reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z Łodzi

ja tez chodze do Wnuka i jestem zadowolona... tylko z tym USG robia jakies problemy bo z NFZ tylko 3 przysluguja. Mi na polowkowym dzidzi sie tylem odwrocilo i teraz dopiero w 35 tygodniu mi zrobi i tez nie jest powiedziane ze plec poznam... a nie stac mnie zeby isc prywatnie... masakra..

reklama
Monissia ja też na początku byłam z niego zadowolona. Zrezygnowałam gdy okazało się, że nie mam co liczyć na badania zgodnie z zalecanym kalendarzem. Absolutne minimum. Nawet na przeciwciała nie dostałam skierowania mimo że mam opcję konfliktu serologicznego. A co do USG w Salve to będąc u Balcerakowej zapytałam o płeć dziecka (23 tydzień) to mi powiedziała, że na jej sprzęcie nie widać.

a prywatnie USG kosztuje tam 150 zl 3D. Nie wiecie moze czy gdzies da rade dostac sie taniej? Katasza widze ze w podobnym wieku ciazowym jestesmy:)

Mickey, ja miałam podobnego lekarza jeszcze niedawno i tez mnie tak wkur... takimi zdawkowymi odpowiedziami lub ich brakiem,ze zrezygnowałam...szkoda ze bede płacic i to nie mało (110zł) a on mi bedzie łaske robił z USG...ach szkoda gadać.
Teraz jestem u dr Stafanowicz i jestem narazie zadowolona.

Ja 3D robiłam na Retkinii w All Medzie i też 150 płaciłam. Ale bardzo zadowolona jestem. Badanie robił dr Foryś. Nie wiem czy gdzieś taniej się da.

Halo,halo jest tu ktos?;-)

Jaka cisza tu osttanio zapanowala...
Co tam Dziewczyny u Was?odzywajcie sie:-)

My wczoraj bylismy na szczepieniu i Bartus nawet nie zaplakal:-) wazy 10,200 i ma 75cm:-)

Ja jeszcze swojego nie zaszczepiłam, bo ciągle jest ktoś w rodzinie przeziębiony. Jakoś strasznie sie boje tego szczepienia,bo znam przypadki bardzo poważnych powikłań...
Jeżeli chodzi o lekarza, to z doświadczenia wiem, że warto mieć zaufanego. Ja w czasie ciąży zmieniałam lekarza, choć nie wiem czy to była dobra decyzja... miał jednak swoje plusy... Najlepiej jednak dużo czytać w internecie i czasem dopłacić i zrobić sobie jakieś badania dodatkowo. USG też zrobić prywatnie, bo to jedyna możliwość sprawdzenia czy z dzidziusiem jest ok.

hej, my właśnie mieliśmy sie dzisiaj szczepic na świnkę, odrę, różyczkę, ale musimy odczekac tydzień żeby dziecko było całkowicie zdrowe, bo to "zywa" szczepionka jest i w związku z tym szczególnie niebezpieczna. Więc mam nadzieję, że w nastepny piątek się uda. Ile płacicie za tą szczepionkę?

reklama
Do góry