reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Ja po spacerku 2-godzinnym,ledwo zipie ale zakupki spożywcze zrobione, no i kupiłam Małemy dwie koszulki z dł. rękawem w tym jedna z napisem LITTLE BROTHER :-D
Miałam poprasować ale sobie dzisiaj odpuszczę i zostawiam na jutro bo jeszcze kilka rzeczy sie suszy także wszystko za jednym zamachem zrobię.
madlen udanego spacerku Wam życzę.
Fiolka współczuje tej burzy hormonów i złego humorku, tulam wirtualnie...Końcóweczka juz więc dasz radę:tak:
Idę sie troszke położyc bo wszystko mnie boli...ehhh...:eek:

reklama
cześć mamuśki :-)

"widzę" że nie tylko ja miałam dziś fatalną noc, te biodra mnie tak bolą że spać nie mogę, do tego przy odwracaniu się z jednego boku na drugi krocze też boli-no masakra :no:
też tak macie z tym kroczem?

mikaa jak noga?
lilith to gratulacje za pierwsze miejsce w konkursie
nathani kciuki za wizytę
goko mi stopy ani dłonie na szczęście nie puchną, ale za to często drętwieją mi dłonie/nadgarstki
bulkaasia ja też prałam i prasowałam rożek

no i jeszcze forum mi się wiesza - buuuu

Witajcie dziewczęta
u nas dalej pogoda do d. Leje chyba od wieczora i zimno i cimno, nie wyszłabym z domu gdyby nie wizyta u pediatry.

W każdym razie wyszło na to, że Maryś waży 3640, czyli od zeszłego piątku przybrała 100 g. Poprzednio w tydzień doszło jej niby 400 g :szok: co przyczynia się do teorii że miała jednak wyższą wagę przy wyjściu ze szpitala, ale ta głupia waga źle ważyła ;-)
Muszę ją pozapisywać na szczepionki, i teraz mam dylemat na te płatne czy bezpłatne. Bezpłatne mają gorszą jakość, ale 220 za dawkę, gdzie dawki są 4... Na nadmiar kasy raczej nie narzekam. Plus szczepienia dodatkowe, na te wszystkie rotawirusy i inne koki... Kupa kasy jakby chcieć to zliczyć :baffled:

Widzę że dopada Was chandra końcowo-ciążowa, ewentualnie jesienna, co z taką pogodą mnie nie dziwi. Ja cierpię na ból głowy, zapomniałam zapytać jakie leki można brać przy karmieniu, o ile w ogóle. Pewnie tylko paracetamol?

Lepszego samopoczucia życzę :tak:

Viv dobry temat zaczęłaś, ja jeszcze mam trochę czasu ale też właśnie o tych szczepionkach już myślałam, płatne czy nie płatne, a trochę tego jest, a kto z nas na nadmiar kasy narzeka, jak będziecie robić?

Hej :-)
Betiks no kochana ogromne gratulacje :))))
Lilith gratuluje wygranego konkursu, super i tez bym wyszla z siebie jakby mi np tesciowa wparowala do naszej sypialni
nathani kciuki za wizyte of course :)
Wiolka23 ciesze sie, ze z brzuszkiem malutkiej lepiej i powodzenia na wizycie ;)
goko ja akurat nie puchne. Ale puchniecie jest normalne, wiec nie ma powodow do obaw dopoki nie ma bialka w moczu i cisnienie nie jest bardzo wysokie. Ale o wszystkim zawsze lepiej poinformowac lekarza. Ja w ciazy z pierwszym synkiem mialam tak, ze nie moglam nosic obraczki ani pierscionkow, bolaly i dretwialy mi rece, nadgarstki, rece nie wygladaly na spuchniete, ale w rzeczywistosci byly, lekarz mi wtedy powiedzial, ze to normalne, bo woda w organizmie sie zatrzymuje, co prowadzi do obrzekow stawow, nastepuje ucisk na nerwy i wtedy dzieja sie takie rzeczy, potem wszystko przeszlo nawet nei wiedzialam kiedy.
bulkaasia ja tez pralam rozki :)
mikaa powodzenia w pisaniu pracy? mgr moze?
Bakusiowa no to kochana jak maz przyjezdza to nacieszcie sie soba. Ci nasi panowie tak nas w sobie rozkochali, ze hej :). Co do przytulanek to powiem Ci, ze my sobie nie zalujemy od prawie dwoch tygodni, a nasz synciu jak narazie siedzi sobie bezpiecznie w moim brzuszku i ma nas w nosku :)
muffy super wiesci z wizyty i super, ze na swieta bedziecie juz w komplecie, tego Wam zycze z calego serca :)
Fiolka przytulam mocno mocniutko, kochana jeszcze troszke, nie przejmuj sie tak tym wszystkim. Chcialabym Ciebie jakos podniesc na duchu, wiec tule mocno wirtualnie i slemy mnostwo usciskow i mnostwo promieni slonecznych, bo u nas piekny sloneczny poranek :). Wlasnie robie mezowi tosty z dzemem na sniadanie i wyciskam sok pomaranczowy, chcesz troszke? Moge tez zrobic goraca czekolade i mam mini pianki, wiec wsypie na wierzch, pasuje ?:) Buziaki. Poczekaj jeszcze troszke i bedziesz miala synusia po tej stronie brzuszka :).
Adgama lacze sie w bolu, bo u mnie bola i kregoslup i biodra i glowa i krocze tez

U nas tez nocka taka sobie. Wczoraj wieczorem brzuch sie spinal, potem byl twardy jak skala. Tez mam problemy ze spaniem, bo po pierwsze niewygodnie, przekrecanie sie z boku na bok jest ciezkie, budze przy tym czesto meza, bo robie to tak glosno :). No i czeste wizyty w lezience plus czasem klucie i ciagniecie w dole brzucha plus problemy z ponownym zasnieciem plus bol kregoslupa. No ale ok jest pieknie, jest pieknie, jest pieknie :), wytrzymam. Termin mamy na 11 grudnia, do jutra maz pokonczy wazne projekty w pracy i bedzie spokojniej. Jestem w ruchu, przytulanki sa, czesto po schodach i tak chodze, bo nasza sypialnia i pokoje dzieci na gorze, zobaczymy co nasz synus na to i kiedy zechce wyjsc na ten swiat. W sobote mam wizyte, wiec zobaczymy co powie lekarz. Polozna powiedziala ze jak do 11 nie urodze to mi masaz szyjki zafunduje.

reklama
Mnie od dwoch dni uda bola... Od zewnetrznych stron. I brzucho coraz mocniej... A kompletnie nic nie robie.... A sie czuje jakby mnie zaraz "zalac" mialo...

A co do watku to go usunelam... A usunelam bo w watku wyraznie bylo napisane ze mamy chcace znalezc sie naliscie prosze o pw.. A co Dzieciaczek sie urodzil to nowy post... Nawet jak czcionke powiekszylam na 5 :-p...

A u mnie snieg sypie:szok:

Ostatnia edycja:
Do góry