reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

reklama
Fiolka ja też mam wizyte za miesiąc
Nathani podstawa to dobre myslenie będzie dobrze musi być:-)

ja w obu ciązach przytyłam po 12, 13 kg próbuję tyle się nie obzerać ale mi nie wychodzi, a spodnie raczej też będę musiała szybko wymienić
milego dnia wszystkim mamusiom:-D

hej girls

dziewczyny błagam Was nie załamujcie mnie pisząc o swojej wadze. :sorry: Ja należę do tych dużych, tzw. pulchnych kobiet i marzy mi się powrót do wagi sprzed ślubu czyli 61kg. Może kiedyś. Ja przy pierwszej ciąży przytyłam 13, po ciąży schudłam 20, a jak przestałam karmić piersią to te 20 z powrotem odzyskałam. Przy drugiej ciąży przytyłam 7, najpierw bardzo się pilnowałam, a później miałam tak silną cukrzycę, że przez 2 miesiące żywiłam się jajkami i kapustą kiszoną. Po ciąży znowu schudłam, tym razem 10 i na szczęście przytyłam tylko 4. Teraz jestem -2.

Co do kawy to myślę, że trzeba na nią uważać jeszcze z jednego powodu - ciśnienie. Ale nie ma co przesadzać, ja jak poczuję, że mi się jej chce to zrobię sobie słabiutką, rozpuszczalną z mlekiem.

nathani a może ten zabarwiony śluz to po badaniu? Ty chyba miałaś wczoraj wizytę, tak?

monika 1984 -05 faktycznie trochę dziwne, że badania masz robić dopiero w 16tyg. Moim zdaniem powinno się je mieć na każdej wizycie czyli powinny być robione przynajmniej raz w miesiącu. Oczywiście mam na myśli morfologię i mocz.

Powiedzcie dziewczyny - na pewno wiecie. Poszukuje tabletek na alergię ( dokładnie katar )które można przyjmować w ciąży, może wiecie jakie mogę ?
nie ma takich. Mnie przy drugiej ciąży strasznie męczyła alergia, pediatra moich chłopców szukała mi jakichś leków, nawet do Wawy dzwoniła i konsultowała, jest absolutny zakaz tabletek. Tylko krople, chyba xylometazolin ale pewna nie jestem.

Dziewczyny widać po was, że jesteście w ciąży?
nie wiem czy po mnie widać (tzn. czy ktoś postronny jest w stanie zauważyć) ale ja już swoją ciążowe jeansy wyciągnęłam, wygodniej mi w nich po prostu.:sorry:

Ja dziś przechodzę kryzys emocjonalny, jesli chodzi o moja wielkość tzn obwód brzucha bo sie w spodnie nie dopinam. Wylam cały ranek. Eh

Fogia - każda z nas patrzy na siebie sama inaczej, ja właśnie w czasie karmienia przytylam 20 kg boje sie teraz jak diabli

reklama
Nathani tak jak pisze Fogia moze to po badaniu ten brazowy sluz, ja pamietam w poprzedniej ciazy po jednym badaniu mialam plamienie, jak sie pozniej okazalo lekarz mnie na wizycie w srodku uszkodzil:no::no:

Ja juz sie wykapalam, ubralam, malego juz tez, teraz zrobie zupke pomidorowa z ryzem bo tak mi sie jej chce:sorry: ostatnio caly nasz jadlospis podporzadkowany jest moim zachcianka, chlopaki jedza to co ja chce:-D:-D

Do góry