reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

mummy3- ja pierogi z polski bede miala :D rodzice przywioza walowke :) Ja zrobilam w tamtym tyg. bigos (czeka w zamrazarce) a dzis wlasnie skonczylam sos po grecku mniammmm :) RFeszte babcia i mamusia hehe Fajnie, ze mozesz tak smigac, bo przed swietami i z 3 dzieci to bardzo wazne :)

Bakusiowa- no ja mam nadzieje, ze do piatku bedziesz tulic!!! Szkoda mi Cie kobietko... naczekasz sie ;-)

Aurelka- moj maz jest kochany i wspiera mnie ogromnie, ale czasem juz sama ze soba wysiadam :no::-D A on tylko mnie pyta, czy po porodzie mi przejdzie hhehe No zobaczymy...

Lil- jeszcze raz GRATULACJE!

Basia- fajnie miec taka przylepke :-) ale dobrze, ze masz tez chwilke dla siebie.

wysprzatalam cala kuchnie, wszystkie szafki, pomylam podlogi i kafelki, ugotowalam rosolek i sos po grecku :D Caly dom udekorowany swiatecznie i tylko sniegu mi brak, jak ja bym chciala mieszkac w kraju skandynawskim :-) uwielbiam snieg i zimno.

reklama
nadrabiam a jest co:szok:
Bulkasia jak się czujesz?
Noukie witaj kochana, imię Lenka ;-)
Ankka serdeczne gratulacje córeczki , szybko poszło :tak:
Liwuś ja też dziś smutny nastrój, pocieszam wirtualnie
Muffy ja juz też różne myśli , ale będzie dobrze, przed porodem mamy wahania nastroju:tak:
Basia nie jesteś sama z tym nastrojem, to tak na pocieszenie. buziaczek
mummy 3 całuje, dobrze że jesteś
Byłam w szpitalu ktg dobre, jutro wizyta u ginka. W międzyczasie 3 przyjęcia do porodu...i jakoś mnie to dobiło jeszcze bardziej...

Aktualizuje listę:

1 Nathani,
2 Bulkaasia,
3 Basia_one,
4 adgama85,
5 Ania,
6 Liwus,
7 Goko,
8 Mikaa,
9 Fiolka,
10 Aisha89,
11 Muffy,
12 Bakusiowa,
13 Aurelka,
14 IZW....

Ostatnia edycja:
Witam się... :)

nathani lada dzien i ty bedziesz na IP;-)

Gratulacje dla rozpaowanych mamusiek!!! na świeżo to Lil i Ankka!!!! doczekałyście się:tak:

muffy Ty jedz ten bigos nie ma na co czekac , potem tylko powachać będziesz mogła ;)

viv może Marysia ma jakiś skok stąd taka żarta była ;) a jak w dzień? uregulowało się? Bo mój za to dzień dziś taki miał że mi z cycka nie schodził, masakra - do 15,30 od samego rana nie miał dłuższej drzemki, na szczęście zasnął i śpi jeszczem wstanie to zje i bedziemy się kąpać :)

Betiks ból głowy pewnie od przemęczenia! Ja chodze skołowaciała z przemęczenia, w dzień dospac nie mam kiedy bo jeszcze jest mała ale i tak jak zasnę w nocy pomiędzy karminiami to śpie twardo i dobrze nie tak jak z brzuchem.

zagladam na chwilke bo zaraz jedziemy na zakupy i do kuzynki.Pprzestój chyba dlatego ze świeta na karku te co maja dzieci dzielą wolny czas na porzadki i przygotowania wy tez niedługo sie przekonacie jak to jest:tak:tule mocno te które mają spadki nastroju a widze że większosć z was ma tak ale to normalne pozatym już końcówka więc i sily nie te;-) Muffy-będzie dobrze i w 3 napewno bedzie wporzadku,trzymamy wszystkie mocno &&&&&&&&&&&&&&&&& Nathani i bardzo dobrze ze to przegryzłas niech ci na zdrowie wyjdzie:happy:

Viv odnosnie tego, ze Mania lubi czasem powisiec przy piersi. RJ to uwielbial, Marcus tez i Henio tez czasem lubi dluzej pociumkac, zwlaszcza w nocy, ale w dzien tez. Juz pisalam o smoczku, ze na moich synkow zawsze dzialal i teraz na Henia tez, nie pluje nim wiec ok. Ale dzieci przy cycu i przy nas sie uspokajaja, nasze skarby sa jeszcze malutkie i potrzebuja naszej bliskosci i naszego ciepla i bezpieczenstwa, one potrzebuja nas, bo wtedy potrafia sie zrelakasowac i uspokoic chociazby z powodu kolki lub innych powodow. Moj Henio ma chwile, ze dluzej chce potrzymac cyca, wlasnie przed chwila tak bylo jak go karmilam, w koncu puscil, a ja go przytulilam do mojej nagiej skory, polozylam sobie na brzuchu, czesto tak robimy albo ja albo albo R i synus slucha bicia naszych serc to go uspokaja i tak zasypia. Nasze dzieciaczki przy nas czuja sie bezpiecznie, to wszystko minie tak jak u RJa i Marcusa minelo, bo przyjdzie czas, ze maluszki zaczna bardziej sie interesowac otaczajacym swiatem i wtedy juz nie beda wisiec na cycu.

Muffy mmmm bigos, najedz sie poki mozesz kochana :)

Nathani buziaki :) jeszcze troche

Ostatnia edycja:
Fiolka We wtorek jadę na ktg do szpitala, a potem mam podejść do mojego lekarza pokazać mu wynik i ma zdecydować czy cc będzie 21 czy 27…
annka Gratulacje!!!! :)
lil Gratulacje!!!! :)
muffy Na pewno wszystko będzie dobrze!!!! Bardzo mocno trzymam &&& za Was!!! :* Wrócicie we 3-ójkę! Zobaczysz!
BasiaOne Życzę Ci poprawy humoru :*
Bakusiowa Ty przynajmniej masz już tez 40 tydzień za sobą… Więc na pewno bliżej niż dalej ;) A i ja też dziś lepiłam pierogi i uszka ;)
mummy Dziękuję :* I super że rodzinka szczęśliwa!!! :* To najważniejsze ;)

Dziewczyny ja jutro bardzo Was proszę o kciukasy, bo jade na ktg i lekarz ma ustalić datę. 21 lub 27 grudnia...

Sarka w dzień było lepiej, dała się nawet odłożyć do wózka na godzinę. Prawdopodobnie zaliczamy pierwszy skok, a raczej na razie kryzys przed - Mania skończyła dziś 5 tygodni, a ja się nie zorientowałam, że to wszystko się o to rozbija :zawstydzona/y: człowiek się uczy, niby wie, a jak przyjdzie co do czego to pomroczność jasna :-p w każdym razie objawy mamy wszystkie a metody wymienione do pomocy berbeciowi pomagają, intuicyjnie ją nosiliśmy, masowaliśmy i chustowaliśmy i było niebo lepiej, ale żeby się zgapić, że własne dziecię przechodzi swój pierwszy krok milowy... :sorry:

4madlen z blizną jeszcze nie byłam, pojadę najprawdopodobniej w piątek, bo w środę P. pracuje do późna. Jak u Was po wizycie?

reklama
Do góry