reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

mummy3- my mieszkalismy w Londynie przez 6 lat, w zachodnim, polnocnym , wschodnim :D duzo przeprowadzek, ale kocham Londyn i mamy tam swoje magiczne miejsca ;-) teraz mieszkamy w centrum Anglii, mi sie tu nie podoba :( no ale moj maz ma tu prace... moim marzeniem jest przeprowadzka do jakiegos kraju skandynawskiego, kocham ich design :-) wyglad domow a przede wszystkim lubie zimno :)

Ja mam pompke elektryczna TT z woreczkami do mrozenia i flamastrem co by date zapisac. Nakladki tez TT w razie czego. Zobaczymy jak bedzie.

Brzuch mnie tez boli dolem, czasem jak na miesiaczke i jeszcze twardy jest prawie caly czas... ech ja chce juz grudzien. :no:

Jakies wiesci od dzisiejszych rodzacych??? &&&& i modlitwa z Wami dziewczynki.

Wiola- za Ciebie tez juz zaczynam zdrowaski :D Jeszcze troszke i malenka przytulisz :-)

reklama
Wiolka tak, na wybudzeniówce już miałam Marysię przy sobie i pierwsze karmienie, mogła być też osoba tow. (w domyśle mąż) o ile wykupiłabym poród rodzinny (w tym szpitalu aż 150 zł :szok:), a ja jak wiecie wysłałam męża do domu bo stwierdziłam, że po co mi on na cesarce, skoro to chwila i koniec :-p

Goko sił życzę i cierpliwości do tych wszystkich problemów.

Fiolka ja się staram nie przesadzać z tym karmieniem w żadną ze stron, ale ustawiam sobie budzik co 3 godziny powiedzmy i zmieniam w zależności od tego, co się wydarzy w przerwie. Jeśli w międzyczasie coś pojje to ten czas wydłużam. W nocy mamy też dłuższe karmienie a potem idziemy spać do rana. Te 3 godziny mi się wydaje optimum, zdąży zgłodnieć na dłuższe cyckanie, a wiadomo że im dłużej ssie jednego cycka tym lepiej.

Jeśli chodzi o laktator to ja kupiłam bo wiem, że i tak będę musiała Małej ciągnąć pokarm chociażby jak będę na kursie, potem może wrócę do pracy, więc też by się przydał. A jak się okazuje był potrzebny już w szpitalu, nie poradziłabym sobie z nadmiarem pokarmu bez tego.

Noukie
ja właśnie mam takie dwa do tego laktatora i chyba zamówię na allegro, jest w komplecie 10 mniejszych i 10 większych z pokrywkami z przesyłką za 58 zł. Tylko wyczytałam w instrukcji, że każdy pojemnik może być mrożony 4 razy, czemu tylko tyle?

Mój syn właśnie ma czkawkę i tańczy w brzuchu, śmiać mi sie chce czasem, jak bym porobiła sobie zdjęcia mojego brzucha jak dzidzi fika w środku to nikt by nie uwierzył że to ten sam brzuch, cały czas przybiera inny kształt :rofl2:

Jestem kochane byliśmy u siostry A Nastka widziała malutką zachwycona była doczekac sie swojej siostrzyczki nie może krupcia moja kochana mam ból jak na okres od 18:eek: to nie są skurcze tylko ból jednostajny i taki uscisk:confused2: wypilam magnez mam nadzieje ze mi pomoze,dziekuje wam kochane za wsparcie nie moge sie doczekac widoku swojej córci:-) Vivienne-to macie fajnie u w tym szpitalu u nas na sale pooperacyjną tzw wybudzeniówke nie ma wejścia nikt:baffled:leżysz tam sama i pielęgniarka przy tobie siedzi ja bym wolała odrazu po cieciu jechac do m i do malej ale jak oni zrobią to sie okaże:sorry: Fiolka no fajnie już mam koniec ciąży ale strach przed tym jak to będzie:zawstydzona/y:napewno widok malej przyćmi wszelkie wątpliwości i nerwy zostaną ukojone;-)dlatego wole być przy dziecku a nie leżeć i gapić sie w ściane:sorry:

Widzę, że dziewczyny narzekacie... Ja też się dołączę... Nie mogę się do czekać grudnia... Ponad to tak samo jak Was męczą mnie jednostajne bóle brzucha i to przeważnie nocą... :/ Także w ostatnim czasie ciężko o przespaną noc... No ale to już taki etap że możemy po narzekać :D

clodi Mnie się udało parę razy nagrać filmik na komórkę, jak brzuszek "tańczył" :D

reklama
Czesc dziewczyny, sama nie wiem co napisac :baffled: Jestem jakas rozbita. Tak sie wlasnie zastanawiam czy nie wybrac sie do fryzjera...nic mi sie nie chce.

U nas podaja witamine K w zastrzyku zaraz po urodzeniu dziecka. A potem kazali mi podawac witamine D i tyle.

Do góry