reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Komplet zabrali, możemy się ganiać po pokoju ...
Ja odkurzyłam mieszkanie, umyłam podłogi i padam jeszcze została łazienka i kuchnia ale to chyba D. zostawię :sorry2: Nic nowego u mnie, nudy jak nie wiem. Wczoraj to myślałam że zdechne z nudów:dry:

adgama i jak tam malutka postanowiła wyjść ?;-)

Kasia kurcze ale ją męczy
Ciril trzymaj się :tak:
Bakusiowa powodzenia w zakupach ;-) ja nie wiem jak my to zrobimy.
ja sama nigdzie nie wychodzę i nie mam nawet jak coś kupić w tajemnicy przed D.:sorry2:

Nathani czym się stresujesz ?
cinamona widzę że dużo z nas chce już maluszki :tak: w sumie nic fajnego święta siedzieć w szpitalu.
Choć ja nie za bardzo przeżywam ten okres, jakoś tak dziwnie co innego jak się ma rodzinę dzieci można się szykować ozdabiać dom a tak,
My zawsze ledwo choinkę mieliśmy bo jechaliśmy do rodziców i tyle :sorry2:
teraz nie mam pojęcia jak to będzie, głupio mi trochę bo ja nie gotuję wigilii i jak zostaniemy w domu to co D. będzie jadł :zawstydzona/y:

Noukie ja mojego też wczoraj zagoniłam do mycia okna :-p

Ania ooo następna będziesz?
Anka nie wiem czy coś kupuje, z okazji narodzin raczej nie pewnie bo pierwszy raz o tym słyszę :-p
czytałam o tym ale uznałam to za dziwny pomysł zresztą ja mam problem nawet aby wymyślić co by mi w ogóle mógł kupić bo wszystko prawie mam :tak:
Wiolka ale dziwna babka faktycznie :/ ale córa pewno sobie poradzi ;-)

A jestem tak zła dziś, zakładki nam się wszystkie skasowały:no: miałam tam mase rzeczy cholera

reklama
Witam dziewczyny, udzielałam się trochę tu na forum na początku ciąży, ale później czasu jakoś zabrakło i weny do pisania ;/
Na wstępie chciałabym pogratulować wszystkim rozpakowanym dziewczyną :) jakie to szczęście mieć już za sobą poród...
Ja cały czas czekam aż zacznie się "coś" dziać, ale tak na prawde to nie mam zadnych skurczy przepowiadających ani nic, pare razy mi się może jakoś tak dziwnie brzuch napiął i po wszystkim... Termin mam na 25grudnia, czyli nieco ponad 2 tyg, mam nadzieję że urodzę przed świętami, ale nigdy nic nie wiadomo może będę się bujać z brzuchem do 2013 :) co też by miało swoje plusy zawsze to dziecko później by było w szkole jako jedno ze starszych a nie młodszych :)

adgama widzę że godzina zero wybiła i cisza :)
Czy dzień po terminie należy się zgłosić do szpitala czy jak to wygląda? - pewnie zależy od szpitala... ? Moja koleżanka po terminie miała przyjść na drugi dzień na ktg, tam zero skurczy więc ją wypuścili i kazali przyjść za 3dni, całe szczęście akcja się sama rozkręciła w między czasie :)

Adgama85 no to oby się wreszcie coś rozkręciło, bo takie czekanie zwłaszcza po terminie jest straszne ;-)
Wiolka na pewno Nastka da sobie radę, masz bardzo mądrą córę przecież. A może nauczycielka specjalnie nie chciała Ci mówić, że rodzice mogą być, bo wie jaka jest sytuacja i nie chciała żebyś w połogu z malutką marzła.
Co do prezentów na święta, to my jak co roku tylko dla dzieci naszego rodzeństwa kupujemy. My dla siebie jakieś drobiazgi wymyślaliśmy, ale w tym roku to już od Boga najlepszy prezent mamy i nic dla siebie nie będziemy robić. A jeśli chodzi o prezenty "za urodzenie dziecka" to coraz popularniejsze, no a że w rodzinie u nas takie były, to mój M. przecież nie chce być gorszy. Tylko że ja jeszcze nawet nie wykorzystałam pieniędzy, które dostałam w lipcu na urodziny, bo nie wiem co kupić, a co dopiero od niego :zawstydzona/y:

aisha wiesz co ja przyznam szczerze, że nie mam pojęcia jak to jest, jestem na zwolnieniu lekarskim (ginka ze względu na to, że szła na urlop wypisała mi je do 13.12) no i w sumie jak do tego czasu nie urodzę to idę do niej po kolejne zwolnienie,
a przyznam szczerze, że nawet byłoby mi to na rękę gdybym dzień po terminie musiała się zgłosić na ktg bynajmniej bym wiedziała co i jak

Witam Aisha ponownie na forum.
Ze starsza jak chodzilam w ciazy mialam termin na 26.03, ostania wizyte mialam okolo 10.03. Lekarz powiedzial ze jesli nic sie nie bedzialo to mam sie zglosic 10dni po terminie do szpitala. Ale tez nie mialam ani przepowiadajacych skurczy ani zadnych typowych innych oznak zblizajacego sie porodu, a Laura urodzila sie 21.03.
Fiolka nie kracz :-p. Jedna "niedzielna" cora w domu nam wystarczy...chyba :-D

Fiolka no ja okna tak myslalam moze jutro M zaserwuje;-), dzis siedzi dlugo w pracy, ale jutro moze by troche chociaz przetar od srodka w salonie nasz kot ciagle urzeduje na tym oknie i troche lapek jest;-)

Wiola napewno Nastka da rade, ja tez nie lubie "niebyc" jak cos jest w przedszkolu malego, ale czasami sie poprostu nie da;-)

Ania poodpoczywaj sobie dzis moze co:sorry2: ale i ja sie nie za dobrze czuje, cisnienie 90/50 i bardzo mnie mdli:-:)-:)-( uroki koncowki:sorry2: i moj maly niedzielny.

Ankka i ja nie umiem prosic o prezenty:sorry2: ja tam moge nic nie dostawac:rofl2:, a jak czegos potrzebuje czy cos sobie upatrzylam to sama sobie kupuje:-D za to moj M zawsze wie co chce i liste ma dluga:-D:-D:-D:-D

Adgama wydaje mi sie, ze suwaczki z bb opozniaja o jeden dzien takze masz 40 plus 1;-)

adgama ja pamietam, że jak ja rodziłam córe to ginio mi powiedział, że mam sie zgłosic po terminie 3 dni. Leżałam na patologii a na drugi dzień jakiś stary lekarz przy badaniu mnie "naruszył", chyba wsadził mi całą reke bo aż na fotelu do góry pojechałlam i sie rozkreciło od razu.:tak: mam nadzieję, że lada chwila cos sie zacznie dziac u Ciebie:-)
ankka co do prezentu 'za urodzenie dziecka" to u nas tez sie nie praktykuje ale mój mąż postanowił, że kupi mi pierścionek bo mam tak nieparzyście na rękach;-)
Zamówiłam sobie za darmo, tzn. za punkty z Payback zestaw startowy dla noworodka z firmy Avent:-)
philips-avent-zestaw-startowy-dla-noworodkow-scd27000.316061.2.jpg

Dzisiaj na obiad bigosik odmroziłam z ziemniaczkami i ze zcabowym. mam strasznie ochote na niego a pewnie długo go nie zjem po urodzeniu... A białą kiełbasę i rybke mozna jeść gdy sie karmi piersią?

reklama
Ale mi dziś mały molestuje żebro:dry: wysiedzieć się nie da.

Ania ja też z niedzieli :-p

Ciekawe jak to u mnie z wywoływaniem by było, ostatnią wizytę u mojej gin mam w dniu terminu
w szpitalu chyba działają po 7-10 dniach.
Obym do stycznia nie przeciągła :zawstydzona/y:

Ja mam ostatnio schizę że mi się coś sączy, śluzu mam strasznie dużo no i ciągle mam wkładki
wymieniam non stop.
Mogłabym nie zauważyć że np. wody się sączą? :sorry2:

Noukie no ja jeszczę muszę mu zlecić łazienkę i kuchnie :-p ale on ma luz bo wolne chyba do końca roku

Asia ale super z tymi butelkami :tak:

Ja tam nie będę stosować żadnych diet dla niby karmienia piersią no chyba że będzie się coś działo

Ostatnia edycja:
Do góry