reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

reklama
Pomimo tego, że używam pampersów do pupy to tetrówek i flanelówek tyle samo mam po 30 sztuk i ciągle mi mało, przydają się do wszystkiego ....
do podkładania, do wycierania ulanego mleka itp. jednak jestem bardziej zwolenniczką flanelek są o wiele milsze :)

hej dziewczynki :), mam pytanie z innej beczki, Wy już niektóre ze swoimi szczęściami na rękach, może któraś z Was mogłaby mi pomóc, doradzić lub domyśla się .... Termin z OM 03-01-2013, termin z USG (wielkość dziecka) 06-01-2013, termin z badania łożyska 27-12-2012, czym się kierować? szykować na każdy możliwy? Głowa mnie boli, jak pomyślę, że może to być w sylwestra :szok:
Może któraś z Was miała/ma podobnie?

Dziewczyny ile łącznie macie pieluch tetrowych?
chyba 15 albo mniej :sorry: w razie czego dokupię

Mi czop odchodzi w dalszym ciągu ;-)
Najlepszy D. bo jak tylko się zatrzymam, złapię za brzuch albo powiem ała od razu taki wzrok i czy rodzę :-D haha

Ja tez chciałam wcześniej ale po rozmowie z koleżanką lepiej mi.
Już nie mam takiego parcia żeby było przed terminem :)
Maluch ma najlepiej w brzuszku,
Rozwija się cały czas system immunologiczny Twojego dziecka. Część Twoich własnych przeciwciał zostanie przekazana mu bezpośrednio przez łożysko, dzięki czemu dziecko będzie chronione przed chorobami i infekcjami przez kilka tygodni po porodzie.

W ogóle muszę zrezygnować z kąpieli, a od jakiegoś czasu korzystam non stop :p
Ale wiadomo prysznic bardziej higieniczny może od tego bakterie
i chyba mnie płyn do kąpieli tam uczulił

Ostatnia edycja:
Aurelka Ja chyba z 15 i nie zamierzam kupować więcej, póki nie przekonam się na własnej skórze czy mi więcej trzeba...
aga35 Lekarze patrzą tylko na ten termin z @, ale tak na prawdę w terminie rodzi nie wiele kobiet, więc nie nastawiaj się że urodzisz dokładnie 3.01. Dziecko samo zdecyduje kiedy ;)

Ale mi dziś spojenie daje czadu :/

Odeszło trochę śluzu z krwią, skurcze są nieregularne, czyści mnie, obserwuje wyciek do podpaski i zobaczymy co noc przyniesie. kąpiel nie złagodziła bóli. W ogóle poddenerwowana jestem ....

Basia super, ze po wizycie ok, trzymam kciuki, abys sie rozdwoila przed 28 :). Co do kupki to dobrze, ze dalas do analizy, ale wedlug mnie to banany, bo nasze starszaki tak mialy. To o niczym zlym nie swiadczy, bo jak nam lekarz powiedzial to banany maja to do siebie, ze takie nitki zostaja.
mikaa nie ma sprawy kciuki sa zapewnione :)
nathani zdrowka zycze i dla Julii i dla Sary, i dla Was i przytulam Was mocno, bo wiem jak ciezko nam kiedy naszym dzieciaczkom cos sie dzieje. No i trzymam kciuki, aby sie szybko rozkrecilo.
Viv przytulam Ciebie mocno i Manie. A jak bierzesz na rece to przestaje tak plakac i krzyczec? Wydaje mi sie, ze nadmiar emocji moze byc przyczyna, moze i sny jakies, moze nowe umiejetnosci, ale wiesz to normalne i nawet jak jestes z nia w domu i nie ma zadnych nowych bodzcow z otoczenia i zadnych nowosci to i tak emocje moga w niej brac gore i w ten sposob odreagowuje. Moze ktos nowy byl u Was, jacys goscie albo ktos kogo rzadko widuje, to tez nadmiar emocji, z ktorymi dzieciatka musza sobie jakos dawac rade. Buziaki dla Was.
Aurelka my mamy duzo pieluch i flanelowych i tetrowych, sporo tego, bo najpierwo kupowalismy dla RJa, potem dokupilismy dla Marcusa i teraz dla Henia, wiec duzo tego, a ciagle sa w uzyciu, Henio to spi na pieluszce plus jeszcze jedna zawsze mu klade do spania do kolyski lub do kosza, jak po karmieniu jest noszony to tez na ramieniu ja albo R kladziemy sobie pieluche, do wszystkiego ich uzywamy i czesto pierzemy :)
Nathani kochana jestem z Toba, ten masaz mogl wszystko przyspieszyc, no i sluz z krwia, kochana moje kciuki sa mega mocne!!!

Tesc naciesza sie wnukami :), R wlasnie nosi Henia po karmieniu. Kocham karmienie piersia, Henia przytulonego do mojej piersi i te jego piekne wielkie oczy, dawalam mu reke to odruchowo lapal mnie za palec. Nasze trzecie szczescie jest takie spokojniutkie, grzeczniutkie, takie przekochane jak jego braciszkowie. Po porodzie w domu ani razu nie zlapal mnie baby blues, ani razu, placze tylko ze szczescia, po dwoch pierwszych porodach te wszystkie hormony inaczej we mnie buzowaly, a teraz tylko lzy szczescia :). uciekam robic pierogi, farsz juz mamy :).

reklama
Do góry