reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Lili wydaje mnie się, że musi się taka opieka należeć Mężowi :-) no bo jak inaczej?
A u Ciebie się coś rozkręca?

Cinamona też bym brała Męża, torbe i jechała :-) Zresztą tak na dobrą sprawe, pisałaś wcześniej, że miałaś uczucie jakbyś popuśiciła pare razy :-p Mnie się tak wody sączyły z Luśką :-) Nie wiem jak u Ciebie było, a jeśli to wody? Jedź kochana, najwyżej Was odeślą i wrócicie. Ale będziesz wiedziała :-p :-)
Ale szczerze, nawet mnie nie pytaj czy wkładka albo podkład pomieściłby mi te moje wody, bo ja bez krwawień używać nie moge takich rzeczy... Nie wiem, czy dlatego, że inna chłonność czy jak, ale wole 15tys. razy gaciorki zmieniać :-p niż później "zdychać" cały dzień :-p

Ostatnia edycja:
reklama
wykąpałam się trochę odprężyłam.
Bakusiowa bigos ani mi nie mów mniam
Cinamona
może jeszcze dziś będziesz tulić :tak:
Wiola napisz Noukie , że z imieniem chyba nie mam wyjścia :-)i że ją pozdrawiam

jedz jak najszybciej. Ja zgosilam saczace się wody po około 15 godzin bo nie byłam pewna. Zbadali i to wody były. Malutko tylko.A dziecko musi się urodzić do 24 h. Też nie miałam regularnych skurczy ani jednego. Same w dziwnych odstępach. Przy 7 cm darlam się jak głupia itd itd.

QUOTE=cinamona;9307860]Na IP jeszcze sie nie wybieram bo wydaje mi sie ze za szybko. Polozne mowily zeby przyjechac jak skurcze beda regulane co 3 min. Wiec wole na nie czekac w domu niz w szpitalu.

A goraca kapiel wezme wieczorem i zobaczymy czy cos da.

Pewnie ze torba spakowana, rano wrzuclam brakujece rzeczy.[/QUOTE]

Noukie tak jak prosiłaś aktualizuję listę :
1 Nathani,
2 Bulkaasia,
3 Basia_one,
4 adgama85,
5 ankka02,
6 Ania,
7 Liwus,
8 Lili,
9 Cinamona,
10 Goko,
11 Mikaa,
12 Fiolka,
13 Aisha89,
14 Muffy,
15 Bakusiowa,
16 Aurelka,
17 IZW....

Lilith jak teraz w niedzielę byłam w szpitalu na ktg, to mąż pytał o opiekę i pani tłumaczyła, że nie trzeba latać po żadnych rodzinnych lekarzach, tylko szpital mu wystawi opiekę na mnie, jedynie trzeba o tym wspomnieć przy wypisie, że się takie coś chce. I przysługuje 14 dni

Nathani niezależnie. Po prostu się należy i tyle :-) Mój bierze, bo u niego z urlopem ciężko, zwłaszcza w okresie świątecznym na bank nie dostanie. A tak to nie mają wyboru, niech się martwią o obstawienie stanowisk pracy. Oczywiście złoży jeszcze podanie o wykorzystanie całego urlopu jaki mu został z tego roku (jakieś 16 dni) po tej opiece, ale co z tego będzie :eek:
A jak z tym tacierzyńskim? Przeszło w końcu te 8 tygodni?

Napisałam do Noukie przekazałam od viv i od nathani:tak: nie mam pojecia czy przeszło te 8 tyg tacierzyńskiego:sorry2:chyba jest nadal 2 tyg:confused2:co do cieplych kąpieli to nie mówili wam lekarze zeby ich unikać bo wywolują skurcze:sorry2:mi mówil lekarz:blink:

reklama
Do góry