reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie z Łodzi

ja tez chodze do Wnuka i jestem zadowolona... tylko z tym USG robia jakies problemy bo z NFZ tylko 3 przysluguja. Mi na polowkowym dzidzi sie tylem odwrocilo i teraz dopiero w 35 tygodniu mi zrobi i tez nie jest powiedziane ze plec poznam... a nie stac mnie zeby isc prywatnie... masakra..

reklama
Monissia ja też na początku byłam z niego zadowolona. Zrezygnowałam gdy okazało się, że nie mam co liczyć na badania zgodnie z zalecanym kalendarzem. Absolutne minimum. Nawet na przeciwciała nie dostałam skierowania mimo że mam opcję konfliktu serologicznego. A co do USG w Salve to będąc u Balcerakowej zapytałam o płeć dziecka (23 tydzień) to mi powiedziała, że na jej sprzęcie nie widać.

a prywatnie USG kosztuje tam 150 zl 3D. Nie wiecie moze czy gdzies da rade dostac sie taniej? Katasza widze ze w podobnym wieku ciazowym jestesmy:)

Mickey, ja miałam podobnego lekarza jeszcze niedawno i tez mnie tak wkur... takimi zdawkowymi odpowiedziami lub ich brakiem,ze zrezygnowałam...szkoda ze bede płacic i to nie mało (110zł) a on mi bedzie łaske robił z USG...ach szkoda gadać.
Teraz jestem u dr Stafanowicz i jestem narazie zadowolona.

Ja 3D robiłam na Retkinii w All Medzie i też 150 płaciłam. Ale bardzo zadowolona jestem. Badanie robił dr Foryś. Nie wiem czy gdzieś taniej się da.

Halo,halo jest tu ktos?;-)

Jaka cisza tu osttanio zapanowala...
Co tam Dziewczyny u Was?odzywajcie sie:-)

My wczoraj bylismy na szczepieniu i Bartus nawet nie zaplakal:-) wazy 10,200 i ma 75cm:-)

Ja jeszcze swojego nie zaszczepiłam, bo ciągle jest ktoś w rodzinie przeziębiony. Jakoś strasznie sie boje tego szczepienia,bo znam przypadki bardzo poważnych powikłań...
Jeżeli chodzi o lekarza, to z doświadczenia wiem, że warto mieć zaufanego. Ja w czasie ciąży zmieniałam lekarza, choć nie wiem czy to była dobra decyzja... miał jednak swoje plusy... Najlepiej jednak dużo czytać w internecie i czasem dopłacić i zrobić sobie jakieś badania dodatkowo. USG też zrobić prywatnie, bo to jedyna możliwość sprawdzenia czy z dzidziusiem jest ok.

hej, my właśnie mieliśmy sie dzisiaj szczepic na świnkę, odrę, różyczkę, ale musimy odczekac tydzień żeby dziecko było całkowicie zdrowe, bo to "zywa" szczepionka jest i w związku z tym szczególnie niebezpieczna. Więc mam nadzieję, że w nastepny piątek się uda. Ile płacicie za tą szczepionkę?

reklama
Do góry