reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

mummy3- my mieszkalismy w Londynie przez 6 lat, w zachodnim, polnocnym , wschodnim :D duzo przeprowadzek, ale kocham Londyn i mamy tam swoje magiczne miejsca ;-) teraz mieszkamy w centrum Anglii, mi sie tu nie podoba :( no ale moj maz ma tu prace... moim marzeniem jest przeprowadzka do jakiegos kraju skandynawskiego, kocham ich design :-) wyglad domow a przede wszystkim lubie zimno :)

Ja mam pompke elektryczna TT z woreczkami do mrozenia i flamastrem co by date zapisac. Nakladki tez TT w razie czego. Zobaczymy jak bedzie.

Brzuch mnie tez boli dolem, czasem jak na miesiaczke i jeszcze twardy jest prawie caly czas... ech ja chce juz grudzien. :no:

Jakies wiesci od dzisiejszych rodzacych??? &&&& i modlitwa z Wami dziewczynki.

Wiola- za Ciebie tez juz zaczynam zdrowaski :D Jeszcze troszke i malenka przytulisz :-)

reklama
Wiolka tak, na wybudzeniówce już miałam Marysię przy sobie i pierwsze karmienie, mogła być też osoba tow. (w domyśle mąż) o ile wykupiłabym poród rodzinny (w tym szpitalu aż 150 zł :szok:), a ja jak wiecie wysłałam męża do domu bo stwierdziłam, że po co mi on na cesarce, skoro to chwila i koniec :-p

Goko sił życzę i cierpliwości do tych wszystkich problemów.

Fiolka ja się staram nie przesadzać z tym karmieniem w żadną ze stron, ale ustawiam sobie budzik co 3 godziny powiedzmy i zmieniam w zależności od tego, co się wydarzy w przerwie. Jeśli w międzyczasie coś pojje to ten czas wydłużam. W nocy mamy też dłuższe karmienie a potem idziemy spać do rana. Te 3 godziny mi się wydaje optimum, zdąży zgłodnieć na dłuższe cyckanie, a wiadomo że im dłużej ssie jednego cycka tym lepiej.

Jeśli chodzi o laktator to ja kupiłam bo wiem, że i tak będę musiała Małej ciągnąć pokarm chociażby jak będę na kursie, potem może wrócę do pracy, więc też by się przydał. A jak się okazuje był potrzebny już w szpitalu, nie poradziłabym sobie z nadmiarem pokarmu bez tego.

Noukie
ja właśnie mam takie dwa do tego laktatora i chyba zamówię na allegro, jest w komplecie 10 mniejszych i 10 większych z pokrywkami z przesyłką za 58 zł. Tylko wyczytałam w instrukcji, że każdy pojemnik może być mrożony 4 razy, czemu tylko tyle?

Mój syn właśnie ma czkawkę i tańczy w brzuchu, śmiać mi sie chce czasem, jak bym porobiła sobie zdjęcia mojego brzucha jak dzidzi fika w środku to nikt by nie uwierzył że to ten sam brzuch, cały czas przybiera inny kształt :rofl2:

Jestem kochane byliśmy u siostry A Nastka widziała malutką zachwycona była doczekac sie swojej siostrzyczki nie może krupcia moja kochana mam ból jak na okres od 18:eek: to nie są skurcze tylko ból jednostajny i taki uscisk:confused2: wypilam magnez mam nadzieje ze mi pomoze,dziekuje wam kochane za wsparcie nie moge sie doczekac widoku swojej córci:-) Vivienne-to macie fajnie u w tym szpitalu u nas na sale pooperacyjną tzw wybudzeniówke nie ma wejścia nikt:baffled:leżysz tam sama i pielęgniarka przy tobie siedzi ja bym wolała odrazu po cieciu jechac do m i do malej ale jak oni zrobią to sie okaże:sorry: Fiolka no fajnie już mam koniec ciąży ale strach przed tym jak to będzie:zawstydzona/y:napewno widok malej przyćmi wszelkie wątpliwości i nerwy zostaną ukojone;-)dlatego wole być przy dziecku a nie leżeć i gapić sie w ściane:sorry:

Widzę, że dziewczyny narzekacie... Ja też się dołączę... Nie mogę się do czekać grudnia... Ponad to tak samo jak Was męczą mnie jednostajne bóle brzucha i to przeważnie nocą... :/ Także w ostatnim czasie ciężko o przespaną noc... No ale to już taki etap że możemy po narzekać :D

clodi Mnie się udało parę razy nagrać filmik na komórkę, jak brzuszek "tańczył" :D

reklama
Czesc dziewczyny, sama nie wiem co napisac :baffled: Jestem jakas rozbita. Tak sie wlasnie zastanawiam czy nie wybrac sie do fryzjera...nic mi sie nie chce.

U nas podaja witamine K w zastrzyku zaraz po urodzeniu dziecka. A potem kazali mi podawac witamine D i tyle.

Do góry