reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Fajne zakupy Fiolka, tylko kina trochę szkoda ;-)
Młoda też dzisiaj tak fika, że jestem w szoku. Może po tych porządkach jednak coś się ruszy, bo się wybrzusza w innych miejscach, to może się układa jakoś bardziej do porodu :-)
Kupiliśmy dzisiaj siostrzeńcowi rowerek na Allegro, od razu dzwonili ze sklepu, że akurat im ten kolor zszedł, bo ktoś w sklepie na miejscu kupił ostatni i w sumie też zyskaliśmy, bo zaproponowali ten sam model, ale inny kolor droższy, a w tej samej cenie i jeszcze kask dorzucą :-) Chciałam się jakoś siostrze odwdzięczyć za te wszystkie laktatory, sterylizatory i masę innych rzeczy, to kupiliśmy młodemu droższy prezent niż zawsze. Teraz jeszcze coś wymyślić dla bratanicy M. :confused:

reklama
No właśnie Oliwka w szpitalu dostała domięśniowo witaminę K i nic poza tym nie dostaliśmy do domu. Tak się właśnie zastanawiałam jak to jest u innych. W piątek muszę spytać pediatry.
Jeśli chodzi o ciuszki to moja córcia mieści się puki co w 56 i 58, mało mam w tej rozmiarówce ciuszków bo specjalnie kupowałam większe jednak jeszcze muszą poczekać na odpowiedni moment.

Dziewczyny po ilu dniach wyszłyście pierwszy raz na dwór z dzieckiem?

Misia wit. K i D podaje się Maluszkom karmionym piersią do 3 mies., potem tylko wit. D, mleko modyfikowane jest wzbogacone w te witaminy, i jeśli dziecko pije zalecaną ilość nie przyjmuje ich już dodatkowo.

Mummy3 wielu radości dla Marcusa i rodziców :tak:
Mój mężu wczoraj chustował, ale nie mogę się doczekać tego piątkowego warsztatu, potrzebuję pewności, że dobrze motam i Mani krzywdy nie zrobię :sorry2:

Majja, co Ty, już za małe? :szok: Maryśka jeszcze w 56 siedzi, a ja się martwiłam że nie zdąży w tym pochodzić
:-D W każdym razie zdarza się, że brakuje nam śpiochów/półśpiochów, bo tego miałyśmy mało, w ogóle mało na 56, najwięcej na 62. Ale skoro 56 mają jeszcze za długie rękawki i nogawki... :sorry2:
A rzeczy oznaczone 0-3 są na nią za duże, niektóre sporo nawet :dry:

Bakusiowa, Anka, może teraz Wasza kolej?:> Moja szalała tuż przed porodem właśnie ;)

Misia a co do spacerów, to położna śr. w swojej rozpisce dała nam tak (licząc od wyjścia ze szpitala):
4 i 5 dzień werandowanie po 20 min
6 dzień spacer 30 min.

Ostatnia edycja:
Vivienne pamiętam jak pisałaś, że się Maryśka rozkręciła po tym, jak zjadłaś rogale świętomarcińskie :-D W sumie moja się codziennie mocno wierci, ale dzisiaj to wyjątkowo jakoś, a może tylko tak ją czuję, bo trochę w innych miejscach, jakby się z prawej części brzucha przesunęła bardziej na środek
Jestem ciekawa jak to u nas będzie z ciuszkami, już mam nawet na 74 poprane i poprasowane, ale te razem z 68 czekają spokojnie w szafie nawet na segregację body-kaftaniki-sukieneczki i inne, a w komodach mam na razie 56 i 62 cm. Chociaż jak Martusia nie zechce jeszcze wyjść i się wda we mnie i na starcie będzie mieć 59 cm, to nawet 62 może długo nie poubiera ;-)

Viv mialam jeszcze Tobie napisac i bylam pewna, ze napisalam, skleroza pociazowa mi sie udziela :), abys jutro Manie ucalowala z okazji jej pierwszego miesiaca, wszystkiego co najpiekniejsze dla naszej pierwszej listopadowo-grudniowej dziewczynki :). Ja mam prosbe malutka :), jesli bedziesz mogla to napisz pozniej relacje z tych warsztatow chustowania, bede wdzieczna

Odebralam dzisiaj chuste elastyczna jestem z niej bardzo zadowolona oraz laktator :)
Viv ja tez czekam na relacje z chustomotania :)

Misia ja przy starszaku na wypisie ze szpitala mialam napisane ile wit K i D i przez jaki czas no poza tym na jedno i drugie dostalam recepte :)

mummy3 ślicznie dziękujemy za cudne życzenia :tak:
Oczywiście zdam relację z warsztatów, mam nadzieję, że miasta nam wtedy nie zasypie i dojedziemy bezproblemowo ;-)

Ankka dokładnie, a dosłownie kilka dni wcześniej był taki spokój, że na ip jechałam, potem było tak średnio, a po dawce słodyczy tak się rozkopała, że teściowa powiedziała, że Mała to by się zaraz brzuchem przekopała jakby mogła, i po kilku godzinach co prawda nie brzuchem, ale jednak się dokopała gdzie trzeba :-D

Od piątku próbowałam się dodzwonić do przychodni żeby umówić Myszkę na szczepienie i choć ciągle był dobry sygnał to nikt mnie nie odbierał. Teściowa zadzwoniła dziś i za pierwszym razem się połączyła :szok: W każdym razie idziemy się szczepić 27.12.

Zaczynam się zastanawiać jakie ciasta na święta zrobić... :confused:

Ja zamiast czuć zmęczenie, to czuję jakieś dziwne pobudzenie. :confused:

Wstałam dzisiaj koło 8, nie drzemałam w dzień, a teraz oczy mam jak 5 zł i spać nie mogę. :baffled:
Nie wiem co mam zrobić ze sobą, to ciągle laptopa włączam i patrze na forum, heh.

reklama
Witajcie, skrobiecie, skrobiecie, ciezko nadrabiac.
Misia w Irlandii podaja wit K domiesniowo zaraz po urodzeniu i wit. D kaza zakupic i podawac chyba do roku czasu. Moja mala byla na butelce od prawie poczatku, wiec my nie przesadzalismy z wit.d bo w mleku tez ona jest, wiec z zalecanych dwoch kropel dziennie dostawala 1 a jak bylo slonce, a w irlandii malo go bylo w tym roku, to jej wogole nie dawalismy.

mummy3 najlepsze zyczenia dla Marcusa.

Vivienne Marysia ma juz miesiac! Ale to zlecialo, najlepszego dla was.

Ja skonczylam prac, porzadki porobione, etraz sobie odpoczywam i was poczytuje oraz zajadam mandarynki :-D

Do góry