reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Aurelka mój pies ucieka z częstotliwością ok. co 2 m-ce tylko z taką różnicą że po 4-6 h wraca , tylko jak się po niego wychodzi to znowu zwiewa. A ostatnio taki numer zrobiła 2 tyg.temu i koczowałam na nią przy oknie przez pół dnia a jak już po nią schodziłam to zwiewała. M ją w końcu wziął sposobem. Ale wg mnie jeśli 10 letni pies zwiewa i nie ma go 4 dni to zapewne uciekł żeby odejść z tego świata. Tak zdechł pies moich sąsiadów.

Nam też się tak w domu wydaje. Szczególnie, że był całkiem ślepy - w domu o wszystko się obijał - ściany, krzesła no wszystko. A i tak staraliśmy się nic nie przestawiać tak jak radziła Pani weterynarz. Ale chodzimy i szukamy po osiedlu. Ciekawi nas tylko, czy ten pies którego widziała sąsiadka z tym Panem, to czy to nasz murzynek.
Naszemu zdarzało się często jak widział, ale wracał góra po 1 dniu. A jak oślepł to nie zdarzyło mu się zwiać. Szczególnie, że puszczaliśmy go na podwórko - a ono jest dość duże.

reklama
Dziewczyny co maja Dziecina mi w brzuchu wyczynia od dobrych 15 minut to szok po prostu :szok::-D tak sie wije, tak sie kreci, tak mnie kopie że masakra.

Dobrej spokojnej nocy kochane Rozpakowujcie się :-) Buziaki;-)

Znów zwariowany wieczór :-p 3h w galerii :sorry2:
O 17.30 miał być film, siedzimy na sali i nic się nie dzieje.... Wchodzi laska i mówi że im serwer padł :baffled: że film może poleci ale za 30 minut i nie wiadomo.
Reszta czekała ale my poszliśmy.
Prezenty załatwiliśmy prawie, poszliśmy na łatwiznę.:sorry2:
Tacie sweter rozpinany i perfum, bratu zestaw żel/dezodorant i bluzkę z dł. rękawem, mamie zestaw kremów i zestaw kąpielowy .
Mało się nie posikałam ze śmiechu w tej drogerii, musiałam wyglądać jak walnięta:-Dale D. mnie tak rozśmieszał, rzucił się na te zestawy jak oszalały :-p
Jeszcze mojej siostrze coś do tej rameczki ....
Potem tatuś kupił małemu bluzę http://www.reserved.com/pl/kids-collection/boy-056-086/sets/hotprices_boy/T8712 :tak:
Po drodze do castoramy po choinkę i nam się upiekło nieźle :-D
Została ostatnia z wystawy no to poprosiliśmy chłopaka aby nam spakował do pudła.
Przy kasie okazało się że to inne pudełko i zamiast 110zł zapłaciliśmy niecałe 80zł oczywiście się nie przyznaliśmy :-)

Chyba nie nadrobi,ę

Fiolka ja jak wariatka nakupowałam ubranek na 56 i 62 a wczoraj jak szalona latałam po sklepach aby kupić coś na 68.
Takie śliczne ubranka a już za małe :((( aż się wierzyć nie chce :baffled:
68 troszkę za duże ,ale nie cisną pod paszkami i lepiej zapiąć z pampersem body :)

Ja to znowu ciuszki mam same duże.
Jedynie body małe, pajace same wielkie. Dzisiaj pakowałam rzeczy małej do szpitala, to musiałam wygrzebać najmniejszego pajaca, a i tak wygląda na ogromnego. No cóż, wywiniemy tu i owdzie, na to kombinezon i już. :D
Oby tylko położne tam się nie przyczepiły. :confused:

Misia odnosnie witamin to w US to wyglada tak, ze w ciagu pierwszych 6h zycia dziecka domiesniowo podaja maluszkom witamine K, Henio tez dostal. Natomiast jesli chodzi o doustne podawanie wit K to lekarze odradzaja, nam lekarz juz kiedys tlumaczyl, ze jej skutecznosc jest watpliwa. Jesli chodzi o witamine D to tez sie jej nie zaleca, ale to dlatego, ze u nas aura jest inna i dni slonecznych mamy duzo, dlatego witamina D nie jest wedlug lekarzy konieczna.

Muffy super wiesci przynosisz po wizycie, pieknie, ze masz termin wywolania, ogromne kciuki za Was. No i pewnie, ze zrobie jak piszesz wyjde na zewnatrz i bede krzyczec jaka jestem szczesliwa, moze nikt kto bedzie akurat kolo naszego domu we mnie trampkiem albo czym innym nie rzuci, ale tam mniejsza z tym moga i rzucac i tak bede krzyczec hehe :).

Bulkaasia super, ze mama bezpiecznie dojechala, cieszcie sie soba.

Dziekuje kochane za zyczenia dla Marcusa, jutro w dniu jego urodzin mu przekaze i go wybuziakuje :). R zalozyl sobie chuste i nosi w niej Henia po domu, ja chcialam syncia wziac w chuste, ale tatus oswiadczyl, ze musze jeszcze zbierac sily i on chce z synkiem meskie wiezi zaciesniac :). Dzis chyba, ale troche pozniej jak sie tutaj troche obrobimy to zabieramy chlopcow i Henia na pierwszy spacer :).
Uciekam kochane, bo mamy z tesciowa pare rzeczy do zrobienia przed jutrzejszymi urodzinami Marcusa, no i RJ dzis caly czas przy mnie jest, tylko tulic sie chce, nawet teraz siedzi mi na kolanach i patrzy na monitor, widzial jak nosze Henia i tez tak chce :). Buziaki

reklama
Ja pajacyków jakoś nie używam, nie wiem w sumie czemu ... włożyłam mu raz i jakoś mi było go żal, bo pod pajacyka jeszcze koszulka i wydawało mi się że go wszędzie uwiera. Głównie nosi body z długim rękawkiem i wysokie skarpetki :)
Siedzi cały dzień w kocykach więc ma cieplutko :)
Mój jak się urodził już miał 60 cm i ważył 4100 klocuszek :)

Do góry