reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

reklama
Pomimo tego, że używam pampersów do pupy to tetrówek i flanelówek tyle samo mam po 30 sztuk i ciągle mi mało, przydają się do wszystkiego ....
do podkładania, do wycierania ulanego mleka itp. jednak jestem bardziej zwolenniczką flanelek są o wiele milsze :)

hej dziewczynki :), mam pytanie z innej beczki, Wy już niektóre ze swoimi szczęściami na rękach, może któraś z Was mogłaby mi pomóc, doradzić lub domyśla się .... Termin z OM 03-01-2013, termin z USG (wielkość dziecka) 06-01-2013, termin z badania łożyska 27-12-2012, czym się kierować? szykować na każdy możliwy? Głowa mnie boli, jak pomyślę, że może to być w sylwestra :szok:
Może któraś z Was miała/ma podobnie?

Dziewczyny ile łącznie macie pieluch tetrowych?
chyba 15 albo mniej :sorry: w razie czego dokupię

Mi czop odchodzi w dalszym ciągu ;-)
Najlepszy D. bo jak tylko się zatrzymam, złapię za brzuch albo powiem ała od razu taki wzrok i czy rodzę :-D haha

Ja tez chciałam wcześniej ale po rozmowie z koleżanką lepiej mi.
Już nie mam takiego parcia żeby było przed terminem :)
Maluch ma najlepiej w brzuszku,
Rozwija się cały czas system immunologiczny Twojego dziecka. Część Twoich własnych przeciwciał zostanie przekazana mu bezpośrednio przez łożysko, dzięki czemu dziecko będzie chronione przed chorobami i infekcjami przez kilka tygodni po porodzie.

W ogóle muszę zrezygnować z kąpieli, a od jakiegoś czasu korzystam non stop :p
Ale wiadomo prysznic bardziej higieniczny może od tego bakterie
i chyba mnie płyn do kąpieli tam uczulił

Ostatnia edycja:
Aurelka Ja chyba z 15 i nie zamierzam kupować więcej, póki nie przekonam się na własnej skórze czy mi więcej trzeba...
aga35 Lekarze patrzą tylko na ten termin z @, ale tak na prawdę w terminie rodzi nie wiele kobiet, więc nie nastawiaj się że urodzisz dokładnie 3.01. Dziecko samo zdecyduje kiedy ;)

Ale mi dziś spojenie daje czadu :/

Odeszło trochę śluzu z krwią, skurcze są nieregularne, czyści mnie, obserwuje wyciek do podpaski i zobaczymy co noc przyniesie. kąpiel nie złagodziła bóli. W ogóle poddenerwowana jestem ....

Basia super, ze po wizycie ok, trzymam kciuki, abys sie rozdwoila przed 28 :). Co do kupki to dobrze, ze dalas do analizy, ale wedlug mnie to banany, bo nasze starszaki tak mialy. To o niczym zlym nie swiadczy, bo jak nam lekarz powiedzial to banany maja to do siebie, ze takie nitki zostaja.
mikaa nie ma sprawy kciuki sa zapewnione :)
nathani zdrowka zycze i dla Julii i dla Sary, i dla Was i przytulam Was mocno, bo wiem jak ciezko nam kiedy naszym dzieciaczkom cos sie dzieje. No i trzymam kciuki, aby sie szybko rozkrecilo.
Viv przytulam Ciebie mocno i Manie. A jak bierzesz na rece to przestaje tak plakac i krzyczec? Wydaje mi sie, ze nadmiar emocji moze byc przyczyna, moze i sny jakies, moze nowe umiejetnosci, ale wiesz to normalne i nawet jak jestes z nia w domu i nie ma zadnych nowych bodzcow z otoczenia i zadnych nowosci to i tak emocje moga w niej brac gore i w ten sposob odreagowuje. Moze ktos nowy byl u Was, jacys goscie albo ktos kogo rzadko widuje, to tez nadmiar emocji, z ktorymi dzieciatka musza sobie jakos dawac rade. Buziaki dla Was.
Aurelka my mamy duzo pieluch i flanelowych i tetrowych, sporo tego, bo najpierwo kupowalismy dla RJa, potem dokupilismy dla Marcusa i teraz dla Henia, wiec duzo tego, a ciagle sa w uzyciu, Henio to spi na pieluszce plus jeszcze jedna zawsze mu klade do spania do kolyski lub do kosza, jak po karmieniu jest noszony to tez na ramieniu ja albo R kladziemy sobie pieluche, do wszystkiego ich uzywamy i czesto pierzemy :)
Nathani kochana jestem z Toba, ten masaz mogl wszystko przyspieszyc, no i sluz z krwia, kochana moje kciuki sa mega mocne!!!

Tesc naciesza sie wnukami :), R wlasnie nosi Henia po karmieniu. Kocham karmienie piersia, Henia przytulonego do mojej piersi i te jego piekne wielkie oczy, dawalam mu reke to odruchowo lapal mnie za palec. Nasze trzecie szczescie jest takie spokojniutkie, grzeczniutkie, takie przekochane jak jego braciszkowie. Po porodzie w domu ani razu nie zlapal mnie baby blues, ani razu, placze tylko ze szczescia, po dwoch pierwszych porodach te wszystkie hormony inaczej we mnie buzowaly, a teraz tylko lzy szczescia :). uciekam robic pierogi, farsz juz mamy :).

reklama
Do góry