reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

ankka mój maluszek też zawsze jak usłyszy swojego tatusia to od razu zaczyna fikać i próbuje przebić się przez brzuch jak by chciał się bawić

Co do przytulanek to mi w ogóle nie szkoda męża, ja też cierpie i przeżywam to samo więc spróbował by cokolwiek powiedzieć. Przed ciążą przerwy w przytulankach mieliśmy max 2 dni, lub na czas okresu, ale dla dzidzi warto odstawić tę przyjemność.

reklama
Hej
Mam nadzieje ze nasze kobetki sa juz po i tula dziewczynki do piersi.
ja po spacerku. Musze wziac sie za obiad.
Pogoda dzis fajna cieplutko.
trzymam kciuki za wzytujace.
milego dnia.

Hej :-) Ja po wizycie (patrz odpow. wątek). Kupiłam też 2 paczki pampków babydream tych promocyjnych, mięsko mielone i mamuśka moja właśnie robi gołąbki :-p Mam plan dziś spakować torbę do szpitala, bo ginka mi palcem pogroziła, jak jej powiedziałam, że mam naszykowane rzeczy do spakowania w torbę :laugh2: No i przytulać się i czekać na rozpoczęcie akcji :-)
muffy jesteście wielcy oboje z mężem, bo wiem, że nie jest łatwo się powstrzymywać jak się ciało i hormonki dopominają. A wy dajecie radę :tak: Dla naszych pociech naprawdę wiele możemy znieść :tak:
sarka no z tymi naszymi chłopakami tak już jest, niestety. Mój też jest kochany, ale pokoik dalej nie ustawiony i ciągle słyszę "jutro kochanie się za to wezmę". No i tak od m-ca :confused2: A to nie ma narzędzi, bo na robocie zostały, a to późno wraca z pracy, a to odpoczywa, no bo tez przecież musi... Zawsze coś :cool:
Robię chyba już ostatnie zakupy na allegro. Zamawiam butelkę TT, pokrowiec termiczny na but. i cyckonosze dla siebie, bo mam tylko jeden. I czekam :-)

cześć Dziewczyny :) my od wczoraj w domku z Antosiem :-D i ta pierwsza noc w domu była okropna, ale to nie na teraz. Dziękuję za gratulacje i niestety Was nie nadrobię. Dziękuję dziewczynom za troskę i pośrednictwo w przekazywaniu wieści. Postaram się zajrzeć do Was jak najszybciej a póki co idę opatrzyć sutki bo Antosiek do krwi je niestety pogryzł :(

Trzymam kciuki za madlen79 i jaoannę, bo to one dzisiaj pojechały po maluszki ?

4madlen
szczęściara z ciebie :)

Fiolka pytałaś o próbki ... mi dziś przyszły z bobo vita jakieś próbki i słoiczek zupki jarzynowej :)

Co do przytulanek to ja nie mam chęci, fatalnie się czuję z tym brzuchem i nie mam ochoty ani nastroju
hi hi mąż myśli , że mam zakaz od lekarza .. bo tak mu powiedziałam a oczywiście, że nie mam :)
psssst :)

Betiks- dzieki wielkie hehe, ale dla maluszka zrobimy wszystko. A ty pakuj torbe i do dziela :D juz niedlugo bedziesz tez tulila malenstwo. A przytulanki naprawde dzialaja przyspieszajaco? Jak tak to super i w grudniu ruszymy pelna para hehe bo moi rodzice przylatuja zobaczyc wnuka 22 grudnia, a ja termin mam na 25 i mam nadzieje, ze rozpakuje sie tak do 20 ;-)

Bulkasia- dzieki za dobre rady ;-) postaram sie nie przeforsowac :-D choc jeszcze do 4 grudnia musze nosic celibat :laugh2:

4madlen- a nakladki silikonowe na sutki uzywalas? moze ci pomoga?

A dziewczynki czy Wasze maluszki tez sie mniej ruszaja???

Ostatnia edycja:
Muffy mi lekarz powiedział ,że tak. Podobno działają przyspieszająco i nawet wskazał w ostatnim tygodniu się migdalić.
Co z tego jak ja nie mam ochoty :eek::baffled:

muffy moja mała póki co rusza się jak zwykle, ale ginka na ostatniej wizycie mi mówiła, że będzie się ruszała coraz mniej - także, nie mam się w razie czego tym martwić
majja ja jakoś też ochoty zbytniej na przytulanka nie mam (choć nie powiem czasem się skuszę:-p) ale i tak nie mogę się doczekać przytulanek jak już mała będzie po tej stronie brzuszka wtedy się wyżyję na mężu - haha :laugh2:
4madlen fajnie, że już w domku jesteście

zaraz trzeba ziemniaczki wstawiać, bo małż z pracy wraca

reklama
Rozłozyłam sie w salonie tzn. powyciagałam wszystkie reklamówki i kartony z ciuszkami i aż sie zagłowe złapałam:szok:Mam tego mały sklep i to tylko ciuszko newborn i 0-3 m-ca. Chyba przesadziłam:tak: Teraz staram sie je jakos sensownie poukładać. No i mam dylemat bo nie wiem co zabrac do tego szpitala,w jakim rozmiarze i po ile tego wszystkiego:szok: Jak narazie to mam kupke takich do3,4kg (3xbody,3xpodednk,i3xkoszulka,3xpajac) i 0-3 tak samo. Do tego 3 czapeczki i rekawiczki. 13 late temu nic sie do szpitala nie brało a teraz wszystko i zupełnie zielona jestem:-)
4madlen cieszę się, że juz jesteście z Antosiem w domku. W wolnej chwili daj znać jak Wam idzie.
betiks a Ty na kiedy termin?
Majja aleś ty niedobra dla mężą, niełladnie:-D;-)

Do góry