reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Ależ słodziak :-p
Majja... Jak na moje to już powinnaś być po pierwszej. I to dawno :baffled:
Ja jak Laure urodziłam pierwszy raz zrobiłam jakos po 3-dniach. Ale już w domu :-p A w szpitalu powiedziałam, że robiłam :-D Mimo, że mi się chciało i tak "zaniosłam" ją do domu :-D
A jak wychodziliście do domu to nikt Ciebie nie pytał, np. na obchodzie czy stolec był? U nas to też "podstawa" pójścia do domu tak słyszałam... Dlatego ja skłamałam, że robiłam :zawstydzona/y:, bo wiedziałam, że tam nie zrobie...

reklama
Majja wex sobie czopka i ewentualnie lactuloze pij.Jak trocje sie zepniesz to nic Ci sie nie stanie...Gorzej jak Ci sie zaparcie zrobi

Majja czopki na pewno najbezpieczniejsze, nam w szpitalu zalecali i dawali, przynajmniej tym po cięciach.
I na pewno "bez" nie wypuszczali. Tak jak Ania pisze, zawsze pytali o słynny stolec, mnie ruszyło po tej całej wlewce chyba na drugi dzień i choć potem dostałam czopek to nie był mi potrzebny. Ale laseczki też mówiły, że robiły choć nie robiły, tylko po to by wyjść do domu.
Majja a w ogóle jak Twój kawaler ma na imię?

Goko coś jest z tym myśleniem, ja chciałam przed porodem zjeść rogale świętomarcińskie i akurat zdążyłam :-D

Ania czyżbyśmy dziś czekali na Wasze rozpakowanie? :> Koniecznie daj znaka z IP

Ciril
piękna data, piękny prezent na Mikołaja! Gratuluję już teraz i czekam na szybkie wieści po :)

Zaraz wyślę męża do sklepu, po składniki na ciacho i obiad. Zdecydowałam się tradycyjnie na kurczaczka z marchewką i pyzy drożdżowe.

Ostatnia edycja:
Ciril, no to super, data swietna, bedziecie mieli najpieknieszy prezent mikolajkowy.

Ania_789 pewnie ze lepiej podjechac na IP szczegolnie jak masz blisko, lepiej sprawdzic co sie dzieje

Wrocilam z wizyty. Narazie nie wyglada na to zeby nasza pszczolka szykowala sie na opuszczenie ula. Nawet dobrze bo jakos przyszly tydzien bardziej by mi pasowal :-)

Kurcze Ania ty mnie nie strasz , mnie się chce ,ale się boję ... czuje że lada moment będę musiała ...
jem bardzo mało i same lekkostrawne rzeczy, może dlatego jeszcze nie zrobiłam, w szpitalu nikt nie pytał nawet czy zrobiłam :( a przed cesarką miałam lewatywę :(

Majja nic się nie martw taki lęk normalny przerabiałam dwa razy, nic się nie stanie, włóż czopka;-)
cinamona dobrze dzidzi w brzuszku
zobaczcie zdjęcia z rana zrobiłam, biegały po polu, robiłam fotki z tarasu ale za małe zbliżenie

Załączniki

• IMG_5703.jpg
    IMG_5703.jpg
    29 KB · Wyświetleń: 35
  • IMG_5704.jpg
    IMG_5704.jpg
    26,3 KB · Wyświetleń: 32
  • IMG_5706.jpg
    IMG_5706.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 28
majja no to jak nie karmisz piersią to spokojnie pij lactulose. i nie bój się , ja pamiętam, że "rodziłam" ten pierwszy raz po porodzie tez się bałam ale nic się nie stanie. i tez około tygodnia minęło zanim się udało

reklama
Majja to Ty tydzień po cięciu jesteś i ani razu do kibelka na dłużej? :szok:

U nas nie było lewatywy przed cięciem tylko właśnie na drugi dzień wlewka, do jedzenia tylko suchary i kleik (obrzydliwość), a dzień po wlewce dawali jeszcze czopki, ale jak mówię, mnie ruszyło po tej wlewce i żadne napinanie nie było potrzebne, samo ciekło brzydko mówiąc :-p Potem już normalnie, a dietę też lekkostrawną miałam przecież i to tyle co kot napłakał :sorry2:

I żeby wyjść do domu trzeba było zaliczyć (lub powiedzieć, że było, no) i jeszcze bilans płynów musiał być odpowiedni, w sensie ile przyjmujesz napojów i ile wysiusiasz. Ja tydzień to w szpitalu siedziałam, nie wyobrażam sobie przez ten czas nie korzystać z kibelka, choć sama mam problemy w miejscach publicznych :sorry2:

Do góry