reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Jestem i ja. Przespałam cały dzień, więc noc znów będzie bezsenna. Ale jak tu powstrzymać opadające oczy? :confused:

Ja byłam u szefa 10 grudnia, bo w listopadzie miałam ermułe wystawioną 10. A że to ponoć jest ważne miesiąc to poszłam, a on powiedział, że takie dokumenty 15 są wystawiane. I że jak zaczne rodzić to obowiązuje mnie to poprzednie, no cóż. :D

Ja dzisiaj zamówiłam komplecik dla małej na wyjście ze szpitala, bo te moje pajace są za duże. :shocked2:
Mam nadzieję, że zdążą dojść do mojego porodu, heh. :)

Ja mam dziś jakieś dziwne bóle brzucha, napina się ciągle tak dziwnie. :szok: Jutro mam wizytę u swojego gina, więc poproszę go żeby mnie zbadał - bo on bada tylko na życzenie, nigdy tak z siebie. :confused2:

Czyżby nasza cinamona była następną rozpakowaną mamusią?

reklama
a mój brzuch się tak od paru dni pare razy dziennie bezboleśnie napina az się ciężko oddycha, poza tym mały strasznie aktywny wierci się tak że jak mnie czasami na dole zaboli to aż oczy jak 5zł mam :szok:
podłożyłam sobie dziś pod prześcieradło podkłady na wypadek gdyby mi odeszły wody

I tak to jest z tym RMUA, normalna firma zatrudniająca pracowników czy sama z siebie czy przez biuro rachunkowe rozlicza zus za poprzedni miesiąc do 15tego następnego miesiąca. Większość biur wysyła zestawy właśnie 15tego, a wcześniej nie da się wydrukować z programu Płatnik (obligatoryjnie nakazanego przez ZUS) druku RMUA, dopóki zestaw nie był wysłany.
Aurelka badanie tylko na życzenie? Bezsens totalny. Mój gin bada na każdej wizycie, a po 28tc to już chyba nawet w wykazie badań ciężarnych jest, żeby badać za każdym razem. Jakby się jakieś rozwarcie szybciej robiło żeby wychwycić i wcześniej zareagować :eek:
Właśnie się obudziłam z drzemki. Śniło mi się, że gin mnie wysłał na oddział na wywołanie :blink: Ostatnio mam strasznie realne sny, już nie takie totalne pierdoły, jak jakiś czas temu

Jak mnie głowa boli, nie wyrabiam :-( Właśnie skończyliśmy prasowanie pościeli...
Jednak D. to wszystko ubierze jak będę w szpitalu, nie wiadomo kiedy mały zechce wyjść a bez sensu jak się ma kurzyć

Mnie moja ginka 2 tygodnie temu wyjątkowo też nie badała ginekologicznie... Jutro mam wizyte ostatnia:baffled: i ciekawe czy mnie zbada ! W ogole jestem zielona w tym temacie- czy powinnam mieć jakieś skierowanie do szpitala, niby wiem że nie trzeba ale niektórzy lekarze dają i jeszcze mozna dostać skierowanie do konkretnego szpitala to wtedy mamy pewność że nas nie odeślą do innego tylko będą musieli przyjąć. A ze mój szpital w sumie oblegany to boje się że mogą odesłać i będziemy tak z moim M krążyć :baffled::baffled:

Ja mam skierowanie do szpitala ale właśnie była wymagana wizyta aby mieć pewność że mnie przyjmą.
Może zadzwoń i się upewnij :)

Nie jestem pewna czy ten czop śluzowy mi nie odchodzi .... miałam "kawałeczek" takiego czegoś, jakby taka grudka niewielka ale takie właśnie ciągnące ...

Zmeczona jestem, czekam na mezusia. Kurde wszystkie sie rozpakujecie tylko ja zostane :szok: U mnie nic a nic nie slychac, zeby cos sie dzialo, poza tym ze dziwnie boli mnie prawa lydka...ehhh

no to cinamonka już tuli;-)
Aktualizuje listę:
1 Nathani,
2 Bulkaasia,
3 Basia_one,
4 adgama85,
5 ankka02,
6 Ania,
7 Liwus,
8 Lili,
9 Goko,
10 Mikaa,
11 Fiolka,
12 Aisha89,
13 Muffy,
14 Bakusiowa,
15 Aurelka,
16 IZW....
Wiola dziękuje
Fiolka możliwe że zaczyna odchodzić , mi też tak po kawałku. Idę szykować małym śniadanie

Bry dzien :-).
Wlasciwie 13-tego tez fajna data :-p.
Wczoraj myslalam, ze cus bedzie a tu nic.... Umeczylam sie jak nie wiem ale przynajmniej w nocy ladnie spalam :-p. Ide do lodowki poki co. I sie chyba jeszcze drzemnac :-p

reklama
Do góry