reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

reklama
Hej.
Dopiero wróciliśmy do domu, a wyjechaliśmy o 9.
Pół dnia na nogach, do tego robią wszędzie drogi i tak mnie wytrzepało że się śmiałam D. że jeszcze jutro mnie weźmie:-p Boli mnie cały dół od łażenia ale wszystko załatwione.
No więc wózek zaklepany i mamy odebrać w grudniu.
Potem pojechaliśmy do Ikei i kupiliśmy lampeczkę SMILA STJÄRNA Lampa ścienna - IKEA , półkę, pudełka do szuflady SKUBB Komplet pudełek, 6 szt. - biały - IKEA i świetne rameczki FINLIR FLADDRA Rama na 5-10 zdjęć - IKEA mamy idealne miejsce na to :-) damy tam albo zdjęcia albo obrazki dziecięce.
Potem na chwilkę do galerii do Smyka popatrzeć co tam mają i znalazłam fajną karuzelę z Canpol'a muszę ją na allegro znaleźć.
Potem do szpitala.
Najpierw konsultacja z anestezjologiem, zbadała, przeprowadziła wywiad, pokazała igłę/cewnik :zawstydzona/y: i opowiedziała o tym.
Następie u ginekologa wizyta. Gościu świetny, bardzo sympatyczny i z niezłym poczuciem humoru :-D fajnie jakby mi poród odbierał.
Zrobił mi usg (niestety tylko zwykłe i buzi nie pokazał :/) no więc maluch z pomiarów idealny i dokładnie wymiary na 35 tydzień.
Płucka są w pełni dojrzałe i ciąża donoszona czyli jakbym teraz urodziła to mały nie potrzebowałby pomocy medycznej ani leków (kurczę zdałam sobie sprawę że to w każdej chwili może nastąpić a ja nie gotowa:baffled:)
Waży uwaga 2,700kg :szok: a w terminie niby ma być koło 3,500 czyli całkiem średni. U niego termin wyszedł na 19.12.
O pomyłce co do płci już mowy nie ma bo wywalił wszystko i tatuś miał niezbity dowód :-D
Co mnie trochę zdziwiło, jak nie urodzę do 14.12 mam przyjechać na kolejną wizytę :baffled:: trochę mi się to nie podoba bo zaś kolejne koszty :zawstydzona/y: ale cóż zrobić.
Może mały zechce wcześniej wyjść, może mu obiecam że coś mu kupię za to :tak:
Potem do rodziców na obiad się załapaliśmy a teraz zdycham ;)
Idę nadrabiać

Madlen79 oczywiście będziemy z Tobą myślami, kciukami i modlitwą :tak: A Ty masz planowaną cc czy wywołanie oxy?
Fiolka to fajna wizyta. Super, że dziecko tak książkowo rośnie i wszystko w porządku :-)

Naszykowałam dzisiaj mężowi ciuszki na wyjście dla dzidzi. Dałam body z długim rękawem rozm. 56 i 62, do tego skarpetki i takie spodenko-rajsopki też dwa rozmiary, oprócz tego pajacyk rozm. 56, pajac welurowy 62, chyba z 4 czapeczki :-p Myślę, że w szpitalu doradzą co najlepiej ubrać, zależy jaka dzidzia będzie duża i jaka pogoda za oknem. Bo ja to myślałam że to body długi rękaw z spodenkami, tak ubrana dzidzia do pajaca welurowego, potem do kombinezonu, do śpiworka i wreszcie do fotelika. Tak przynajmniej gdzieś czytałam, ale sama nie wiem. Niby to dużo, ale w sumie takie małe dzieciątko trzeba by ubrać w więcej warstw ;-)

Ostatnia edycja:
madlen79 Kciuki będą zaciśnięte! ;)
justyna_0402 Być może godz "0" a być może ma lenia ;) Moja też tak ma. Są dni że szaleje a są dni kiedy się denerwuje że prawie się nie rusza...
Noukie To może jakieś domowe sposoby zastosuj, żeby się całkiem nie rozłożył?
Bakusiowa Słodkości to zmora w całej mojej ciąży. Dzień bez czegoś słodkiego jest dniem straconym ;)
wiolka Ja tam mrozik lubię, i zimę też, ale pod warunkiem że nie zasypuje na pół metra i nie ma 20 stopniowych mrozów... :p
adgama Bardzo współczuję takiej sytuacji. Ja też po macierzyńskim zostaje bez pracy, ale to dlatego że firma w której pracowałam zbankrutowała w trakcie mojego zwolnienia. Dobrze, że zus płaci w takich sytuacjach, bo zostałabym z niczym... :/

Dziś mam kiepski dzień... Nawet drzemka się trafiła, a ogólnie coś nie wyraźna jestem. W ogóle ostatnio apetyt mniejszy i jakaś taka zmęczona, osłabiona....

Ostatnia edycja:
Właśnie wróciłam z budowy i nogi mi do tyłka włażą, troche przesadziłam, mam nadzieje że w nocy nie zacznę rodzic:sorry2:. Chyba nospe i magnes na wszelki wypadek sobie zjem, bo jeszcze z 2 tygodnie bym pochodziła

Fiolka_130, 3,5 kg to taki w sam raz maluszek - zdrowy, nie za duży nie za mały, tak mi się wydaję.
Ja już zwarta i gotowa, w domku wszystko na tip top gotowe, 2 torby do szpitala spakowane, jedna na czas porodu, druga na po porodzie, a i trzecią jeszcze muszę przygotować z rzeczami na wyjście maluszka i dla mnie z ubraniami na wyjście. Nie wiem czy psychicznie jestem gotowa na poród, mam trochę stres, bo jako mamusia to będzie mój debiut, więc troszkę mam tremę a i samego porodu się trochę boję, choć staram się nie myśleć. W sumie i tak odwrotu już nie ma :-D

Fiolka a szpital zwiedziłaś ? Jakie wrażenie zrobił ? jesteś w końcu zdecydowana na zzo ? mogłaś sobie porozmawiać z jakąś położną :) pytałaś tu o próbki, tam w szpitalu z tego co pamiętam w recepcji dużo leżało :)

madlen79 będę trzymać kciuki za szybki poród:-)
fiolka fajna ta twoja wizyta, bardzo dużo rzeczy się dowiedziałaś i chyba teraz troszkę spokojniejsza jesteś?

reklama
Fiolka a szpital zwiedziłaś ? Jakie wrażenie zrobił ? jesteś w końcu zdecydowana na zzo ? mogłaś sobie porozmawiać z jakąś położną :) pytałaś tu o próbki, tam w szpitalu z tego co pamiętam w recepcji dużo leżało :)
nie zwiedziłam, nawet nie pytałam czy można babeczki w recepcji takie sobie i takie zakręcone :sorry2: poza tym gin. mówił że mają 4 rodzące więc pewnie nawet by można nie było. Zzo tylko w ostateczności :-p

Misia jestem bardzo ale raczej niespokojna :p to już za niedługo

Do góry