reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

reklama
Fiolka ja też mam wizyte za miesiąc
Nathani podstawa to dobre myslenie będzie dobrze musi być:-)

ja w obu ciązach przytyłam po 12, 13 kg próbuję tyle się nie obzerać ale mi nie wychodzi, a spodnie raczej też będę musiała szybko wymienić
milego dnia wszystkim mamusiom:-D

hej girls

dziewczyny błagam Was nie załamujcie mnie pisząc o swojej wadze. :sorry: Ja należę do tych dużych, tzw. pulchnych kobiet i marzy mi się powrót do wagi sprzed ślubu czyli 61kg. Może kiedyś. Ja przy pierwszej ciąży przytyłam 13, po ciąży schudłam 20, a jak przestałam karmić piersią to te 20 z powrotem odzyskałam. Przy drugiej ciąży przytyłam 7, najpierw bardzo się pilnowałam, a później miałam tak silną cukrzycę, że przez 2 miesiące żywiłam się jajkami i kapustą kiszoną. Po ciąży znowu schudłam, tym razem 10 i na szczęście przytyłam tylko 4. Teraz jestem -2.

Co do kawy to myślę, że trzeba na nią uważać jeszcze z jednego powodu - ciśnienie. Ale nie ma co przesadzać, ja jak poczuję, że mi się jej chce to zrobię sobie słabiutką, rozpuszczalną z mlekiem.

nathani a może ten zabarwiony śluz to po badaniu? Ty chyba miałaś wczoraj wizytę, tak?

monika 1984 -05 faktycznie trochę dziwne, że badania masz robić dopiero w 16tyg. Moim zdaniem powinno się je mieć na każdej wizycie czyli powinny być robione przynajmniej raz w miesiącu. Oczywiście mam na myśli morfologię i mocz.

Powiedzcie dziewczyny - na pewno wiecie. Poszukuje tabletek na alergię ( dokładnie katar )które można przyjmować w ciąży, może wiecie jakie mogę ?
nie ma takich. Mnie przy drugiej ciąży strasznie męczyła alergia, pediatra moich chłopców szukała mi jakichś leków, nawet do Wawy dzwoniła i konsultowała, jest absolutny zakaz tabletek. Tylko krople, chyba xylometazolin ale pewna nie jestem.

Dziewczyny widać po was, że jesteście w ciąży?
nie wiem czy po mnie widać (tzn. czy ktoś postronny jest w stanie zauważyć) ale ja już swoją ciążowe jeansy wyciągnęłam, wygodniej mi w nich po prostu.:sorry:

Ja dziś przechodzę kryzys emocjonalny, jesli chodzi o moja wielkość tzn obwód brzucha bo sie w spodnie nie dopinam. Wylam cały ranek. Eh

Fogia - każda z nas patrzy na siebie sama inaczej, ja właśnie w czasie karmienia przytylam 20 kg boje sie teraz jak diabli

reklama
Nathani tak jak pisze Fogia moze to po badaniu ten brazowy sluz, ja pamietam w poprzedniej ciazy po jednym badaniu mialam plamienie, jak sie pozniej okazalo lekarz mnie na wizycie w srodku uszkodzil:no::no:

Ja juz sie wykapalam, ubralam, malego juz tez, teraz zrobie zupke pomidorowa z ryzem bo tak mi sie jej chce:sorry: ostatnio caly nasz jadlospis podporzadkowany jest moim zachcianka, chlopaki jedza to co ja chce:-D:-D

Do góry