reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Gratuluje wszystkim rozpakowanym mamuskom. Trzymajcie sie dzielnie.
A mi jeszcze 14 dni i w koncu zaczne macierzynski. A sa na forum jeszcze jakies mamusie pracujace?
Torba juz spakowana dla maluszka jeszcze do mojej musze kilka rzeczy dokupic i bede miala juz wszystko.
Musze jeszcze jakies spodenki dokupic dla malej do wyjscia ze szpitala.
Awy w co ubieracie albo zamierzacie ubrac swoje maluszki przy wyjsciu ze szpitala?

Ostatnia edycja:
reklama
Ale sie narobiłam jaki dziki wół,padam na ryjek ale jestem gotowa. Torba spakowana, ciuszki poprasowane i tylko łóżeczko złożyc ale to juz jutro (chyba);-) Zgłodniałam i własnie wciagnęłam 450g jogurtu,pycha:-D
Uciekam do wyrka bo mi kregosłup wysiada, dobranoc...

Czy Misia nie miała dziś cesarki czasem ? hmmm ... albo jutro ...

Wisienka ja założę pajacyka , do tego taki kombinezonik i włożę bąbla do nosidełka z takim futrzakiem :) mam nadzieję tylko, że go nie usmażę :eek:

1 (1).jpg1 (2).jpg1 (3).jpg

Ostatnia edycja:
Hej, ja torbe pakuje juz od miesiaca i sie zabrac za to nie moge :no: Musze sobie przypomniec co bralam jak bylam z Maja w ciazy i wyprac sobie cienszy szlafrok, bo ostatnim razem mialam taki gruby i sie strasznie w nim pocilam. Dzis nam znow milo i szybko minal dzien, ja sie wyrwalam na troche z domu. Musze pomyslec nad jakims obiadem na jutro i spac :-D

Basia ja jestem po terminie 1 dzień a torbę mam dalej nie spakowaną , wszystko leży w jednym miejscu jednak nie mam siły ani chęci żeby to zrobić :eek: jak się zacznie i wpadnę w panikę to będą niezłe jaja :eek:

Ahh, to faktycznie :-D A nie ogarnia cie juz panika? Ze to sie moze zaczac w kazdej chwili? Czy masz juz termin wywolania? Mi pierwsza ciaze wywolywali 8 dni po terminie, a chcieli czekac do 10 dni. Na moje szczescie 10 dzien wypadal na weekend i kazali przyjsc w czwartek.

Basia ja jestem spanikowana od 9 miesięcy już , dla mnie ta ciąża to w ogóle zaskoczenie :eek:
Ja jestem egoistką i chciałam wcześniej zrealizować swoje plany i marzenia a wyszło jak wyszło ...
mąż się cieszy a ja podchodzę do tego z wielkim dystansem ... nie mam instynktu macierzyńskiego a wręcz przeciwnie ... dzieci mnie zawsze odpychały, nigdy nie zaglądałam do wózków innych mam z zazdrością i uśmiechem, nie interesowało mnie to a maluchy wręcz irytowały ... mam nadzieję ,że jak się urodzi to minie mi to wariactwo i nie będę widziała świata poza dzieckiem :-)
acha termin też mi mówili do 10 dni jak się nie ruszy :szok:

Ostatnia edycja:
Witam się porannie

Kasia_s ja chodzę na NFZ do lekarza i byłam bardzo zdziwniona/zaskoczona że muszę sobie położną wybrać :szok: no ale już mam :-D

Mummy3 fajnie z tą randką, tylko pozazdrościć męża zresztą teściowej też ;-) nie zdarza się zbyt często tak dobry kontakt synowej z tesciową, kurcze ja też bym poszła na taką randkę, ale jak mój mąż jest w domu tylko 3-4 dni w miesiącu to szkoda nam czasu żeby chodzić gdzieś po restauracjach :-) jeśli wiecie co mam na myśli :rofl2:

Viv, Wiolka jak ja Wam zazdroszczę spacerków z dzieciaczkami :-p

Betiks ale mu powiedziałaś, ale miałaś rację, głupio się pyta czy możesz tak pracować, nie przemęczaj się bardzo ;-)

Majja wrzuć to wszytsko do torby bo pożniej tylko nie potrzebne, dodatkowe nerwy będziesz miała a co do instynktu to życzę Ci całym sercem żeby przyszedł z chwilą narodzin dzidziusia

Ja dziś wyspana tylko plecy trochę bolą, kawka wypita idę na śniadanko, wczoraj na kolacje jadłam jajka sadzone i smażony szpinak, jejku dziewczyny jakie to było pyszne :wink: więc na śniadanie chyba zrobię sobie to samo :-D

Misia powodzenia jutro!!! trzymam kciuki ;-)

Witajcie dziś mój wielki dzień moje urodzinki :-) stara już jestem ale co tam jest już u mnie mama szykujemy dom na imprezkę. Jak mi się uda zajrzę do was wieczorkiem . Trzymajcie się kochane.buziaki

majja pakuj torbę :tak:

reklama
Do góry