reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

basia u nas podobno skierowanie do szpitala dają dopiero po 2 tygodniach od przewidywanej daty porodu a wiadomo że wywołanie też może od razu skutków nie przynieść :-(
wiolka właśnie dziś mnie też podobna myśl dopadła, że jak się w przewidywanej dacie porodu nie urodzi to powinni wywoływać na następny dzień :-)
ciril super, że mała jest grzeczna i daje odpocząć ;-)

reklama
Hejka...a mnie cos brzuch boli od 19.00 tak na okres, nie czuje zadnych skurczy, ale taki nieprzyjemny bol i nie odpuszcza, wezme kapiel i sprobuje sie polozyc:sorry:

Nathani i ja juz taka polamana, nietomna chodze, mdli mnie tez ciagle:sorry:

A co do masowania brzucha ja masuje ciagle, swedzi mnie okropnie ostatnio i doslownie co godzinna cos w niego wcieram:sorry:

Aurelka zaraz Cie do listy dopisze;-)

1 Nathani,
2 Bulkaasia,
3 Basia_one,
4 Noukie,
5 adgama85,
6 Didor,
7 ankka02,
8 Ania,
9 Liwus,
10 Lili,
11 Cinamona,
12 Goko,
13 Mikaa,
14 Fiolka,
15 Kasia_S,
16 Aisha89,
17 Muffy,
18 Bakusiowa,
19 Aurelka.....

Ostatnia edycja:
Ja to myślałam że Lilith tu wszystkie dawno powyprzedza, tyle razy było"o krok" a biedna dalej nierozpakowana ;-)

Czy tylko moje dziecię się tak pospieszyło na ręce do mamy? :-D i to bez wspomagaczy, ha :-p pewnie po mamie będzie taka hej do przodu ;-)
Noukie nie wpychaj się w kolejkę :-p

Ciril fajnie, że już w domku i że możesz odespać. Tak w ogóle to zajrzałam na listę grudniówek, Tyś miała mieć wigilijne dziecię i w dodatku staropolskie imię, a tu nie dość że mikołajkowe to widzę że pomysł imienia się diametralnie zmienił ;-)

Aurelka witaj z powrotem, i już nas nie opuszczaj.
Vivienne no niestety, jak kiedyś było tak jak mówisz o krok to teraz mala uparciucha siedzi i nie ma zamiaru wyjść.
Ale jutro mam nadzieję się dowiedzieć terminu cc

p.s ktora z dziewczyn do której mam nr tel ma sieć w plusie? bo mam darmowe smsy i w razie wu do niej będę pisała haha

Ostatnia edycja:
Adgama, no wlasnie uwazam ze za dlugo zwlekaja. Ja mialam wywolanie 8 dni po terminie i jak mi przebili wody to sie okazalo ze sa zielone, czyli malutka musiala narobic w nie i teraz nie wiem czy to sie stalo w dniu porodu, ze stresu czy wczesniej....a nikt tego nie sprawdza...

Aurelka my myślałyśmy wszystkie że ty juz rozpakowana tak dawno cie nie było a ty z ukrycia i to w dwupaku:-D no własnie panike sieją z tym masowaniem jak można własnego brzucha niedotykać:sorry: Adgama u ciebie moze sie zacząć w każdej chwili tylko kiedy ta chwila nadejdzie:eek:gdyby robili tak jak my myślimy to wszystkim żyłoby sie łatwiej ale widzisz nie mają podobnego myślenia jak my i na to niewpadli:-D Ciril witajcie spowrotem odpoczywaj jak tylko mozesz zebyś sily zregenerowała i czekamy na relacje z porodówki;-) Noukie-u mnie zaczęło sie takim bólem jak na @ a później sie rozkręcilo i o dzień mała termin wyprzedzila wiec wiesz...:sorry:jagby co to dawaj znać :tak: Wiecie co słychać u Clodi?

Ostatnia edycja:
Aha, rozumiem. :) Dziękuje za dopisanie. :p :)

A opuszczać was nie mam zamiaru. Teraz dużo siedzę w domu, to będę was zanudzać na forum. ;D

Jakby któraś z was chciała to mogę dać numer do siebie, w razie jakby któraś wylądowała w szpitalu to poinformuję dziewczyny na forum. Chyba, że to ja pierwsza wyląduje to wy będziecie informować. :baffled: - Sieć plus, jakby co.

reklama
Viv oj tam troche sie wepchne:rofl2::rofl2::rofl2::-p:-p:-p

1 Nathani,
2 Bulkaasia,
3 Basia_one,
4 Noukie,
5 adgama85,
6 Didor,
7 ankka02,
8 Ania,
9 Liwus,
10 Lili,
11 Cinamona,
12 Goko,
13 Mikaa,
14 Fiolka,
15 Kasia_S,
16 Aisha89,
17 Muffy,
18 Bakusiowa,
19 Aurelka,
20 IZW....

Tak z ta lista to bardziej przejrzyscie jest, kto nam jeszcze zostal;-) ale piszac ja rano i pozniej dopisujac nie myslalam, ze az nas 20:-) nawet 1 maluszek dziennie i juz mamy Sylwestra:-)

Jest jeszcze pare dziewczyn w dwupaku, ale pisza malo, jak sie odezwa to sie dopisze:)

Wiola bede na lini jak cos:)

Ostatnia edycja:
Do góry