reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Kurcze dziewczyny ale wy skrobiecie heheh, Fiolka 2700 to nie jest tak źle, moja mała w 33tc ważyła 2300 wiec normalnie waży.

Dzisiaj mam ciągle takie motylki w brzuszku, wiecie o co chodzi jetem taka lekko poddenerwowana ale nie wiem dlaczego, tzn może i wiem bo poród w sumie może sie juz zacząć w każdej chwili bo szyjka cały czas sie skraca a tu auta w razie wu brak i trzeba bedzie po karetke dzwonić, kurde jakieś takie dziwne przeczucie mam że juz niedługo Ola będzie z nami.

Jutro może zamówię komlecik next na wyjście ze szpitala. Jakoś nie ma dużego wyboru dresików czy komplecików dla takich maluszków wszystko pod jedno kopyto.

reklama
Lil pokaż ten komplecik, jaki wybrałaś :) uwielbiam oglądać takie ciuszki dla maluchów :)

Dziś byłam na wizycie,lekarz powiedział szyjka zgładzona w 80 % a z nerwów zapomniałam zapytać co to znaczy i rozwarcie na palec :szok:

acha jak mi sprawdzał rozwarcie to prawie gwiazdki zobaczyłam, tak głęboko zanurkował
shocked.gif

Dziecko waży już 3300
shocked.gif

Ostatnia edycja:
no chwilę mnie nie było a tu tyle info.byliśmy w biedronce i pepko.kupiłam pampki wypróbujemy 24 sztuki tam są
fiolka pięknie waży dzidzia i super dokładna wizyta
madlen 79 będziemy z Tobą myślami i modlitwą jak pisze anka. A ty po wszystkim daj nam znać co i jak
majja do porodu się szykuje ;-)
bulkasia bigosik mniam mniam:happy2:
Noukie a ma gorączkę?

Ostatnia edycja:
Justyna_0402 u mnie też debiut :-) no odwrotu nie ma, zresztą mnie jak ktoś pyta czy się boję porodu to mówię że przecież wyjść musi, więc czego się bać :-D Będzie dobrze
Lil ja cały zeszły tydzień miałam takie przeczucie, mężowi codziennie mówiła na Skeypie że to napewno już :-p a lekarz we wtorek powiedział że nic się tam jeszcze nie dzieje hehehe

Majja no to może już niedługo jak rozwarcie na palec ;-)3300 to już dobrze to może wychodzić :-) moja dopiero 2500 waży ale jak donoszę to powinna ok 3500 ważyć to akurat

Bukasiowa Wychodzić może ale ja jestem drobniutka,a jak on podrośnie więcej :szok:
Nastawiłam się na zzo, kupiłam nawet żel poślizgowy :baffled: nie chcę chyba cesarki :baffled:
chociaż tak teraz myślę .... byle co oby nie bolało :baffled:
termin mam na za tydzień już :baffled:

Fiolka Nathani ale ja jeszcze nie chceeeeeeę !!!! brzucha mam dość ,ale chyba wole jego niż poród
shocked.gif

Ostatnia edycja:
niestety miałam umowę na czas określony, przedłużoną do dnia porodu...
ale najlepsze jest to, że nim zaszłam w ciąże to nie raz słyszałam, że chcą mnie na stałe zatrudnić, że wiążą ze mną przyszłość itp, itd. :crazy:
no ale nic trzeba żyć dalej najważniejsze, że będę mogła skorzystać z zasiłku macierzyńskiego
tylko przeraża mnie szukanie nowej pracy, bo wiadomo jak będzie - będą patrzeli tymi samymi kategoriami, że młoda matka z maleńkim dzieckiem...

basia a to sklejenie warg to tak powracać będzie? nie ma jakiegoś sposobu na to by już się nie pojawiało? :zawstydzona/y:
justyna mi siara nie leci ;-)
bulkaasia strasznie krótko będziesz na macierzyńskim, no ale jak mus to mus
noukie no właśnie jak nie ma się czegoś na papierze lub namacalnie to trudno wierzyć w ich zapewnienia, ale mam nadzieję, że dostaniesz auto służbowe :tak:
fiolka super, że zadowolona jesteś z wizyty, moja córa podobno nie ma przekroczyć 3500, ale wszystko się okaże jak ją urodzę :-)
mikaa no ja pocieszam się tym macierzyńskim
majja też nie wiem co to oznacza :sorry2:

dziś sobie zrobiłam prawie 2-godzinną drzemkę, fajnie tak sobie pospać :-)
łazienka już wysprzątana - także jutro choć jedno mniej do zrobienia :-p

adgama, a masz umowę do kiedy? Bo ja np mam do sierpnia, a macieżyński będzie do czerwca, więc chcąc nie chcąc muszą mi dać kolejną umowę, bo nie mogą dać wypowiedzenia w trakcie trwania macieżyńskiego. A że to będzie już moja 3 umowa, więc raczej na czas nieokreślony mi będą musieli dać. A swoja drogą, to jest draństwo z tą dyskryminacją kobiet z dziećmi w pracy :angry: No bo co, niby nie potrzebujemy pieniędzy?! A na zwolnienia równie dobrze można i ze sobą chodzić co jakiś czas, przecież różnie w życiu bywa. A matka kochająca swoje dziecko bardziej niż karierę i tak przeżywa wewnętrzny dramat, kiedy musi wrócić do pracy i jednocześnie dalej spełniać się w macieżyństwie. Gdyby pensja jednego z rodziców wystarczała na utrzymanie całej rodziny plus normalny socjal na dzieci, to wtedy nie byłoby takich dylematów, zarówno od strony pracowników jak i pracodawców. No, ale póki co realia są jakie są i niestety możemy sobie tylko ponarzekać :crazy:
nathani przy Idusi miałam i firmowe i te babydream pampki. I te rossmanowskie jak dla mnie dużo lepsze. Też ciągle coś wciągam, no i efekt wagowy jest, niestety, ale co zrobić, jak mi się chce jeść :zawstydzona/y:
justyna mnie też ręce drętwieją, do tego puchnę, czasem nie mogę wsunąć butów, które są już na maksa rozklapciałe :baffled:
bulkaasia narobiłaś nam tu smaka na ten bigosik :-p Muszę chyba z moim jutro nakupować warzywek i wykorzystać mamusię na zrobienie gołąbków, bigosiku (można zamrozić) etc. :-p U mnie dziś spagetti :-)
Mój maluszek też mniej ruchliwy, tylko się lekko przeciąga, wyciąga itp.
Fiolka my też kupiliśmy tą lampkę - gwiazdkę :tak: Do tego ręczniczki z kapturami, i "parę" innych gadżetów dla małego.
Basia moja przyjaciółka miała podobny problem z córcią i miała w związku z tym robiony zabieg, by się to nie powtarzało. Ale szczegółów nie znam :sorry2:
My z mamuśką przemalowałyśmy na biało to zielone łóżeczko i już wygląda o niebo lepiej. Jeszcze tylko jutro ostatnia warstwa farby i będzie git :-)

Ostatnia edycja:
reklama
betiks umowę miałam do sierpnia tego roku no i przedłużyły mi do dnia porodu - nie mam tam konkretnej daty tylko jest klauzula że do dnia porodu
dokładnie jest tak jak piszesz, no i nic z tym nie zrobimy, możemy jedynie ponarzekać
a ty masz umowę do sierpnia przyszłego roku, tak?

Do góry