reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

goko ja też spuchłam... stopy, dłonie i trochę po całości:zawstydzona/y: Jeżeli ciśnienie masz ok to nie masz co się martwić... choć nie jest to zbyt przyjemne:-(
Betiks nam się rozpakowała, ale już wczoraj czułam ,że tak będzie:-D Która następna???

reklama
ciril Chyba większość z nas chciałaby być następna ;)

Niech mnie ktoś kopnie w zad, bo praca się sama nie napisze a ja od rana robie wszystko żeby się za to nie zabrać... :/ :/ :/

Bry :-)
Trzymam kciuki za wizytujące dziś :-)
Betiks ale się ciesze :-) Chłopcy się dogadali :-p Tatuś zdążył :-D A synuś poczekał :-) Super :-)

Ale ciemno w chacie.... Za oknem mokro, mglisto... brr...

A Fiolka gdzie???

Witam Brzuchatki

Serdeczne gratulacje dla Misi i Betiks

U mnie nic się nie dzieje, wczoraj miałam bardzo aktywny dzień, od rana sprzątałam, piekłam ciasteczka, później była u mnie położna. Bardzo miła kobietka, opowiadała mi o Naszym szpitalu, o znieczuleniu, o porodzie, o karmieniu piersią, nauczyła mnie oddychać "brzuszkiem" i przeć :-) Nachwaliła mnie jaka to promienna jestem, że się ruszam jakbym nie była w ciąży wogóle :-D Posłuchałyśmy serduszka Maleństwa;-) potem zakupy (wołowiny nigdzie nie mogłam dostać :cool: w czwartym sklepie się udało) i wróciłam do domu ok 18, ale nie miałam już za bardzo siły na cokolwiek.

Dziś pada, za oknem tak szaro że wygląda jakby była już 16 :confused2: spać mogłabym cały dzień w taką pogodę, ale nie dam się, lecę do kuchni, wyczarowywać smakołyki :-) mężuś będzie za jakieś 14 godzin ;-) może po przytulankach ja będę następna?!?!?!
Przepraszam dziewczyny że tylko tak o siebie, poczytałam Was ale nie pamiętam co komu odpisać

Miłego dnia kochane

Kasia_s też jestem zdania że jak zdjęcia to na zamkniętym, to było wyjątkiem ;-)

Lil gratulacje, też bym chciała coś wygrać, a tu taka posucha :-p

U nas pogoda że psa by nie wypuścił, odczuwalne około stopnia na plusie, wiatr, deszcz,ciemno, że bez światła w domu się nie obejdzie, a my na 12.30 do pediatry musimy iść :angry: Marysia teraz dosypia z tatą, więc mogłam się bez problemu wykąpać i zjeść śniadanie. Chyba też jej kupię te kropelki na brzuszek, bo nad ranem przez sen się tak krzywiła, że ja spać nie mogłam. Kolejny dzień z bólem głowy :-(

Ale nam się Betiks uwinęła, super! Kolejny Maluszek na świecie cały i zdrowy :tak:

Goko ja miałam takie balony na stopach że bolało od patrzenia, a palce u rąk po nocy zgiąć się nie dały ni wyprostować ;-) ale ze dwa dni po porodzie opuchlizna ze stóp zeszła, jednak obrączki dalej włożyć nie mogę, choć nie czuję, żebym miała spuchnięte palce :baffled:
Jakby nie patrzeć opuchlizna może być całkiem normalną sprawą w ciąży - chyba, że dojdzie nadciśnienie, na to uważajcie. Możliwe, że Dziecko tak się ułożyło, że uciska i dlatego puchniecie. Jeśli nie macie problemów z siusianiem ani białka w moczu to pewnie właśnie tak jest ;-)

Bulkaasia ja prałam rożek, trochę się bałam, ze się pomemła, ale nic mu się nie stało na szczęście ;-)

Witam

Betiks
ogromne gratulacje i szybkiego powrotu do domku, :-)

U mnie noc spokojna, pobolewania minęły, dzidzia też mnie ruchliwa, ale za to jak się rusza to naprawdę boleśnie, dzisiaj chyba sobie zrobię leniwy dzień, a co:happy:

reklama
Cześć dziewczyny

betiks
to cudownie że juz razem jesteście, podziwiam Cie ja bym bez męża umarła ze strachu
lil gratulacje wygranej ;-)

Dziewczyny z tym opuchnięcie to może nogi do góry trzymajcie albo moczcie w wodzie z solą, mnie lekarz straszył że takie długotrwałe puchnięcie może prowadzić do zatrucia ciążowego :baffled:.
Ja noc miałam spokojną od wczoraj zero skurczy, tylko tak ćmi mi w brzuchu

Do góry