reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Aurelka- sudocrem. resztę u nas zapewnia szpital.
no uwinęłam się pięknie dojścia do domu odśnieżone , ale oprócz krzyża nic więcej nie boli hiii. ale że spaliłam kcal to jem draże mleczne:-p

reklama
Dziewczyny a jakie kosmetyki dla swoich pociech spakowaliście do torby? :)
Pewnie o tym pisaliście, ale że mnie nie było, to teraz nie mogę tego znaleźć. :(

Bo ja to biorę : Kojący krem przeciw odparzeniom (próbka z nivea i normalne duże opakowanie) Krem ochronny na odparzenia - próbka z HIPP'a i mustela. Ochronny krem przeciw odparzeniom z J&J. Mleczko pielęgnujące z J&J (próbka). Łagodny płyn do mycia ciała i włosów J&J (próbka) żel do mycia głowy i ciała Mustela (próbka) i krem na każdą pogodę normalnie opakowanie z Nivea. No i sudokrem. I myśle, czy tego nie za dużo. :p

Szczególnie, że kosmetyki do kąpania dają u nas w szpitalu swoje.

Ja asekuracyjnie wzięłam wszystkie 4 próbki J&J , chusteczki nawilżane oraz próbkę kremu mustelii na posmarowanie buźki dziecka przy wyjściu ze szpitala. U mnie w szpitalu też używają swoich kosmetyków do kąpieli etc.także jak biorę w razie "W".

U mnie od paru dni brzuch twardy jak kamień nie mówiąc już o fakcie że wszystko mnie boli, ale skurczy zero.
Zaraz idę po Małego do przedszkola a potem di siostry po odbiór pożyczonej chusty elastycznej:happy2: i laktatora :-)

Noukie Ty dzisiaj wieczorem już do szpitala pędzisz no to powodzenia jutro , trzymam mocno kciuki i czekam na wieści o narodzinach Maleństwa. Aby ta dzisiejsza noc w szpitalu minęła Ci spokojnie :happy2: POWODZENIA !!

Ostatnia edycja:
O właśnie, chusteczki nawilżane to był jedyny wymóg u mnie, na szczęście pampersiaki dawali :tak: (bella happy, teraz mam dla Marysi pampers premium care - wchłaniają dużo lepiej, a choć te happy miały wycięcie na pępek to i tak musiałam je zawijać)

cześć mamuśki :biggrin2:

lilith
kciuki za wizytę
noukie kciuki za jutro - obyś szybko doszła do siebie po cc ;-)
mikaa przytulam wirtualnie :-)

ja jak nie urodzę do 13 to 14 idę do ginki i jestem ciekawa co mi powie a propos wywołania, w takim bądź razie może uda mi się ją przekonać by nie zwlekała do 22 ze skierowaniem (jeśli ona też z tych co 2 tygodnie czekają-a wydaje mi się że właśnie do nich należy:-()

u nas też bielutko za oknem - śnieg non stop pada :tak: mąż ma od dziś wolne aż do końca roku - co mnie cieszy :biggrin2:

a co do kosmetyków dla małej to do szpitala spakowałam próbki J&J, chusteczki nawilżane, pampki i krem do buźki na wyjście ze szpitala

Noukie myślę mocno o Tobie:tak:
Adgama fajnie, że masz męża w domu. Może to skłoni maluszka do szybszego wyjścia na świat :-)
Gdzie jest Ania???

Ja czuję się rewelacyjnie:szok: (tylko zaparcia męczą),
wieczorem zakupy prezentowe dalej i chyba choinkę kupimy plus mąż mnie do kina zaprosił:-)
Zastanawiam się czy urodzę do nowego roku:sorry2:
Lenię się totalnie, D. w domu i obiady robi. Choć rosołek ja wczoraj zrobiłam :-p
Jednak stwierdził dziś że i tak lepiej gotuje bo mu nie smakowało co zrobił:dry:

Buziaki laski, ale produkujecie :tak:

Fiolka podziwiam, że do kina idziesz, ja bym z pęcherzem nie wytrzymała :dry:

Może Ania wcisnęła się w kolejkę :confused: Też ją jakieś skurczybyki brały ostatnio.

Noukie kciukasy za Was, wyśpij się póki możesz ;-)

reklama
Witam się i ja:-) Od rana z mężem robimy porządki i tak sie zagoniłam, że ledwo wyrabiałam z bólu pleców. Dosłownie łzy mi ciekły i do tego biodra. Mąż mnie ochrzanił, że przeginm a ja mu, że jutro chce urodzić:tak: Przysnęłam na godzinkę i jestem jak nowo narodzona. Czekam na mamę moja bo już dojechałla do Anglii i mój ślubny czeka na nia na dworcu. Zaraz obiadek zrobię a potem bedziemy sie cieszyły sobą:tak:

Do góry