reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Hej,
za mną koszmarna noc, nie dość że się nie wyspałam bo budziłam się co jakiś czas to jeszcze mi się takie głupoty śniły że szok, a teraz ledwo żyję przez to niewyspanie.
4madlen dzięki za podanie nazwy pasa, nie znałam takiej firmy.
Jejku ty już jutro będziesz tulić swojego Antosia:-) ale zleciało. A jak twoje samopoczucie, denerwujesz się?
Liwus tobie również dziękuję, teraz przynajmniej mam jakieś odniesienie:-) A jaką ty miałaś wysokość pasa?
Majja dzięki za radę odnośnie anemii. Mi ten pas też się podoba, tylko trochę cena mnie odstrasza.
Mummy3 a jakie są u was opinie odnośnie wózka Stokke Xplory? Pytam bo właśnie taki model kupiliśmy, gondolkę, spacerówkę i fotelik izisleep by besafe. Ja póki co jestem nim zachwycona, słyszałam, że w USA jest bardzo popularny.
Ciril przyzwyczai się organizm, ja jestem na fenku od 19 tyg. ciąży:tak:teraz już nic nie odczuwam.
Mamapatryka pozdrowionka gorące dla ciebie:-)
Nathani ja też leżę ale z herbatką:-)

reklama
Cześć dziewczyny

A ja dopiero wstałam, zjadłam płatki z mlekiem i troche Was nadrabiam.

4madlen
jutro Twoja kolej, oczywiście pisz i relacje zdawaj.

Teraz już polecimy jedna za drugą, ale będzie bobasów tak się ciesze. Przeżywam Wasze porody jak kogoś z rodziny, normalnie szczęście ogarnia, łzy sie do oczu same cisną, razem byłyśmy 9 miesięcy, przeżywałyśmy raz dobre raz złe uroki ciąży i juz rozwiązanie. Mam nadzieje że spotkamy sie znowu razem na innym wątku BB np. mamuski grudniowych bobasów :tak:, i dalej będziemy się wspierać tym razem w wychowywaniu naszych pociech.

Jejciu nic mi sie nie chce :szok: Wstawilam pranie z posciela, a teraz zastanawiam sie co na obiad zrobic i co dla Majeczki.

Zastanawiam sie tez bo jak Maja miala 10 mcy zaczelam jej dopiero gluten wprowadzac, miala biegunke, kupki ze sluzem i czarne jak smoła, lekarz kazal wstrzymac sie 2-3 mce i znow sprobowac. Wyszloby ze tak za dwa tygodnie moglabym juz zaczac, czy zaczynac od takiej malej ilosci kaszki manny do obiadku ? Czy moze podac jakas kaszke glutenowa? Pisalam na bb w dziale o poradach zywieniowych, ale doczekac sie zanim ta "ekspertka" odpowie to minie troche...:baffled:

ruda_iza nie to była wiadomość do madlen że viv urodziła

To efekt podczytywania i nie nadrabiania wszystkiego :-D
Ale i tak gratuluję Wam (Nam) wszystkim wytrwałości i że dotrwałyśmy.
Czekamy na następne rozpakowania.

Ja dziś od rana nie czuję ruchów dzidzi. Zaczynam się martwić. Jeśli nic się nie zmieni lecę do gin lub szpitala. Mam nadzieję że to fałszywy alarm.

basia spróbuj od małej ilości i obserwuj reakcje małej

Dzieki Nathani, tylko tak sie zastanawiam ugotowac ta kaszke manne na wodzie nie? Skoro ona jest na pepti jeszcze przez nastepne 3 miesiace...? Ehh i znow mam problem, wczoraj dalam malej kaszke z nestle ryzowa jablko-gruszka, dzis juz mi 3 kupy brzydkopachnace zrobila, plus podchodza pod sluzowe.

Kilka dni temu dalam jej doslownie 2 kawaleczki drozdzowki, ale watpie ze to od glutenu bo jakos 1,5 mca temu moj maz totalnie zapomnial o tym ze ona nie moze glutenu jest i dal jej pol piernika...nic jej po nim nie bylo, no oprocz malej kropki na czole, ale to chyba od czekolady, bo piernik czekoladowy byl...

Ostatnia edycja:
Misia83 ja jestem z Radomska, ale rodzić będę na Parkitce (już drugi raz) bo moja gin tam pracuje.
Basia-one, pomysł z kaszką nie jest zły, ale pamiętaj żeby w tym czasie mała nie dostawała żadnych innych nowości. Mój Sz. jest alergikiem i pamiętam, że najgorsze było zawsze określenie co uczuliło. Teraz ma 4 lata i jesteśmy po testach skórnych więc sprawa jest jasna, ale pare razy ryczałam z bezsilności, bo niewiedza jest najgorsza
Ruda-iza spróbuj zjeść troche czekolady, cukier pobudza :) albo delikatnie "obmacać" brzuch, moja gabi zwykle wtedy się budzi:)

reklama
ruda iza zjedz coś słodkiego u mnie działa ;-)
basia gluten wprowadzaj bez innych potencjalnych alergenów wtedy zobaczysz reakcję. Moja sara była na bezglutenowej, bezmlecznej , bez kako i banana koszmar pamiętam że zupełnie nie wiedziałam co jej dawac jeść
4madlen pozdrów viev .

Ostatnia edycja:
Do góry