reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

liwus dzięki :) nie mam doświadczenia w tym, sugerowałam sie opiniami z forum jakiegoś, ale duzo tego nie było i nawet tak sobie pomyslałam ze moze te opinie są podstawione...

reklama
Mummy3 - ja jestem gadżeciara i ten pas już mi się podoba, nawet pudełeczko super babskie :) cena 220 zł , ale trzeba będzie zainwestować w końcu lada moment i lato wróci ;) ze stanów się nie opłaca zamawiać przez cło, ale z uk owszem bo nas ominie :)
Misia ja na anemie i niedobór żelaza piłam sok ze świeżych buraków + jabłko + marchewka , nie jest to rewelacja w smaku ale lepsze niż tabletki czy ampułki do picia. Szpinak ma też dużo żelaza i jest pyszny :)

Ogólnie codziennie wieczorem wyciskam sobie sok w sokowirówce z marchewki i jabłka :-)

Majja ja wlasnie tez jestem gadzeciara, zawsze wole wydac wiecej i kupic cos co uwazam za dobre, oczywiscie nie kazdy to podziela, ale ja mam swoje wizje, maz dzieki bogu je akceptuje jakos ;) i potarfi przebolec, jak juz czegos szukam to kieruje sie i opiniami i wygladem itd. Moje kolezanki stosowaly ten pas i byly zadowolone, dlatego kupilam, po poprzednich porodach nie byl mi potrzebny, ale zobaczymy jak bedzie po tym. Ja za swoj dalam okolo $50.
A co do anemii to tez pije duzo sokow warzywno owocowych, codziennie sami wyciskamy, maz codziennie rano pije sok pomaranczowy swiezo wycisniety, nasz starszy synek tez, a ja codziennie wyciskam wlasnie sok z marchwi i jablka i jeszcze pare krople cytryny dodaje, mi smakuje, juz przywyklam :). No i pije sok z zurawiny, tez sama wyciskam lub kupuje gotowy, tez przywklam i tez dobry na anemie, a juz z nia za pan brat jestem jakis czas :).

Ostatnia edycja:
Sok z marchewki jest pyszny :-) uwielbiam go :) z burakami już nie bardzo ale raz za czas pije ze względu na to żelazo :)
Hi Hi gorzej Mummy3 jak od marchewki nam się urodzi pomarańczowe dziecko :szok: będą jaja :)
Żurawinę też lubię, ale taką jak rodzynki , samą sobie zajadać :)
Z tym gadżeciarstwem to będę musiała przystopować , bo ja taka zakupoholiczka ... trochę jak sroka co ładne muszę mieć :) teraz zaczną się inne wydatki ... już mnie to przeraża ... chociaż dla dzieci też piękne rzeczy :-)

Ostatnia edycja:
hahaha pomaranczowe dziecko? no to by byly jaja, ale w poprzednich ciazach tez pilam i chlopcy pomaranczowi sie nie urodzili hihihi :). My tez kiedys wydawalismy kase na nas, potem jak bylam w ciazy z pierwszym synkiem jak kupowalismy wyprawke to wszystko musialo byc the best, chcielismy dac mu wszystko co wedlug nas bylo najlepsze, to samo bylo jak czekalismy na drugiego synka, mielismy juz prawie wszystko po pierworodnym, ale cos zawsze sie znalazlo do kupienia, chociazby podwojny wozek itd, powiem tez tak, ze podwojny wozek sam w sobie wywiera wrazenie na ludziach jak idziesz na spacer, bo wszyscy sie usmiechaja ( a teraz u nas dojdzie trzecie bobo :), ale mamy zamiar chustowac). Teraz tez pare rzeczy do wyprawki trzeba bylo kupic. Jak dzieci pojawily sie na swiecie to stanely na pierwszym planie, dla nich musi byc wszystko, sobie tez kupujemy, ale najpierw myslimy o naszych skarbach. Powiem Ci, ze dla dzieci jest tyle cudownosci, zabawki, ubranka i rozne gadzety, ze tez mozna dac upust swojemu zakupoholizmowi :).

Ostatnia edycja:
Ja tez jestem gadzeciara jak i moj maz...na szczescie z wyprawki dla dzieci baardzo duzo zaoszczedzilam na ubraniach. Corka dostala ubrania po dwoch starszych kuzynkach, a i takich typowo chlopiecych ciuszkow mialam caly wor, takze dla malego mam na poczatek duzo ubran.

Powiem wam ze chyba sie przeliczylam z tym moim " brakiem" dolegliwosci, od dzis tak mnie boli spojenie lonowe i miednica ze ledwo chodze, do tego zaczela mnie swedziec skora na plecach i boczkach, sporadycznie na brzuchu. Moj maly znajduje sobie komfortowa pozycje tylko jak leze, ale w ciagu dnia malo mam takich okazji, choc dzis mi sie udalo polezec godzine w ciszy, maz usypial mala, a ja ucieklam na gore do sypialni. Zauwazylam tez ze nogi mi dretwieja, a zwlaszcza jak siedze na podlodze i mam podkurczone, troche dzis bawilam sie z corcia i po chwili mialam mrowki na calej nodze :szok: Nie za bardzo tez moge sie przekrecac bo mnie wszystko boli. Ehh wyzalilam sie troche, teraz ide spac, powinnam odpoczywac jak moge...:happy2:

Misia ja też nie slyszalam nigdy żeby ktoś mial malo krwi :confused: ciekawe Joanna rozumiem twój strach ale jeśli trzeba to lepiej niech mała wcześniej wyjdzie i będzie z tobą;-) Kiss125-ja mam też cesarke 22 moze razem w jednym dniu urodzimy a w jakim szpitalu będziesz rodzić?

Ja rodzę w Krakowie w szpitalu Narutowicza

witajcie kochane. słaba nocka podbrzusze bolało juz miałam różne myśli
mummy 3 my mamy zakaz jeszcze w ubiegły piątek lekarz powiedział, że 2 tygodnie nie wolno.... a potem już możemy to będziemy korzystać oj tak :tak:
wiolka ja tez strachliwa i boję się sn ale co zrobić nie da się inaczej :cool:doskonale rozumiem Twoje obawy ale będziesz znieczulona i będzie git,zobaczysz:-)
fiolka u mnie słychać tylko ptaszki buszujące w karmniku , mam ten komfort że mieszkamy w domku jednorodzinnym ale wiem jak to jest z sąsiadami w bloku . Jak Cię piecze to spróbuj oliwę z oliwek zwykłą
liwuś sama sobie wybierze mam folder i zaznaczają , Juli a już mi wczoraj zaznaczyła Bindezz delux:tak:
lil dobrze, że jesteś w domku
mamapatryka pozdrawiam
4madlen widzisz kalendarz, to już jutro ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
mamapatryka witaj:happy: cieszę się, że do nas zajrzałaś...

Nie mogę sobie dać rady po tym fenku.Telepie się cała, a powinnam już być przyzwyczajona...

Z zakupami to ja się powstrzymuję... nie lubię latać po sklepach, a w necie też staram się stopować... bo tylko tu jest dla mnie problem

Do góry