reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Hej dziewczynki, maz mnie jednak namowil zebym poszla i wsumie nie zaluje. Najadlam sie dobrych rzeczy, napilam pysznych koktajlow, pogadalam z dziewczynami. Wszystkie byly piekne, jak to Irlandki, wypindrowane :-D Teraz pekam z przejedzenia :confused: Ide was troszke nadrobie a potem spac.

reklama
Nie mogę zasnąć, choć zwykle o tej porze już się kładę,

Clodi to może będziesz następna:-D

No chyba, że te co milczą:rofl2:

Ja jak pójdę to też nie mam komu dać znać:confused:

Ciril bedzie dzialo napewno, ja jestem zestresowana, maz tez i to bardzo, bo dwa poprzednie porody byly w szpitalu, a teraz chcemy przezyc to wszystko inaczej :). No bedzie sie dzialo jednym slowem :)

Fiolka bede rodzila w wodzie. Basen stoi gotowy, wszystko co potrzebne do porodu, co mielismy kupic lezy obok basenu, woda, lod, napoje energetyczne w lodowce, przekaski itd tez sa w szafkach. Jak wszystko sie zacznie bedziemy dzwonic do poloznej i lekarza o kazdej porze dnia i nocy, dziecmi zajmie sie tesciowa, jak wszystko zacznie s ie w dzien to zabierze chlopcow do naszych znajomych, a jak w nocy to ona sie nimi zajmie i wtedy nie bedziemy ich budzic. Jak rozwarcie bedzie na 2 palce (wczesniej bede musiala radzic sobie inaczej cwiczeniami, skakaniem na pilce itd) wtedy wejde do basenu i w nim relaksujac sie bedziemy czekali na pelne rozwarcie, w nim zostane juz do samego konca, basen bedzie w salonie, bo mamy duzy salon, rozlozy sie folie na podlodze i meblach i w poblizu plus folia wylozymy basen, bo trzeba zadbac o ochrone przed bakteriami. Woda ma mnie zrelaksowac, no i wplywa no rozluznianie krocza, wszystko ma sie rociagnac odpowiednio, chodzi o to, abym jak najmniej pekla albo nie pekla wcale. Jak przyjdzie czas na parcie bede wiedziala o tym, wtedy przyjme pozycje na kolanach, bede kleczala na kolanach, nogi w rozkroku i zacznie sie punkt kulimnacyjny. Maz jest przygotowany na to, ze bedzie siedzial za mna albo obok mnie, bedzie mogl tez wejsc do basenu i obejmowac mnie. O wszystkim bede decydowala ja i moje cialo, bede wiedziala co kiedy i jak :).

A to ten basen :)

product-id-276.jpg

Wiolka23 super te prezenty ze szpitala, mila niespodzianka, fajnie. Oj stresuje sie, mysli o porodzie sa ze mna 24/7 :)

Narazie uciekam, bo niedlugo chlopcy z drzemki sie obudza i obiadek beda jesc :)

Ostatnia edycja:
mummy3 bo to pieszczochy będą, tylko żeby nie za bardzo maminsynki :-p. Podziwiam Cie z tym porodem, ja bym sie nigdy nie zdecydowała
wiolka to Cie obdarowali, miło ;-), ciekawe czy u mnie w szpitalu taką wyprawkę dają, a kosmetyki z musteli to rewelacja, ja cały komplet mam dla dzidzi
Basia to dobrze że Cie namówił, przynajmniej miło wieczór spędziłaś i sie rozerwałaś troszke
eni chciała bym być następna już nie mogę się doczekać, jak dzisiaj sobie myśle o tym że za chwilke moge tulić mojego synka to łzy aż mi ze szczęścia ciekną. A dać znać o sobie możesz którejkolwiek z nas, a jest nas sporo, tylko wymień sie numerem telefonu na priv

Ostatnia edycja:
Mummy3 na pewno będzie się działo, podziwiam Cię, bo to jakby nie patrzeć spora odwaga, ale na pewno będziecie mieli co wspominać, ekstra ten basen:-D mam nadzieję że dasz znać jak się zacznie a na pewno wszystkie będziemy trzymać kciuki

Basia_one i dobrze że Cię namówił, należało się, taki relaks jeszcze w dwupaku:-D

Fiolka-żebyś nam sie nie chciała wcześniej rozpakować kochana:sorry2: Basia_One-to dobrze ze wyszłas troszke sie rozerwałaś;-) Eni mozesz mi wyslać na pw swój numer albo ja ci wyśle mój i możesz mnie dać znać jak chcesz:sorry2: Mummy3-jesteś przygotowana jak widze &&&&&&& zacisnięte teraz tylko czekamy na wyjscie malego księcia:-) Clodi-to za ciebie teraz trzymamy mocne &&&&&&&&&&&&&&& i czekamy na twoją pocieche:happy: Powiem wam ze paczka ze szpitala naprawde ładna jeszcze nie widzialam żeby tyle dawali milo że przynajmniej coś pożytecznego dali :tak:ja sie wykąpałam zeszło mnie troszke bo musialam sie tam ogarnąć po tej cesarce..:sorry2:

reklama
No faktycznie fajnie bylo i duzo nie wydalam :-D Wiecej wydalam w Tesco po kolacyjce na pampersy dla moich pociech i husteczki nawilzane :-) Dzis w promocji byla mega paka 112 pampkow za 17,5€ takze dobry deal :-p Starczy mi na troche. Kupilam tez paczke malutkich pampersiakow dla syncia, jeszcze zostalo mi dokupienie spioszkow, bo sie okazalo ze mam malo. Ok ide sie chyba poloze bo po tych spacerach w miescie i jedzeniu cos mnie wszystko boli. Dobranoc dziewczynki, spijcie dobrze.

Do góry