reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

nathani ja to juz z dusza na ramieniu z domu wychodze, dzis jak jechalam na badania to balam sie, ze mi moze wody w aucie odejda, a maz nie chcial mnie puscic samej i wydzwanial i sprawdzal jak sobie dalam rade, mowilam mu, ze ok, ale cykalam sie strasznie, przez ten caly stres to i bezesennosc jest, masakra

reklama
Dziewczęta a czyja kolej na rozpakowanie teraz?

Mummy3
chustowanie to super sprawa :tak: 14.12 idziemy na warsztat dla początkujących, chętnie się dowiem jak mojego szkraba układać bezpiecznie i jak prawidlowo wiązać, bo niby coś nam wyszło i na warunki domowe wystarczająco w miarę, ale muszę nabrać pewności w tym, aby jednak Marysi nie zaszkodzić.

A w ogóle, to odpadł nam w końcu kikut, pierwsza się urodziła a najdłużej się trzymał chyba :-p W każdym bądź razie po kąpieli znalazłam go w ręczniku :sorry2: I jeszcze się pochwalę, że kąpiel nam dziś lepiej szła - Mania płakała przed wejściem do wanny, ale w wodzie się nieco uspokoiła i przez większość czasu nie płakała :happy: Zrobiliśmy jej chłodniejszą wodę i to chyba to...

Naszła mnie ochota na ciasto drożdżowe i chyba w niedzielę zrobię :-)

Viv super, ze tak Ciebie cieszy chustowanie. Takie warsztaty to fajna sprawa, jak bylam w ciazy z drugim synkiem i kupowalismy chuste to nam pokazywali w sklepie jak wiazac, do chusty byla dolaczona plytka z instrukcja plus jeszcze filmiki na youtube i sie doksztalcilismy. Jak juz sie dojdzie do wprawy to te wiazania sa proste, trening czyni mistrza :). Na samym poczatku mozna nosic na lezaco, ale nasz Marcus najbardzije lubil na zabke :). Najwazniejsze zawsze jest ulozenie nozek, bo to powinno wygladac tak, aby kolanka byly toche wyzej niz pupcia i tak robilismy, a uda syncia zawsze byly rozsuniete troszke na boki. Najpierw ja nosilam malego, a potem R i on tez sie szybko tych wiazan nauczyl. Wazne jest tez, aby mocno wiazac, na poczatku mielismy chuste elastyczna, a potem tkana. Marcus potarfil w niej spac i spac :).
Super, ze kikut Marysi odpadl, moze pepowina byla gruba dlatego tak dlugo sie trzymal?
Jak napisalas o tym ciescie drozdzowym to i mnie ochota naszla, zjadlabym :). Ja sie objadlam po powrocie z badan, zjadlam bajgla z lososiem i serkiem ricotta i pomidorem mniam i jeszcze kanapke z serem i ketchupem i jogurt :), a za jakies 2h bedzie obiad- pomidorowa wedlug przepisu tesciowej i klopsiki z makaronem, bo starszy synek uwielbia, a mlodszemu dam makaron plus wlasnie gotuje mu brokula plus kawalek kurczaka

Clodi ja tez bym juz chciala miec syncia po tej stronie brzuszka, ale narazie twardo siedzi w brzuchu, chyba naszym synkom dobrze u nas :)

Jestem byłam w biedronce po pampersy mała wykąpałam i położyłam starsza urzęduje jeszcze zaraz ją m wykąpie poźniej ja sie wykąpie i do łóżka,m mi odebrał dziś wypis ze szpitala i dali nam paczke fajne rzeczy teraz dają dawniej jak Nastke urodziłam dostałam pare próbeczek i mase gazet a teraz:mleko NAN po 6 miesiącu,butelka lovi,skarpetkilovi,wkładki laktacyjne,3 paczki kapsułek wit D3 i wit K ,sama witamina D3,kwasy omega dla mnie, płyn lovela,kosmetyczka z musteli z plynem i kremem na odparzenia i takie fajne etui na książeczke:happy: Adgama moze akurat jak będzie wiedziała zegotowe to zechce wyjsć naszej nie tzrebabyło namawiać:-D Mummy3-bardzo odważna decyzja z waszej strony i niesamowite przeżycie dla was a jakie wspomnienia na całe życie podziwiam wam będę czekala na relacje jak wam poszło a napewno pójdzie wszystko super sprawnie masz dobrą opieke i wsparcie m;-) Nathani to milego wieczorku u znajomych:-)

Vivieen gratuluje pierwszego chustowania :) Teraz to juz z gorki i zobaczysz jaka to fajna przydatna rzecz. Ja juz nie moge sie doczekac kiedy zawiaze mojego chuscioszka :)

Dziewczeta a gdzie podziewa sie Aurelka ? No i Majja? Ma ktos kontakt? Pewnie tez urodzily :)

Asia świetna data :tak:

Clodi ja też ostatnio bym tylko jadła :sorry2:

adgama pochwalisz się kącikiem? ;-)

Nathani a czego się boisz? Będzie dobrze :tak:

mummy3 u nas dopiero niedawno zrobił się popularny plan porodu a na nim jasno określone oczekiwania
ja mam 3 kopie :-p
A jeśli można wiedzieć jak taki poród domowy wygląda, gdzie się odbywa itp.? ciekawe to bardzo :tak:

Vivienne gratulacje za chustowanie :tak: ja bym się bała :zawstydzona/y:
Gratuluje pępuszka :-D

a co do szczepień to w takim razie ile ich musi być bo ja ju,ż się pogubiłam

Wiolka ooo ile prezentów :-p

My wybraliśmy zdjęcia do druku, uzbierało się z kilku lat łącznie 175 :sorry2:
Czuję się koszmarnie brzuch boli, mdli mnie jak nie wiem:baffled:

reklama
eni_ To masz tak fajną teściową jak i ja :) To że gotuje często to jedno, ale mnie teściowa chce umyć okna. :tak:Moim zadaniem będzie tylko prasowanie firanek ;) :-)
bulkasia mmmm... Ale bym zjadła taki budyń... Dziś już za późno, ale jutro musze sobie zrobić :D
clodi Najwyraźniej Twój organizm właśnie tego potrzebuje. Nie przejmuj się ;)
nathani Ja też tam mam, że im więcej myślę o zbliżającej się dacie "0" tym bardziej niespokojne są moje noce... Tak już chyba zostanie do końca...
mummy Kochanego masz męża ;) Ja na swojego nie narzekam, bo na prawde dba o mnie bardzo, ale póki co nie wpadł na pomysł żeby ze mną na badania jechać...

My już wróciliśmy od znajomych, bo jeszcze musiałam odebrać ten lek na paciorkowca. Dziś aplikuje pierwszą dawkę. Mam nadzieję, że pomoże. A teraz pod prysznic i do łózia... :)

Do góry