reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Clodi jesteś w tym dniu w którym ja rodziłam :) 37+4

Co do karmienia - pierwszych kilka nie bolało, ale kolejne to czasem jak diabli! Dzidziuś wiadomo, nie gryzie, bo ząbków niet, ale jak się dosysa to boli, piersi nieprzyzwyczajone. Teraz mam tak, że boli tylko początek, potem jest okej.

Ból może być też wynikiem złego chwytu, ale Maryś na pewno dostawia się dobrze, więc zostaje tylko nieprzyzwyczajenie do ssania. Nieraz chciało się płakać z bólu :sorry:

Bardzo przyjemnie się karmi mimo tego, najfajniej jak Maluch bawi się łapkami, kładzie je na Twojej piersi, ściska, wbija te maleńkie pazureczki ;-)

reklama
Przysnęłam i obudziłam się głodna jak wilka więc wciagnęłam 450g jogurtu, a co;-)
Naskrobałyscie tyle, ze jutro poczytam.
Viv super, że juz jesteście w domku z Manią:-)
Uciekam do wyrka bo ledwo widzę na oczy. Dobranoc...

Asiu dzięki ale jakoś unikam brania czegokolwiek :sorry: bóle przechodzą a przynajmniej wiem co mnie czeka choć trochę
no lepiej jakby nic nie trzeba było brac dla malucha do szpitala ale niestety :/
Ja jeszcze czekam na ubranka do szpitala, mają być w tym tyg :-p wtedy się spakuję ostatecznie.
Jeszcze skarpety muszę kupić bo te co mam okazały się brzydkie wszystkie
a ile par bierzecie ?
Anka też lubie imprezki gdzie wyżerka jest:tak: haha udany maluch.
Mój bardziej aktywny jak mnie słyszy :sorry:

A propo jak to jest z tym drukiem RMUA? Jak zacznę rodzić w grudniu a będę miała z listopada to może być?:zawstydzona/y:

Betiks jak torba?
4Madlen hej znów ;-)
Majja tyś jest udana kobita :-D

Laski jak ja Wam zazdroszczę przytulanek, my możemy ale co z tego jak nie sprawia mi to przyjemności a ból:zawstydzona/y: strasznie mnie to dobija ale co zrobić

mummy3 podziwiam Cię jak Ty tak wszystkim odpisujesz i to tak dużo :-p
zazdroszczę oceanarium, uwielbiam takie sprawy :tak:
ogólnie nie przepadam za hod-dogami bo parówki nie jem ale po Twoim opisie aż mi ślinka cieknie :-p
Super że nocka dobra :) Ja też jakoś teraz nieco lepiej śpie
mummy3- my juz jestesmy razem 12 lat :D i jak jakies nastolatki sie zachowujemy! :-) Ja uwielbiam mojego meza, jest on najlepszym czlowiekiem jaakiego znam- normlnie chodzaca dobroc. Opiekuje sie mna i zawsze opiekowal. Te duzo przeszlismy, sttracilismy 5 dzieci, ja mialam i mam jeszcze depreesje, a on trwal przy mnie jak skala. Wiem, ze czasem jestem okropna, a on wtedy potrafi mnie rozsmieszyc i przy nim czuje sie jak w domu- bezpiecznie. Wiem, ze Bog mi w nim wszystkie moje cierpienia wynagrodzil :tak: Ale naslodzilam. Chyba dam mu to przeczytac hehe
pięknie napisane :) ja czuje podobnie
Viv witaj mamuśko :-)
Ja sie wręcz boję tej więzi z maluchem :zawstydzona/y:
Ogólnie nie umiem w 100% wyrażać emocji/uczuć w domu mnie tego nie nauczyli z rodziną jestem na mocny dystans i boję abym umiała pokochać małego .
Co do karmienia piersią też się boję, chce karmić ale boję się że będę mieć opory.
trochę mnie to jakby obrzydza:zawstydzona/y:
W szpitalu w którym chce rodzić zostawiają malucha na mamie 2h może to mi pomoże :zawstydzona/y:
I boję się że będę się krępować/wstydzić tego wszystkiego przy D. teraz też czasem ukrywam przed nim emocje, kurcze jestem jakby wybrakowana w tych sprawach.
Wiem pewnie że będę beczeć jak głupia i już się boję tego wszystkiego.
w ogóle zastanawiam się jak oni mi małego położą jak będę mieć koszulę ubraną ?:sorry:

Ja kupiłam dziś gruby kocyk dla malucha plus nawilżacz Nawilżacz ceramiczny Winnie tylko inny obrazek.
Jak byliśmy w pepco złapał mnie skurcz :zawstydzona/y:
ona nie ma aż tak dużego rozcięcia kurcze

Grrrrrrrr wcielo mi posta.
spac nie moge. Maly mi zaraz dziure zrobi w pepku tak sie wierci. I naciska na szyjke. A boli... to ia dziekuje jak bedzie bolal porod...:((

Witajcie, obudziłam się z bólem głowy:crazy:
wiola ja wczoraj tez miałam mały napad, zdałam sobie sprawę że to coraz bliżej
viviene to ma apetyt :tak:
basia b. ładne imię, trzymam za wizyte
clodi trzymam za wizytę. co do karmienie na to najbardziej czekam bo to cudowne uczucie. Nie miałam problemu z mlekiem, młode ładnie jadły. Pierwsze dni po porodzie były trudne nawał mleczny ale liście kapusty dały radę:tak:
joanna myślę o Tobie i oby poszło szybko . Trzymajcie się
fiolka mnie w domu tez miłości nie okazywano, dlatego miałam podobne obawy jak TY. Ale jak pierwsza córka przyszła na świat to już się nic więcej nie liczyło, kocham dziewczynki, mówię i to i okazuje. Robię wszystko czego nie robili moi rodzice, czego brakowało w domu, w którym ja się wychowywałam.
Co do skarpetek wzięłam dwie pary, u nas w szpitalu ponoć b. ciepło, więc w sumie wzięłam z myślą o porodzie .
madlen 79 jestem przy Tobie myślami

Ostatnia edycja:
Dzień dobry ja w miare wyspana chociaż sen spędza mi z powiek fakt ze dziś już wtorek:szok: Mummy3-dziekuje ci za pozytywne myśli wyslane w moim kierunku przydadzą sie:-) to na czas ciąży odstawilaś leki czy mialaś leki ze wzgledu na ciąże i przestałas je zażywać przy końcu ciaży?:sorry:dzieciaczki sie biedne nacierpią przy ząbkach u nas malej wychodzily wszystkie ząbki naraz dlatego miala taką temperature i sie biedna męczyla ale na nią działały tylko czopki paracetamolu maści i żele jej nie pomagały:no: zobaczymy jak nasza druga córcia będzie przechodzila okres ząbkowania:-) Nathani ja też coś rozdrażniona ale to pewnie przez fakt ze to już:eek:u mnie dziś i jutro a po jutrze już będzie mala:-) Joanna-trzymaj sie kochana my caly czas myślimy o tobie i o Madlen trzymamy za was mocno &&&&&&&&&:tak: Nastka pojechala do przedszkola ja pije kawke inke zjadłam śniadanko dziś wyjątkowo rano na zakupy nie biegne bo po 12 ide na ostatnie ktg i po wyniki badań więc przy okazji zrobie zakupy ale pomyslu na obiad kompletnie dziś nie mam:confused2: zaraz sie położe i będę oglądać dzień dobry tvn

reklama
Do góry