reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Sarka tak, żółtaczki już nie mamy, a Marysia "opalona" po tacie, włosy na razie też po nim, ciekawe czy chociaż oczka będzie miała po mnie :confused:

Na pewno będzie miała urodę po Mamusi i inteligencję :-)

Vivieenka piękna ta Twoja Marysieńka :happy2: Patrze i zazdroszczę ehh... A chustowałaś już ją może? Bo moje jak już wyjdzie na świat będzie chustowane teoretycznie od razu bo w Wigilię będzie nam łatwiej wówczas:happy2: Już doczekać się nie mogę...:-):-):-)

Ja właśnie zrobiłam zapiekany ryż z jabłkami i cynamonem i piecze się także czekam na efekt mojej pracy :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej. Ja tak na szybko. Jestem w szpotalu. Mpze w sb do domu. Maly dostal zoltaczki. Ppza tym wszystko ok. Nadrobie yroszke jak wroce. Bo od nd to spalam.mpze z 4 godziny a przeciez dzis.sroda :D

Witam się wieczornie po burzliwym po południu. O 13 wyleciała ze mnie dość spora ilość śluzu z krwią na tyle wodnista, że byłam przekonana, że to wody. I wzięliśmy z M. torbę i pojechaliśmy do W-wy, tym bardziej, że skurcze się pojawiły co 7 minut :baffled: Na IP położna mnie zbadała, powiedziała, że to nie wody, tylko czop zaczął odchodzić, a szyjka jeszcze daleko i zamknięta. Poleżałam pod ktg ze 20 minut i jak na złość wsio mi minęło: i skurcze i mały się do spania zaczął zbierać, bo leżałam w na lewym boku, czyli tak jak śpię zawsze :eek: Potem jeszcze zbadał mnie lekarz i potwierdził, co położna mówiła i kazał przyjechać jak mi się będzie lało po nogach :dry: A tak, to dopiero w pn na ktg. A w drodze powrotnej zaczęły się znowu skurcze co 4 minuty i to naprawdę bolesne. Mało tego, są do tej pory :baffled: A M. do roboty musiał wrócić, bo ma pilną terminową i pewnie nad ranem do chaty zjedzie :dry: Nic, idę łyknę no-spe i zmienię podpaskę, bo coś czuję, że już muszę :eek: Kurde, booli :wściekła/y:

betiks łyknij jeszcze magnez i weź kąpiel ciepłą, wiem co czujesz mam to samo tylko że ja z rana to przeżywałam, bolało strasznie i co 2-3 minuty skurcz i przeszło :sorry:.

Hejka no i kolejny dzien pracy do odkreslenia:cool2:

Wiolu pracuje, ale jestem juz na powaznej taryfie ulgowej;-) jutro i w poniedzialek przydzielili mi dodatkowo jeszcze kogos do pomocy:cool2: pewnie bedac w domu robilabym wiecej;-) sama wiesz ile ciagle pracy w domu:sorry:
Powodzenia jutro na wizycie:tak:

Bulkaasia przed nami ostatnie dwa tygodnie:-) jutro mam wizyte podpytam na ktora ta cc;-)

Viv powodzenia jutro na wizycie:-) mnie po porodzie bardzo czesto glowa bolala, bylam u lekarza bo nie moglam sobie z tym bolem poradzic, a tabletek przy karmieniu nie mozna, no i lekarz stwierdzil, ze to burza hormonow po porodzie i stad te bole, mam nadzieje, ze tym razem sie nie powtorza:sorry2: fajne te bransoletki;-) ja uwielebiam jak maluchy tak sobie stekaja przy jedzeniu:tak: ale gdzies kiedys czytalam, ze to ogromny dla nich wysilek stad pewnie te sapania:-D cudnosci z Marysi:-)

Nathani no to piekny dzien mialas wczoraj:-) a takich filmow prosze nie ogladac:-p

Fiolka i u nas teoria zeby w czasie karmienia koniecznie nosic staniki i w dzien i w nocy;-)

Betiks trzymam kciuki, zeby tylko M zdarzyl na czas jak sie zacznie;-)

Viv no nagmyrali mi tam, najpierw ta położna, potem lekarz i ręką i wziernikiem i szukali tej szyjki, małego po głowie popukali (bo mówili, że główka fajna :dry:). A i że duży mam brzuch i że chyba duże dziecko :confused: A mały jak raz wtedy dupkę wypiął i się zrobił stożek konkretny :sorry:
Clodi kąpiel brałam rano właśnie ze względu na skurcze i pomogło wtedy. A mg skończył mi się właśnie :dry: I widzę, że idziemy równo, może jeszcze w tym samym dniu się te nasze dzieciaczki zmówią ;-)

reklama
betiks no mi wczoraj tak gin pchał palce i nie poczuł główki a ja prawie na suficie siedziałam :dry:, mówił że szyjka baaaardzo długa i że brzuch mam ogromny dlatego zaproponował cc więc w sobote po wizycie może już zostane w szpitalu

Do góry