reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

No i dobrze, pomyslec ze jeszcze nam rady dawala, ehhhh

Nathani plecki wchodza do doopy i na odwrot, masakra jakas, ale juz teraz zaciskam nogi do po swietach lub styczen. Choc umilam sobie czas z mezulem przy wywolywaniu, a on szczesliwy :-D

Teraz mam inny problem, dziewczyny ratuuuujcie:szok:
Tydzien temu przyjechala babcia, wszystko bylo ok do poniedzialku. Moja corka od poniedzialku regularnie budzi sie 1:30-2 i po wczorajszej nocce mialam wrazenie, ze sie wyspala. Juz w desperacji ok 3 dalam jej jesc i maz ja uspal. Pampka tez zmienilam, zeby miala sucho. Wczesniej zasypila trzymajac mnie za reke, jak sie obrucila to puszczala reke, ja jeszcze siedzialam i wychodzilam jak spala, ale wczoraj to masakra:angry:
Wszystko nam sie zbieglo w jednym czasie, przyjazd babci, zeby, chodzenie samodzielne bo juz coraz odwazniejsza jest i chodzi od mamy do taty i od mebli tez juz puszcza sie. Tak myslalam, zeby ja wziac do siebie do lozka, ale boje sie ze po pierwsze ona zawsze w nim szaleje to moge zapomniec o spaniu, a po drugie zaraz synek bedzie i w czworke w jednym lozku ciezko bedzie. Co mam robic?
Maz do niej wstaje po kilka razy, bo czasem gubi smoka i wystarczy jej podac, ale po tej pierwszej juz koniec. Wczoraj to wstawala w lozeczku i pokazywala gdzie mama ma oko, po ciemku....

reklama
Sarka moja mala w ciagu dnia ma sporo momentow ze nie spi, Wiec sie bawimy. Wczoraj byla zabawa z grzechotka, slicznie glowe przekrecala za jej dzwiekiem. W nocy spi, nudzi sie Na karmienie o 2 I spi do rana

Co do podejrzen to teraz kazda z nas bedzie z dystansem podchodzic do czesci wpisow. I bedziemy duzo ostrozniejsze z otwartoscia. Dzis mi sie z tego smiac chce a szczegolnie ze Po raz pierwszy przed wczoraj ja skomentowalam;)

Basia mi sie wydaje ze mala musi "odchorowac" pobyt babci, Wiec spokojnie daj jej dzien lub dwa. Maya kazde zmiany I postepy rozwojowe tak wlasnie odreagowywala

Milego dnia a ja ide sobie I Mayi zrobic ryz z jablkami

Ostatnia edycja:
Witam :)
To ładna historia z tą mummy, mi jej posty też od początku wydawały sie jakieś takie podejrzane i przesłodzone, nie dało się tego czytać aż, poza tym bardzo czesto się powtarzała :cool: i słodziła za duzo, no ale co zrobić niestety to jest internet nie widzimy się ani nic więc każdy może być kim chce tylko PO CO tak oszukiwać :eek: normalne osoby tak nie robią, widocznie musi mieć jakieś zaburzenia osobowości...

U mnie nadal cisza aczkolwiek zaczęło mnie coś tak delikatnie kuć w podbrzuszu, tak jakby w tej szyjce, może coś się zaczyna "przygotowywać".
Dziś ubieram choinke ze swoim M. ale najpierw musimy iść połazic po sklepach i poszukać jakiegoś okazu, jeszcze nie wiemy czy sztuczną czy prawdziwą ;-) nie możemy się póki co zdecydować.

Potwierdzam słowa Fifki, MUMMY TO OSZUSTKA - została zdemaskowana zarówno na forum Mamopedii jak i na dziecko-info-rodzice.pl - - PRZESTAŃ OKŁAMYWAĆ I SZANTAŻOWAĆ EMOCJOINALNIE INNE DZIEWCZYNY bo zostanie to zgłoszone na POLICJE ! Tak samo jak to, ze kradłaś zdjęcia cudzych dzieci i podawałaś je jako swoje.

Czy któras z Was tu dziewczyny widziała jej brzuszek wraz z twarza ? Czy któras z was widziała jej KOMPLETNĄ rodzinę ?
Mummy nie mieszka także w USA - wysłałam jej kiedyś COŚ i to coś wróciło do mnie ze stanow z adnotacja, że takowy adres nie istnieje !!
Kiedy na naszym forum jakies dziecko zachorowalo to jej automatycznie tez - od razu sciemniala, ze jej dziecko umiera, zebysmy tylko kciuki trzymaly ! Wymienilam z ta osoba od czerwca do pazdziernika prawie 700 meili ! W których gó..o ją obchodziły moje sprawy ale ważne abym była wiernym "czytaczem" jej głupot a kiedy tylko nie odpisywałam to natychmiast szantażowała emocjonalnie, że przez to, że nie odpisałam to dostała skurczów i wylądowała na porodówce.
MEIL TEN zostanie wysłany także do administracji tegoż forum. Nasza administracja natychmiast zareagowała i usunęła dyscyplinarnie tego wrzoda !

W ogóle to osobiście uważam, że nie powinno się zamieszczać zdjęć własnych dzieci na forum publicznym, jeżeli nie chcemy by krażyły potem po internecie :no:

No skoro juz ja usuneli czy zbanowali tutaj to nie ma co roztrzasac i psuc sobie swiatecznego nastroju. Wszedzie takie osoby sie pojawiaja, miala bujna wyobraznie, widocznie takie cukierkowe zycie jej sie marzylo.

Ja dzis robie farsze na pierogi i uszka. Nie wyspana jestem, corka niby zmeczona, ziewa na okraglo oczy trze, a jak sie ja probuje uspac to gada w najlepsze. Nie chcialabym jej futrowac nurofenem, a czopkow zadnych nie mam. Jedynie dentinox n na dziasla. Nie wiem juz co robic. Juz nawet pokusilam sie o szukanie info o jakims skoku rozwojowym co moglby teraz byc:angry:

Dzień dobry. :)

Ja od 12 na mieście byłam i dopiero wróciłam. :eek: Takie zakupy to już nie dla mnie.
Jeszcze koło 19 jadę do innego miasta do większego sklepu typu auchan. I jutro od rana znowu latanie po sklepach, to jest straszne.
Mieliśmy nie robić prezentów nikomu, ale ja stwierdziłam, że to tak głupio - my od wszystkich dostaniemy, a oni od nas nie. I tak się zmobilizowałam. :)
Mam tylko dylemat z teściową, bo nie wiem co mam jej kupić. Myślałam o jakimś kremie +45, ale siostry M stwierdziły, że teściowa może to źle odebrać.. :p
Macie może jakieś pomysły?

reklama
Ja kupiłam teściowej właśnie taki zestaw kosmetyków 50+ ;-) później troche żałowałam bo mogliśmy jej kupić patelnie :cool: ale jeszcze się nadarzy okazja

Mały mi tak wierci w brzuchu i do tego czuje go tak nisko jakby miał zaraz wylecieć ;/ czuje straszny dyskomfort podczas chodzenia czy stania :no:

Do góry