reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Dzień dobry!!!
Ja dziś wczęsniej wstałam, zjadłam śniadanie i jadę na/po zakupy, muszę kupić jakieś mięsko i też przygotować jakieś obiadki na po wyjściu ze szpitala :happy: nie mam jeszcze pomysłu co to będzie ale coś wymyślę. Mąż mój wczoraj oświadczył że wynajmie salę rodzinną i będzie z Nami w szpitalu siedział cały czas :-D o ile zacznę rodzić jak będzie w domu bo inaczej to może dojechać jak już będę miała wychodzić :-D u nas 2 dni po naturalnym porodzie trzymają, na szczęście ;-)

Noukie ja też Cię podziwiam że jeszcze dajesz radę, silna babka z Ciebie ;-)

Goko trzymam kciuki za wizytę

Clodi ja też słyszałam że w ciąży z zielonej herbaty lepiej zrezygnować, ja odstawiłam chociaż bardzo lubię

Lil Ty odpoczywaj bo poród tuż tuż :blink: no tak ja też zawsze mam problem z wyborem koloru, obecnie butelkowa zieleń, typowo jesienny ;-) a na obiad wyciągnęłam z zamrażalnika gołąbki, bo ostatnio tak kusiłyście :-)a jutro będę robić domowy makaron bo tak mi się rosołku z makaronem chce że szok :rofl2:

Miłego kochane :-p

reklama
Witam z rańca
Lilith malujesz paznokcie jeszcze jak masz skurcze? Bo do porodu przecież trzeba mieć zmyte, więc ja już się w to nie bawię od jakiegoś czasu :zawstydzona/y:
Ciril gratuluję 36 tc :tak:
Jakbym robiła zupę to z kalafiorem i do tego mój M. chce zawsze makaron, to się zapcha, a roboty praktycznie żadnej.
Ale zupy nie robię, u mnie dzisiaj naleśniki z twarożkiem bądź z czekoladą i bananami. Mniam
I w południe na usg, ciekawe ile ta moja niunia ma i jak się miewa

A wiecie co mi jeszcze przyszło na myśl z zakupów do szpitala? Te foliowe buciki. W moim szpitalu na inne oddziały nie trzeba, tylko na porodówkę i poporodowy. A cholerstwo w maszynie 5 zł za parę kosztuje. Na allegro od 6 zł + wysyłka za 50 par

Ankka ja nie lubie nie pomalowanych paznokci, w torbie do szpitala mam nawet spakowany zmywacz do pazurów i waciki żeby jak by co szybko zmyć :p

Kurde a może krokiety zrobię ??? dawno nie było, np z serem i pieczarkami, albo z kapustą i grzybami ??? pogubiłam sie juz całkiem.

O dziwo dzisiaj zadnych skurczy, jak miło :)
Młody jeszcze słodko śpi i pewnie tak do 9-10 bedzie spał,a ja zamiast w tym czasie pomyc gary i posprzątać to siedze na kompie i maluje pazurki ( padło na czerwony ) , z resztą zbyt dużo hałasu bym narobiła myciem garów i młody by długo juz nie pospał, a tak niech sie wyśpi :)

Ciuszkow oglądanie odwołane, kumpele dopadła jelitówka, szkoda bo się napaliłam.

Ja też się wczoraj ułaziłam i powiem Wam ze z tym juz masakra, mały mi tak uciska ze kazdy krok powoduje ból okropny :/ a to spojenie to jak Was boli? to takie jakby kłucie przy chodzeniu tak po bokach na samy łonie? (matko jak to brzmi hehe)? no bo jeszcze to cos mnie dopadło i juz w ogóle kroku zrobić nie mogę. Najgorsze jest to że człowiek musi być aktywny, nikogo do pomocy nie mam niestety i sie nie położę, nie przeleżę:no:

Lil ja tez z kawusią :) pierwsze co z rana to musi byc kawa ale z mlekiem :) Dobrze że ci te bóle przeszły bo kurcze za wczesniawo na to :/ następnym razem nie sprzataj przy bólach bo sobie napedzisz skurczy i jeszcze sie coś rozhula.
Nie wiem ja to mam już fobie na tym punkcie zeby czsem przedwczesnie nie urodzic, strasznie sie tego boję:no:

clodi matko a cóz to znowu za teoria wyssana z palca???:szok: ja nie piję zielonej bo nie lubię ale sory co za bujdy!!! gdyby tak choroby łatwo powstawały od tego co pijemy jemy (mowa tu o normalnych rzeczach) to nie byłoby ciekawie...

Fiolka szkoda ze nie powiedziałas babie ze "taka stara i sie jeszcze bada? po co??" - jak ja nie cierpie starych bab, wiem kiedys sama nia bede ale to nie zmienia tego faktu:sorry2:

Mi też dokucza spojenie, najgorzej własnie przy chodzeniu, m się ze mnie smieje że chodzę jak kaczka, ale co ja zrobie jak boli. Boli też jak np wstaję z łóżka ... pamietaj że o spojeniu trzeba powiedzieć w trakcie porodu naturalnego, wtedy nie bedą tak bardzo cię rozkraczać, bo po porodzie to już w ogóle nie wstaniesz

Anka a po co Ci az 50 par?:-D
I dzięki za pomysł na obiad - tez zrobię naleśniki:-p

Lil o masakra:-( nie miałam tego wczesniej

reklama
Do góry