reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Aurelka mój pies ucieka z częstotliwością ok. co 2 m-ce tylko z taką różnicą że po 4-6 h wraca , tylko jak się po niego wychodzi to znowu zwiewa. A ostatnio taki numer zrobiła 2 tyg.temu i koczowałam na nią przy oknie przez pół dnia a jak już po nią schodziłam to zwiewała. M ją w końcu wziął sposobem. Ale wg mnie jeśli 10 letni pies zwiewa i nie ma go 4 dni to zapewne uciekł żeby odejść z tego świata. Tak zdechł pies moich sąsiadów.

Nam też się tak w domu wydaje. Szczególnie, że był całkiem ślepy - w domu o wszystko się obijał - ściany, krzesła no wszystko. A i tak staraliśmy się nic nie przestawiać tak jak radziła Pani weterynarz. Ale chodzimy i szukamy po osiedlu. Ciekawi nas tylko, czy ten pies którego widziała sąsiadka z tym Panem, to czy to nasz murzynek.
Naszemu zdarzało się często jak widział, ale wracał góra po 1 dniu. A jak oślepł to nie zdarzyło mu się zwiać. Szczególnie, że puszczaliśmy go na podwórko - a ono jest dość duże.

reklama
Dziewczyny co maja Dziecina mi w brzuchu wyczynia od dobrych 15 minut to szok po prostu :szok::-D tak sie wije, tak sie kreci, tak mnie kopie że masakra.

Dobrej spokojnej nocy kochane Rozpakowujcie się :-) Buziaki;-)

Znów zwariowany wieczór :-p 3h w galerii :sorry2:
O 17.30 miał być film, siedzimy na sali i nic się nie dzieje.... Wchodzi laska i mówi że im serwer padł :baffled: że film może poleci ale za 30 minut i nie wiadomo.
Reszta czekała ale my poszliśmy.
Prezenty załatwiliśmy prawie, poszliśmy na łatwiznę.:sorry2:
Tacie sweter rozpinany i perfum, bratu zestaw żel/dezodorant i bluzkę z dł. rękawem, mamie zestaw kremów i zestaw kąpielowy .
Mało się nie posikałam ze śmiechu w tej drogerii, musiałam wyglądać jak walnięta:-Dale D. mnie tak rozśmieszał, rzucił się na te zestawy jak oszalały :-p
Jeszcze mojej siostrze coś do tej rameczki ....
Potem tatuś kupił małemu bluzę http://www.reserved.com/pl/kids-collection/boy-056-086/sets/hotprices_boy/T8712 :tak:
Po drodze do castoramy po choinkę i nam się upiekło nieźle :-D
Została ostatnia z wystawy no to poprosiliśmy chłopaka aby nam spakował do pudła.
Przy kasie okazało się że to inne pudełko i zamiast 110zł zapłaciliśmy niecałe 80zł oczywiście się nie przyznaliśmy :-)

Chyba nie nadrobi,ę

Fiolka ja jak wariatka nakupowałam ubranek na 56 i 62 a wczoraj jak szalona latałam po sklepach aby kupić coś na 68.
Takie śliczne ubranka a już za małe :((( aż się wierzyć nie chce :baffled:
68 troszkę za duże ,ale nie cisną pod paszkami i lepiej zapiąć z pampersem body :)

Ja to znowu ciuszki mam same duże.
Jedynie body małe, pajace same wielkie. Dzisiaj pakowałam rzeczy małej do szpitala, to musiałam wygrzebać najmniejszego pajaca, a i tak wygląda na ogromnego. No cóż, wywiniemy tu i owdzie, na to kombinezon i już. :D
Oby tylko położne tam się nie przyczepiły. :confused:

Misia odnosnie witamin to w US to wyglada tak, ze w ciagu pierwszych 6h zycia dziecka domiesniowo podaja maluszkom witamine K, Henio tez dostal. Natomiast jesli chodzi o doustne podawanie wit K to lekarze odradzaja, nam lekarz juz kiedys tlumaczyl, ze jej skutecznosc jest watpliwa. Jesli chodzi o witamine D to tez sie jej nie zaleca, ale to dlatego, ze u nas aura jest inna i dni slonecznych mamy duzo, dlatego witamina D nie jest wedlug lekarzy konieczna.

Muffy super wiesci przynosisz po wizycie, pieknie, ze masz termin wywolania, ogromne kciuki za Was. No i pewnie, ze zrobie jak piszesz wyjde na zewnatrz i bede krzyczec jaka jestem szczesliwa, moze nikt kto bedzie akurat kolo naszego domu we mnie trampkiem albo czym innym nie rzuci, ale tam mniejsza z tym moga i rzucac i tak bede krzyczec hehe :).

Bulkaasia super, ze mama bezpiecznie dojechala, cieszcie sie soba.

Dziekuje kochane za zyczenia dla Marcusa, jutro w dniu jego urodzin mu przekaze i go wybuziakuje :). R zalozyl sobie chuste i nosi w niej Henia po domu, ja chcialam syncia wziac w chuste, ale tatus oswiadczyl, ze musze jeszcze zbierac sily i on chce z synkiem meskie wiezi zaciesniac :). Dzis chyba, ale troche pozniej jak sie tutaj troche obrobimy to zabieramy chlopcow i Henia na pierwszy spacer :).
Uciekam kochane, bo mamy z tesciowa pare rzeczy do zrobienia przed jutrzejszymi urodzinami Marcusa, no i RJ dzis caly czas przy mnie jest, tylko tulic sie chce, nawet teraz siedzi mi na kolanach i patrzy na monitor, widzial jak nosze Henia i tez tak chce :). Buziaki

reklama
Ja pajacyków jakoś nie używam, nie wiem w sumie czemu ... włożyłam mu raz i jakoś mi było go żal, bo pod pajacyka jeszcze koszulka i wydawało mi się że go wszędzie uwiera. Głównie nosi body z długim rękawkiem i wysokie skarpetki :)
Siedzi cały dzień w kocykach więc ma cieplutko :)
Mój jak się urodził już miał 60 cm i ważył 4100 klocuszek :)

Do góry