reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

reklama
Viv mania jest przesłodka:-)
Co do blizny po cc to ja mm ja od ponad 12 lat i skóra dalej jest tam w dotyku jakby "nie moja". Mam nadzieje, że natna mnie w tym samym miejscu i bedzie ładna:tak:
Idę robic kopytka.

Viv śliczna! :-) jeszcze taka "opalona" - uporaliście się już na dobre z żółtaczką?

Co do cyckonoszy to grunt kupić jakieś fajne wtedy nawet bez drutów dobrze trzymają, ja kupiłam z mothercare i jestem zadowolona, do tego są śliczne :) mam jeszcze jeden jeszcze po poprzednim karmieniu z Canpola i choć mniej urodziwy zadowolona byłam bardzo. Ja spałam bez stanika, bywało że cos pociekło ale generalnie nie miałam z tym problemów więc to nie jest powiedziane że koniecznie trzeba będzie je na noc zakładać. Wkładek w ciągu dnia też nie potrzebowałam ;)

Co tam u Misi? No i Majja coś się dziś nie odzywa:eek:

Clodi te bóle co miałas to typowe przepowiadające. Nie każdy ma takie bolesne i dobitne. Ja miałam tuz przed pierwszym porodem. Pierwsza jazdę z bólami że już myślałam że rodzę to jakies 3 tyg. przed terminem, kolejny "atak" w noc poprzedzającą poród :) wymęczyłam się strasznie całą noc wtedy, nie przespałam ani minuty dopiero na ranem z godzinkę się kimnełam ale że bóle były nieregularne a przy tym zero oznak na dole to nie popędzilismy do szpitala. Z kolei w dzień czułam juz że cos się szykuje (zreszta byłam po terminie 6 dni) i wydzieliny baaardzo dużo no i o 20 znów bóle przyszły - juz te własciwe, coraz silniejsze, przed 24 byliśmy w szpitalu a o 3.50 synuś juz na świecie :) Miałam w sobie jakies nadludzkie pokłady siły bo nie spała te dwie noce i potem jeszcze kolejna bo byłam tak zaaferowana maluchem że nie mogłam po prostu spać :) adrenalina robiła swoje chyba.

Hej :-)
Clodi z tym oczyszczaniem sie po porodzie to zalezy od wielu czynnikow. Ja rodzilam dwa razy sn i po pierwszym porodzie krwawilam 6 tygodni, tydzien intensywnie. A po drugim jakies 5 tygodni, kilka dni intensywnie.
Misia jestesmy dzisiaj z Toba i trzymamy kciuki :)
ankka kciuki za wizyte :)
betiks moze teraz bedzie Twoja kolej? :)
adgama ja pije herbatke z lisci malin dwa razy dziennie, czy cos da to sie okaze :)
Fiolka zobaczysz jak maluszek sie urodzi to nudy nie bedzie :). Moj R tuli sie do brzuszka, glaszcze, daje buziaki, mowi, spiewa, puszcza muzyke. Ciagle opowiada synkowi jak go bedzie nosil, jak bardzo bedzie kochal, ilu rzeczy nauczy jego i braciszkow, ze beda mecze Arsenal London ogladac hehe, teraz oglada zawsze z chlopcami i niedlugo i Henry do nich dolaczy :).Co do karmienia. Ja karmilam najpierw z jednej piersi, potem z drugiej. Starszy synus byl glodomorkiem, bo najpierw oproznial jedna piers, potem jeszcze dopijal z drugiej, czasem to na wyscigi to robil :). Nie uzywalam zadnych bransoletek czy wstazek, jesli przy poprzednim karmieniu byla w uzyciu lewa piers i potem jeszcze dopijanie z prawej, to potem nastepne karmienie zaczynalam od prawej itd. Zawsze pamietalam, no i czulam, ktora byla bardziej twarda. Co do stanikow do karmienia. To w dzien i w nocy chodzilam albo w tych do karmienia albo w sportowych. Sportowe jak dla mnie sa mega wygodne, cycki w nich nie lataja itd, a przy karmieniu po prostu podciagalam do gory i spoko. Ja mialam tyle pokarmu, ze nie nadazalam z wkladkami, a i tak przemakaly, w nocy spalam z wkladkami lub pielucha w staniku. Sportowe nosilam tez w poprzednich ciazach i teraz nosze, po porodzie tez zamierzam.
Nathani pieknie, ze imprezka sie udala :).
Viv coreczka przesliczna :), slodziak maly. Co do macierzynstwa to zawsze mialam takie same odczucia jak Ty.
Majja jak sytuacja u Ciebie?
bulkaasia
wpraszam sie na kopytka aaaa mniam :)

U nas nocka taka sobie. Wczoraj po poludniu bylam z dziecmi i tesciowa na spacerze, potem po powrocie brzuch mi sie spinal, ale przeszlo. No i gdzies kolo 23 po przytulankach znowu spinal sie brzuch, kolo 1 przeszlo, wiec usnelam, potem budzilam sie do lazienki i obudzilam sie przed 6, ledwo zyje. Trzeba meza do pracy wyprawic, dzieci niedlugo wstana, no i dzis musze z mlodszym synkiem jechac na wizyte kontrolna do lekarza, a potem jakies zakupy. Mam nadzieje, ze jakos dam rade :). Chcialabym juz urodzic, dobrze by bylo jakby synus poczekal do 1 grudnia, bo tatus pokonczy wazne projekty w pracy. Co do pomocy przy dzieciach. Maz po porodzie bedzie z nami przez jakis czas, jeszcze nie wie ile dokladnie. Tesciowa zastaje do konca stycznia, potem wyjedzie i zostaniemy juz sami ze wszystkim. Cieszymy sie, ze jest, bo pomoze przy dzieciach, sprzataniu, gotowaniu itd itd. Ja tez jestem taka, ze potrafie sie zorganizowac, przy dwojce dalam rade, zobaczymy jak to bedzie przy trojce :), tego sie boje hehe. No i ja lubie zycie na wysokich obrotach (ja planuje powrot na studia za jakis czas, chce zrobic PhD, zobaczymy jak to bedzie przy trojce dzieci), teraz jestem juz zmeczona i ociezala, chcialabym polezec dluzej w lozku, posiedziec w pizamie, ale sa dzieci i maz, licza na mnie, wiec mimo wszystko musze zebrac sily i wstac, zrobic mezowi sniadanie, wypic z nim sok itd :).

Ostatnia edycja:
Nathani ja pije ta herbatke raz dziennie. No wrocilam, corka nie spi, sprobuje po obiadku ja jeszcze uspac. Maz przemarzl straszliwie, teraz robie pomidorowa bo mu sie zachcialo. Choc ja tez lubie. Moja corcia znalazla sobie jedno miejsce do robienia kupki :-D Sa to schody, leci na schody, bawic sie bramka i robi swoje hehehehe, chyba zaczne przyzwyczajac ja do nocniczka.

a pod choinke oprocz zestawu obiadowego i sztuccy kupimy jej Nursery Swing – Top Toy Store in UK & Ireland, Games & Toys Online from Smyths Superstores taka hustawke.

Zaglądam zobaczyć czy wiecie co u Misi ale widze że jeszcze czekamy:sorry: Fiolka co do staników to ja odkad karmie cały czas chodze w stanikach do karmienia plus wkladka ale niestety i tak czasem mi sie zdarza ze wkładka mokra i bluzka tak samo:eek:jeszcze moja mała tak je ze często jej bokiem buźki cieknie i mokra jestem ja i ona a będziesz wiedziala z której piersi karmilaś bo jedna będzie pusta a druga pełna i twarda:tak:najlepiej karmić raz z jednej raz z drugiej ja właśnie nakarmilam małą i teraz leży u mnie na kolanach i patrzy oglada:-D ja dziś szwy zdjęłam lżej odrazu położna mi mówi że pięknie mnie zszyli i nie widać żebym miala tam blizne starą wycieli a teraz jest tylko lekkie zasinienie a blizny brak mówi że super to zrobili

reklama
Sarka tak, żółtaczki już nie mamy, a Marysia "opalona" po tacie, włosy na razie też po nim, ciekawe czy chociaż oczka będzie miała po mnie :confused:

Wiolka moja też taka łapczywa czasem, że je a boczkiem ucieka, a do tego tak śmiesznie piszczy :-D

Do góry