reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Ankka w koncu corcia wyjdzie :), po fenoterolu to roznie jest, reguly nie ma, ja bralam w kazdej ciazy i pierwszego synka urodzilam 36t3d, drugiego 37t1d, a trzeciego 39t2d, wiec reguly nie ma, no i trzymam kciuki, aby sie cos zaczelo :)

nathani trzymaj sie kochana, ja przed porodem bylam calkiem bez sil, wiec kto wie :)

adgama wlasnie nie ma skutecznych metod wywolania porodu, my tez probowalismy wszystkiego az w koncu nasz Henio zadecydowal sam kiedy chcial wyjsc. Ale mysle ze z tymi schodami to warto sprobowac, u mnie jak sie porod zaczal to polozna kazala mi smigac po schodach i skakac na pilce, aby sie rozkrecalo

Ciril super, ze juz w domku, buziaki :)

wiolka co do glaskania brzusia to ja w ciazy z pierwszym synkiem jak trafilam do szpitala, bo mialam zagrozenie porodem przedwczesnym to pierwsze za co mnie ochrzanili to za to, ze brzuszek glaskalam, bo to potegowalo skurcze i potem w ciazy z Marcusem i potem z Heniem tez jak byly jakies problemy to kazali mi ograniczac glaskanie brzucha, ale ciezko bylo tego nie robic :)

Bylismy z Heniem na badaniach, wszystko w porzadku, bardzo grzeczny byl, wogole sie nie przejal, ze ktos z nim cos robil :). Ja tez bylam u lekarza i wszystko w porzadku, tylko tak jak mowil wczesniej zdecydowal sie przepisac mi zastrzyki z zelaza, bo hemoglobina poleciala na leb na szyje, stad moje oslabienie i zawroty glowy. Formalnosci pozalatwiane. Najmlodsze dziecie nakarmione, tatus go nosi wlasnie, a potem na zakupy go wysle, zaraz tesciowa wroci z chlopcami ze spacerku, wiec sie z nimi pobawie :)

reklama
Miałam skurcze co dziesięć minut w nocy pezez dobre dwie godziny później czas między nimi się wydłużył... Aż nad ranem się wyciszylo zupełnie. Plus jakby trochę wody poszło ale nie oszałamiająca ilość... I co ? Confused

Adagama85, basia ost. gin mi mówił, że max tydz. można przechodzić po terminie, ale położna na szkole rodzenia też coś mówiła o dwóch tyg. Mam jednak nadzieję, że gin da mi skierowanie do szpitala na 19.12.2012 jak do jutra nie urodzę, a póki co się nie zapowiada :) Byle bym na wigilię w domu była z Haniuśką..

LilithGoth trzymam kciuki, żebyś się dziś dowiedziała kiedy cc, ja jutro mam wizytę i też mam nadzieję, że mi gin powie kiedy do szpitala mam się zgłosić. Swoją drogą szkoda, ze nie robią cc jak już ktoś jest po terminie tylko wywołują poród.. U mnie jest cień szansy, że Mała będzie za duża na poród sn i mi zrobią cc.

Noukie, wiolka23 mnie oby z tym bólem jak na miesiączkę była prawda. Mnie od paru dni pobolewa, ale cisza.. Noukie zazdroszczę cc w śr.

Liwus chyba spróbuję Twojej metody ze schodami, mieszkam na IV p., więc możliwości mam ;D

Ciril serdeczne gratulacje! Niech się Dziecina dobrze chowa, zdrówka dużo dla Was! :)

Neska210 trzymaj się Kochana, to pewnie tylko przejściowe problemy. Nie poddawaj się i nie myśl o depresji! Już niedługo wszystko się na pewno unormuje, 3mam kciuki za Ciebie i Maluszka!

Mummy3 pięknie opisałaś Waszą miłość.. aż się wzruszyłam.. :)

Didor 3mam kciuki, żeby się akcja rozkręciła ;)

Ostatnia edycja:
Witam, pol nocy nie spalam, bo mnie biodra bolaly i goraco mi od tej ceraty co mam pod pupa...:-D
U mnie tez narazie cisza, ale juz niedlugo bierzemy sie za wywolywanie maluszka. Moze tym razem sie uda bo przy corce niestety nie zdalo to egzaminu.

Dzień dobry u nas minęła noc bardzo fajnie spokojnie tylko na karmieniach i przewijaniu mummy3-widocznie jest w tym troszke prawdy,super ze Henio zdrowy i silny,a tobie żalezo nie zaszkodzi napewno pomoże ja też miałam anemie zażywałam zelazo i teraz czuje sie o wiele lepiej Didior-jak sie czujesz? rozkręcilo sie coś czy sie uspokoiło? Basia ja też miałam mega zgage od porodu zapomniałam co to zgaga na szczęście moze dzidzia będzie miała włsoki RoziSzu-u mnie sie zaczęło bólem jak na @ takim jednostajnym a dopiero potem skurcze jesteś po terminie więc teraz tylko sie wsłuchiwać w organizm bo godzina zero w końcu nadejdzie

Basia_one w jaki sposób będziecie wywoływać? :)

Wiolka23 zastanawiam się tylko czyto może być ta nagle, bo w sumie to mi się nic nie dzieje takiego.. brzuch miewam twardy i te bóle podbrzusza, ale też krótkie takie.. mam wrażenie, że im dalej tym mniej objawów... A termin mam na jutro.

Ostatnia edycja:
Witam brzuszki

Anka ja też w czwartek mam następne KTG :-) jak nic się nie rozkręci to w następny czwartek mam wizytę i dostanę skierowanie do szpitala, to będzie na 21.12 pewnie więc Święta w szpitalu pewnie :baffled: ale damy radę

Wiolka ja też słyszałam o tym masowanie brzucha, jak leżałam w szpitalu w 7tygodniu ciąży to dostałam ochrzan żeby nie masować brzucha bo skurcze podobno wywołuje a teraz położna mi mówiła żeby masować to przyspieszy :-D

Noukie mnie codziennie wieczorem i w nocy takie bóle dopadają, ale nic się nie rozkręca, trzymam kciuki za jutrzejszą cc ;-)

RoziSzu a Ty tez już "przeterminowana" :happy2: najgorsze takie czekanie jest, oby się rozkręciło u Ciebie szybko

Buziaki :-p

Witam się i ja. :)

Miałam zamiar dzisiaj pospać do 12, a tu od 8 już nie śpię. :baffled:
Ale mam troszkę roboty w domku, więc to może nawet i lepiej, że szybciej wstałam. ;)

Trzymam kciuki za wizytujące o ile jakieś są. :)
Teraz lecę jeść śniadanko, pić kawkę i sprzątać. Zajrzę potem.

Głaskam wszystkie brzuszki wirtualnie. :-D:tak:

reklama
Dziendobry u mnie bol podbrzusza cala noc:baffled: ale taki jednostajny bol, bez skurczy, do tego twardy jak kamien, od rana zaczelam biegac tez do wc takze sama juz nie wiem co to sie dzieje:dry:, no nic paniki siac nie bede bo i tak od 16.00 mam sie wstawic w szpitalu, a gorzej tez jakos nie jest;-) pewnie sie poprostu wszystko do porodu przygotowuje;-)

Ide posciagam jeszcze dzis posciel, poodkurzam i jakis obiadek przygotuje dla chlopakow;-)

Basia oj i u mnie te noce to lipa bol tez okropny:sorry2:

Ja nie wiem:no: ta koncowka ciazy tak wymeczy ze szok:szok:, zamiast byc wypoczetym do porodu i do tego aby zajac sie maluszkiem to my mega padniete bedziemy:sorry2:

Zreszta ostatnia frekwencja ciezarowek na watku sama mowi o sobie jak mamy juz ciezko:sorry2:

Wiola fajnie, ze u Ciebie chociaz spokoj w nocy;-)

Mummy3 super, ze malutki zdrowy zdrowka i dla Ciebie;-)

Bakusiowa pewnie to wszystko cwiczenia przed:)

Ostatnia edycja:
Do góry