reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

reklama
bulkaasia znam dziewczyny które całą ciąże biorą jakieś przeciwbóleowe nie zważając na dzidzie, wiem, że nie należysz do tego typu kobiet:-) Ale pisze tak na pocieszenie :-p , bo dzieciaczki porodziły im się zdrowe:-)

A mnie wykancza pomału te choróbsko;/.....

Bulkaasia jedna tabletka nie moze zaszkodzic jak I jedna goraca kapiel czy cokolwiek innego

A apropos goracych kapieli juz wiem od czego boli mnie brzuch, za cieple kapiele. Z maya od razu byl tylko prysznic a tu wciaz kapiel glupia baba ze mnie

Kiss super. Piękne wieści:-)

A to gorąca kompiel szkodzi??? :szok::szok: Przyznam szczerze, że nie wiedziałam, z Laurą mogłam normalnie się kompać. To już wiem, czemu mnie wczoraj brzuch bolał podczas kompieli :-D

Ale me dziecie mi dziś ciśnienie podnosi..... Albo ja taka nerwowa....

No cóż... czas na drugie śniadanie:zawstydzona/y::zawstydzona/y:.

Dzięki za słowa otuchy i przysięgam, że tabletki już żadnej nie łyknę:tak:
Kiss super, ja mam usg dopiero na początku czerwca i czekam z niecierpliwością na to.
Kąpiele też mi jakoś nie pomagają (przed ciążą mogłam leżeć w wannie i leżeć) a teraz jakoś mi za duszno. Tak więc szybki prysznic i jest 100% lepiej.:happy2:

Witam serdecznie wszystkie grudniowe mamusie.
Niesmialo do was dolaczam.
Liczac od ostatniej @ jestem w ciazy 6 tygodni i 4 dni. A data porodu wg kalkulatorow to ok 20 grudnia
:-)
O ciazy wiem juz od kllku dni. Pierwszy test zrobilam 23.04, dopiero po 9 dniach od spodziwanego @. Akurat byly moje urodziny. Jak zobaczylam dwie kreski to myslama ze spadne z kibelka. Jest to najlepszy prezent urodzinowy w moim zyciu.
Test powtorzylam po 2 dniach i to samo: 2 wyrazne krechy :-).
U lekarza jeszcze nie bylam. Wizyte mam dopiero na 7go maja i nie wiem jak do tego czasu wytrzymam.
Jestem bardzo szczesliwa ale tez pelna obaw bo to moja pierwsza ciaza.
Z objawow mam niewielkie mdlosci i brzuch mnie czasem pobolewa tzn. bardziej cmi niz boli. Piersi wogole mnie nie bola ani nawet nie sa powiekszone i nie widze w ich wygladzie zadnych zmian, ale chyba nie powinnam sie na zapas martwic ?
I jeszcze jak przychodzi pora posilku to robie sie tak okropnie glodna, ze prawie nie moge wytrzymac i jesli czegos w tej chwili nie zjem to robi mi sie slabo.
Ogolnie staram sie myslec optymistycznie, biore kwas foliowy, zmienilam diete na zdrowsza i odliczam dni do wizyty u lekarza. Wlecza sie te dni strasznie !
Jak pojde do lekarza to bede juz w ostatnim dniu 7go tygodnia. Bedzie juz cos ciekawego na usg widac ?

reklama
Do góry