reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Ja ma jeszcze ambitny plan zrbic w przyszłym tygodniu gołąbki i o - krokiety by się przydały, w ogóle to ide zrobić sniadanie bo juz mam smaka na wszystko i na rosół i naleśniki i krokiety hehe

Lil ja najbardziej lubię czerwień na paznokciach:tak:

nathani już odstawiam od dziś chyba i boję się, że może być szybka akcja:szok:
to dlaczego jeszcze przynajmniej tych 2 tygodni nie mozna przeczekac z tym odstawieniem?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
sarka bo ja bardzo źle znoszę fenka i mamy nadzieję, że do cc uda się wyregulować znów cukry (bo wysokie źle wpływają na gojenie się ran)... co u mnie też jest utrudnione ze względu na pewną urodę dot. płytek krwi:baffled:

hej Laski, jak zwykle naprodukowane;-)
Dzisiaj wstałam z takimi zawrotami głowy, że poleciałam na ściane i odbiłam sie padając na łóżko. Mąż przerażony połozył mi zimny okład i przeszło. Nie wiem co to było ale już chciał mnie wieść do szpitala. Wygoniłam go do pracy ale co chwila mi wydzwania:crazy:
ankka u mnie też dzisiaj naleśniki z dżemem i czekoladą (my w piatki nie jadamy mięsa).
Lilith jak zrobisz krokiety to wyslij mi pare sztuk bo uwielbiam;-) Paznokci juz nie maluje od 2 tyg, nie mam weny na to.
Idę wstawić pranie i jakieś śniadanko zjeść.

hej Laski, jak zwykle naprodukowane;-)
Dzisiaj wstałam z takimi zawrotami głowy, że poleciałam na ściane i odbiłam sie padając na łóżko.

Lilith jak zrobisz krokiety to wyslij mi pare sztuk bo uwielbiam;-) Paznokci juz nie maluje od 2 tyg, nie mam weny na to.
Idę wstawić pranie i jakieś śniadanko zjeść.

Sorki ale się usmiałam z tym odbiciem o ścianę :) Mam nadzieję że wzystko jest okej.

Jak zrobie krokiety to wyślę ci parę wizrualnie :)

Ja też mam problem z obiadem ale chyba zrobię kopytka albo kotleciki ziemniaczane a mojemu M jakieś mięsko bo ja z Małym mięsa nie jadam a M pracuje fizycznie więc musi mieć trochę więcej energii.

Szukam od paru dni toru wyścigowego samochodzikowego dla Młodego na gwiazdkę i nie wiem jaki mu kupić..hmm..

Co do paznokci to ja u rąk maluję sporadycznie natomiast u nóg namiętnie :happy: i nawet będę to robić chyba dzisiaj, trochę się nagimnastykuje ale cóż...A jak poród mnie zaskoczy to trudno najważniejsze że u rąk będą bez lakieru:-)

Dzień dobry :-)
Bulkaasia może Mały jakiś splot gdzieś "przycisnoł" i dlatego Cie "zarzuciło", albo coś w tym stylu :-)
Lili super, że już lepiej :-)

Znów się w nocy obudziłam przed 3 i zasnąć nie mogłam.... Ale jakos się udało :-) I kolejną podubke miałam o 6:40... Chciałam jeszcze pospać, to o 6:55 klucz w drzwiach, Młoda się obudziła i pupa..:szok:..
Ale w sumie chyba lepeij, zaraz trzeba się ubierać i do miasta lecieć ...
Miłego dnia :-)

Sarka no liczę na to, że aż 50 par się nie przyda i wyjdziemy góra po 7 dniach, jeżeli dzidzia będzie mieć żółtaczkę. Ale wolę zapłacić 15 zł z przesyłką za te 50, niż 15 zł za 3 pary z automatu ;-) Więc dzisiaj zamówię
Ciril ja odstawiłam fenoterol w 30 tc i jak widzisz dalej jestem w dwupaku. A w pierwszej ciąży jak brałam cordafen to dwa tygodnie po odstawieniu urodziłam. Na to chyba nie ma reguły. A i skurczy wcale więcej nie mam po odstawieniu, a dużo lepiej się czuję
Bulkaasia kobieto! Mam nadzieję, że już całkiem przeszło i żadnych zawrotów nie ma. My też bezmięsni w piątki :tak:

Cześć Dziewczyny,

U mnie pt. to dzień porządków, więc od 8 walczę. Niestety dziś mnie power opuścił i właśnie sobie robię przerwę ;)

Annka02 jak to jest z tymi paznokciami? W każdym szpitalu tak jest? Pierwszy raz o tym słyszę. Moje paznokietki prawie zawsze pomalowane, lepiej się czuję z takimi, tak wyraźniej i sexowniej ;p

Jeju, Clodi co to za teoria z tą zieloną herbatą? Szczerze mówiąc, tak jak pisałam to mój Mężuś wyczytał o tych herbatach, nie ja. Ale wydaje mi się, że z tym rozszczepem kręgosłupa to trochę przesada.. Tak na chybcika zagooglowałam i : Zielona herbata a ciąża | parenting.pl już pierwszy link mówi, że wszystko w ramach zdrowego rozsądku! ;) Sarka zgadzam się!

Kiedyś jakaś położna mi powiedziała, że w ciąży nie można mieć za dużo usg robionego, bo dziecko będzie miało ADHD o_O
Przestraszona zapytałam innej położnej i mojego lekarza jak to jest i oczywiście, tak jak prawie ze wszystkim, byle by nie za dużo ;) Dodam, że od początku ciąży mam regularne usg co ok. 2-3 tyg., a ostatnio co tydz.

Dziś o 15-45 mam gina i się nie mogę doczekać jak zobaczę moją Dziecinkę!:)) Ciekawa jestem ile przytyła, w ubiegym tyg. - 36 tc i 4 dni ważyła 2996 g, czyli chyba bez odchyleń ;)

Buziaki!

Witam sie i ja,

Juz po sniadanku. Pusilam juz pralke prania, musze jeszcze powyciagac naczynia ze zmywarki.
Chyba zaczne od dzisiaj pic ta herbate z lisci malin. Zaparze sobie wieczorkiem, no i musze skoczyc kupic te kapsulki z wiesiolka i tez zaczne je brac.

Roziszu &&&& za wizyte

Basia_one gratulacje za pierwsze kroczki dla coreczki, jeszcze chwila i zacznie biegac

reklama
Bulkasia uważaj na siebie !!!
ciril ja miałam odstawiony fenoterol i zdjęty szew miesiąc przed porodami i obie moje dziewczynki jeszcze przenosiłam. więc nie ma reguły.
Ja z herbatą zieloną też nie słyszałam żeby miała takie działanie. Ja nie wiedziałam jak jest z Melisą na opakowaniu napisane, ze nie zaleca się ciężarnym ale zapytałam i ginek pozwolił. Jak się ma wątpliwości to najlepiej zapytać swojego ginekologa ;-)
roziszu trzymam za wizytę

Do góry