reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie z Łodzi

ulanka zaczełam dokarmianie bo pediatra powiedziała, że może Adaś się nie najada i dlatego budzi się tak często. Ona też powiedział, żeby zaczeła od kaszki ryżowej. Następne produkty poleciła wybierać tak jak piszesz "po 4 miesiącu". Muszę przyznać, że Adaś był glodny i dlatego krzyczał. Starałam się dostawiać go co 2-3 godz., ale jak widać to zupełnie nie zdało egzaminu. Dokarmianie kaszką na noc też nie wiele pomaga. Adaś budzi się coraz częście nawet co godzine. Tylko to chyba jest moja wina, bo nauczyłam go spać przy mojej piersi. Ja śpie a on co obudzi się to sobie cmoka.... Nie mam siły w nocy wstawać na karmienia, a po takie nocy z Adasiem to jestem coraz bardziej niewyspana i tak kółko się zamyka.... Chwilowo padam na twarz i jak pomyśle, że będę musiała też niedługo wrócić do pracy to aż mnie "ciarki przechodzą".
Jeżeli chodzi o to jedzenie, to nie wiem ile mu tej kaszki szykować? Co jest łagodniejsze dynia czy ziemniak?

reklama
ziemniak czy dynia - myślę, że podobnie - spokojnie możesz i jedno i drugie. Heh, też myślałam, że dam Anielce kasze to pośpi dłużej. I długo na to czekałam :-) ale Bogu dzięki od połowy grudnia śpi z maksymalnie jedną pobudką, a ja głupia siedzę do północy, zamiast się wyspać ;-) Niestety, musisz dać Adasiowi czas, niedługo mu się znudzą częste pobudki. Możesz spróbować późnym popołudniem dawać mu więcej/częściej (u A teraz działa to dużo lepiej niż wcześniej). Jeśli chodzi o ilość to ja zaczynałam od 120ml, ale Adaś na pewno Ci da do zrozumienia czy mu to wystarcza. W tym schemacie jest chyba podane ile mleka/kaszy teoretycznie robi za 1 porcję w danym wieku.

a, jak problemy ze zrobieniem kupki to serwuj jabłko surowe, jak rozwolnienie - marchewka albo jabłko gotowane

ulanka dzięki za te rady. Nawet nie wiesz jak się przydają! Ja zawsze bardzo kochałam dzieci, ale zabawa przez godzine to zupełnie co innego niż opieka 24h.....

Dziewczynki, mojemu Adasiowi brzydo pachnie z uszów, krzyczy przy karmieniu i jest tak jakby nadpobudliwy. Czy to początek jakieś infekcji?:-(

Dziewczynki, mojemu Adasiowi brzydo pachnie z uszów, krzyczy przy karmieniu i jest tak jakby nadpobudliwy. Czy to początek jakieś infekcji?:-(

oj! może tak być:(
jechałabym z maluszkiem do laryngologa
Mój dwulatek jak złapał w połowie lutego zapalenie ucha tak dziś mamy trzeci nawrót choroby. Boli cho....... ale mój jest bardzo dzielny i płacze tylko w kulminacyjnych momentach.

Ostatnia edycja:
Serdecznie witam mamusie z Łodzi. Jestem mama 3 miesięcznej Darii. Bardzo miło się was czyta. Czy może któraś z mamuś wie od kiedy i jak odzwyczaić maluszka od zawijania w becik na noc?Serdecznie i gorąco pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Dymelek napisz koniecznei, co z Adasiem

Zea, witaj. Ja nie mam pojęcia, po prostu przestałam zawijać i przeszłam na śpiworek. Protestów nie było :-)

Lilac23 oj, to nie wesoło u Was, życzę zdrówka

ulanka z Adasiem wszystko dobrze. Brzydki zapach sam przeszedł. Nie wiem czy to nie wynikło poprostu z tego że pokar dostał się do uszka. Adaś nadal ulewa. Na szczęście nie wdał się żadna infekcja. Placze bo chyba go znowu brzuszek boli. Wkoncu wprowadzamy nowe jedzonko. Bardzo się cieszę, że do uszka nie wdała się infekcja.... Chyba zacznę wierzyć w cudowne właściwosci witaminy C...

Witaj zea,
Ja swojego Adasia dość ktrótko zawijałam w kocyk. Właściwie tylko przez pierwszy miesiąc, a później to jakoś sam zniknął. Mój maluszek jest coś duży i poprostu wyrósł... Myślę, że ty to już zupełnie możesz zrezygnować z becika. (Daria skończyła już 3 miesiące?) Możesz spróbowac powolutku poluzowywać wiązanie, aż wkońcu zupełnie je rozwiązać.
Gdybyś chciałam mieć suwaczek, to ja swój stworzyłam na stronie Suwaczki na wszystkie okazje! - suwaczki.com . Teraz wklejam adres strony pod swoimi wypowiedziami. :-D

reklama
dymelek to dobrze, że wszystko ok
a jak nie chcesz wklejać za każdym razem suwaczka to wejdź sobie na górze w "Ustawienia", tam z lewej strony wybierz "edytuj sygnaturkę" i wklej ten kod, co tu wklejasz, to suwaczek się będzie sam pojawiać :-D

I dziękuję bardzo :-)

Do góry