Kupiłam jej taki ładny wazon ozdobny, cudo. :-D
A mojemu M kupiłam koszulkę, mimo, że mieliśmy sobie prezentów nie robić. :-)
Jutro tylko został mi teść (przyszły) i dwie siostry M i koniec! Chociaż tyle dobrego, że wiem co im kupić. :happy::sorry:
Nie cierpie świąt.

Fiolka - Gratuluje! Niech się synek zdrowo chowa.

Witam,

moja Lenka wreście śpi, zobaczymy jak długo, coś ciężki dzień dzisiaj ma, w czwartek byłam u pediatry, okazało się że mała spadła z wagi, jak wychodziliśmy ze szpitala miała 2900 a w czwartek 2750, w piątek robilismy już jej wyniki z moczu i z krwi, mam nadzieję że to nic poważnego, w wigilię będą wyniki, a po swiętach musimy iść na ważenie, ciekawe czy nie będę jej musiała dokarmiać, a z karmieniem niby nie mamy problemów, więc nie wiem czemu tak:no:

Fiolka gratuluje synka

Noukie to oby sie nie odmienilo.

Mnie dzis tak boli podbrzusze, dziwne skurcze mam, maly sie rozpycha i tak kluje mnie tam w srodku dziwnie,ze az podskakuje z bolu...:confused2:
Wychodzi na to ze nie moge za duzo robic bo jeszcze urodze, a juz teraz to nie chce przed swietami:-D
Dobranoc

Witam
ja tak króciutko bo padam na twarz:sorry:
ponieważ jutro lub w poniedziałek rano jedziemy już do rodziców
to chciałam Wam wszystkim życzyć zdrowych, spokojnych i radosnych świąt
spędzonych w gronie najbliższych wam osób

mam nadzieję że żadna z nierozpakowanych mam nie wyląduje na ten czas w szpitalu
a po świętach to już szalejcie ;-):-)

Witam sie i ja:-)
Poczytalam was ale nie wiem co komu. No to ladnie nas ta mummy3 nabrala. Taki numer wyciac kobietom ciezarnym to juz tylko chore psychicznie potrafia,ehhh...szkoda gadac:szok::szok::szok::szok:
Dorianek jest cudny, jestem zakochana we wlasnym synu i nie tylko ja bo cala rodzinka zwariowala na jego punkcie. Nie ma sie co dziwic bo jest bardzo grzeczny, spi i je na przemian. Dzisiaj odwiedzila nas polozna i byla bardzo zadowolona bo synek stracil tylko 90 g wagi poczatkowej:-) no i okazalo sie, ze nie ssie dobrze dlatego bo ma wiazadelko, ktore trzeba podciac pod jezyczkiem. Ja karmie go na przemian swoim mlekiem i w proszku bo nie mam zbyt duzo ale dajemy rade.
Uciekam wlasnie bo sie obudzil i czas na jedzonko:tak:
Pozdrawiam was cieplutko i gratuluje wszystkim rozpakowanym juz mamusiom a dla reszty buziaczki i zycze szybkiego porodu:tak:

Hej kochane . Dziś spałam dłużej bo i też później się położyłam:-) No to jutro już wigilia. Mąż ma wolne 4 dni ciesze się spędzimy razem więcej czasu;-) Muszę dziś popakować prezenty ale to po kościele jak wrócimy. Jakaś opuchnięta jestem:dry:
Buziaczki dla Was wszystkich i miłej niedzielki.
lolcia teraz już zaciskam nogi :-D
ania mnie też tak głowa boli już jakiś czas z przerwami :baffled:
mika pięknie popiekłaś :tak:
basia mnie tak wczoraj kuło późnym wieczorem, aż się mąż śmiał czy się coś zaczyna. :tak:
fiolka no widzisz obyło się bez znieczulenia , a swoją drogą pięknie Ci poszło:-)

reklama
Dzień dobry :-D
Noc ładnie przespana :-) Starsza się nie budziła ani razu :wink: z czego się baaaaardzo ciesze :-) Sinecod działa cuuda :-D :-D Ale pospała ze mną po południu i koło 1 dopiero zasneła:hmm:... Ja zasnełam koło 3, wstalam po 7 :-D Ale przynajmniej głowa nie boli :-(.

Fiolka witajcie w domu :-) Super, że bez znieczulenia ;-) Zreszta chyba by nawet z tego co widze nie dali, bo im by wychodziło, że poród za szybko postępuje :-p

Ide się ogarnąć i działać :-) :szok:

Nathani nawet mi nie mów... Ja niby nic mam nie robić, ale kompletnie nie czuje się gotowa na te Święta :zawstydzona/y::no::no:

Do góry