reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z Łodzi

Dzieki za miłe powitanie. :) Postaram sie aktywnie włączyć do kręgu łódzkiego :)
Hmm nie lubie pisać o sobie hihi. Ale dla potrzeb forum.. prosze bardzo:
Mam 28 lat, pracuje jako księgowa w jednym z łodzkich szpitali.
Od pół roku jestem mężatką
- a pod tym linkiem historia jak poznałam mojego męża :)) http://sympatia.onet.pl/0,2279,1300433,,historia-magdy-i-piotra,artykuly.html

reklama
heh :laugh: niezła love story! ::)
bardzo ładne zdjęcia !!
kolejny dowód na to, ze w necie można znalezc milosc ;D

Cześik :)

Elpis78,
Zapraszamy! Coraz nas więcej i coraz nam cieplej w takim gronie :)

Mamusiuagusiu,
Pewnie maluch dostał w zastrzykach Biodacynę albo Amikin? Ja już miałam problemy z zakupieniem Biodacyny kiedy Julka miała zapalenie płuc więc zdaję sobię sprawę jak na głowie stawałaś żeby ja dostać.. Te leki przeznaczone są teraz do leczenia zamkniętego (tylko szpitale) więc pozostaje w iniekcajch Zinacef.. ehh.. ja tez mam nerwy na lekarzy.. Julka ma w wywiadzie RTG pewne nieprawidłowości związane z serdeuszkiem a termin na KCH wyznaczyli ma w październiku 2006.. zapisałam ja prywatnie i bardzo się martwię - wizytę mamy dopiero 30 marca..

U mnie nawał pracy po-chorobowej.. na dodatek te wahania ciśnienia mnie wykańczają - caly czas jestem na Ibupromie..

Bociany chyba zabłądziły po drodze bo ponoć już wcześniej niż zwykle wyleciały ;D A wiosny nadal nie widać..

:) ano spotkał sie Wschód z Zachodem na necie :) (Widzew z Retkinią) ;))
A na pewno "wykorzystam" Was mnóstwem pytań itd... chociażby gdzie u nas jest jakiś sklep z wózkami - i żeby było dużo róznych w jednym miejscu, bo w tym małych sklepikach to mają zazwyczaj jednej firmy i nie mozna nic na miejscu porównać. Słyszałam ze w Zgierzu albo w Pabianicach jest jakiś sklep z róznymi artykułami dzieciecymi i jest tanio? Wiecie cos o tym?

Elpis78,
Niestety w tym temacie ci nie pomogę.. znam tylko parę sklepów w Galerii Łódzliej, Tup-Tup, Babyland, Cubus.. i takie osiedlowe sklepiki..
Julka już z wózka wyrosła ;) więc w temacie nie jestem..

Anetas,
Biodacyna to Amikin tyle, że produkują go różne firmy. Pudeł możesz szukać w aptekach, sklepach - mnie do przeprowadzki panie odkładały.. raz poszłam na szabry pod śmietnik :p bo ktoś wieeelkie pudło po kosiarce do trawy wystawił i dzięki temu miałam "przenośna garderobę" ;D
Jest w Łodzi hurtownia pudeł: Box Hurtownia - Zakład Opakowań
Godz. otwarcia Pn-Pt od 08:00 do 16:00
Tel. (42) 652 61 00 , (42) 640 50 91 , (42) 650 50 33 kom. 507183 908 fax. (42) 650 50 33
zadzwoń może i spytaj..
Szczerze mówiąc - nie zazdroszczę ci, ja także nie lubię przeprowadzek..

Moja bielizna woła do mnie - umieram! Ale ja nawet teraz czasu nie mam na chodzenie po sklepach :(

Pozdrowionka :)

Witam ponownie :)
Jestem z Radogoszcza (Zachodu), mam 26 lat ( jak w biurze matrymonialnym hihi).
Remont u mnie trwa i mam nadzieję że do czerwca się skończy. Jestem na etapie upartego poszukiwania informacji na temat najlepszego dla mnie wózka, ponieważ podejrzewam, że czwarte piętro mnie wykończy....Chociaż z drugiej strony mam dużą piwnice i tu zaczynaja się dylematy :)
No i oczywiście imię dla chłopczyka, a miała byc Hania... ;D
Pozdrawiam Was wszystkie

AGLES,a ja dwadzieścia kilka lat mieszkałam na Radogosczu - zachodzie.Tam sie wychowałam.Wprowadzilismy sie do nowych bloków, jak miałam około 4 tygodni, a wyprowadziłam sie po slubie, czyli ponad 3 lata temu.

Mamusiaagusia - ja mieszkałam od urodzenia również ponad dwadzieścia lat (dokładnie 24 lata) na Julianowie, czyli nieco bliżeja, ale potej samej str. Łodzi co Radogoszcz, a teraz "wywiało" mnie na Janów. Mieszkam tu od 5 lat, czyli od ślubu. Jak na razie mamy podobne lokalizacje ;)

No witam Panie!
Ja się odliczam! Wróciłam do domu na niecałe dwa tygodnie i wracam do porodu 29 marca. Leżalam krótko bo na OCP nie było miejsca i wylądowałam na Perinatologii a tam powiedzieli, że skoro jestem stałą pacjentką OCP to mnie trzymać nie będą i po niecałych trzech dobach puścili mnie do domu. Rozmawiałam z lekarzami z OCP na ICH (!) prośbę i umówiliśmy się na koniec kwietnia, bo łożysko ma już drugi stopień i wolą mnie mieć na oddziale wcześniej na wszelki wypadek.
Elpis polecam w Zgierzu sklep "Panda" na ul. Witkacego 2. Bardzo miła obsługa, kupić można wszystko a ceny chyba przeciętne. Ja dużo zakupów nie robiłam, ale jak sie orientowałam to łóżeczka i wózki są trochę tańsze niż np. w Słoniu a poza tym Słoń jest trochę przereklamowany. Jak pojechałam tam na zakupy to nawet nikt do mnie nie potrzedł żeby zapytać co potrzebuję a w Pandzie od półki do pólki chodziłam z ekspedientką i ta mi doradzała nie będąc nachalną. Mają malutie ubranka i większe też, pampersy, butelki, wózki, łóżeczka i co sobie zażyczysz. Wybór różnych firm produkujących akcesoria niemowlęce a w Słoniu tylko jedna czy dwie. Fachowa obsługa - panie, które wiedzą o czym mówią i umieją odpowiedzieć na każde pytanie. Fajny sklep. Tylko nie wiem jak z ceną pieluch bo nie mam porównania. Może dziewczyny wiecie ile w hipermarkecie kosztują Pampesy 1? W Pandzie zapłaciłam ok. 28 zł. za 44szt.
Anetas wspólczuję przeprowadzki. Ja się od rodziców rok wyprowadzałam! A mieszkam w bloku obok!
A jak będziesz miała coś ciężkiego do przeniesienia to w aptece czasem pożyczają p;lastikowe kufry, bo niestety leki przywożone są właśnie w takich a pudeł już dawno nie używamy.
Kończę! Idę się domeczkiem nacieszyć! ;D
Pozdrawiamy! Ola z Synusiem! P.S. Waży już 2900g! A jaką ma buzię fajną! :-* :angel: ;D

reklama
Ale ten świat mały, co?
Tak sie składa ze na Julianowie wychowywała sie moja mama, a  teraz mieszka tam tez rodzina mojgo męza( chrzestny, z żoną i dwójką dzieci). :)
Była u Nas wczoraj pani doktor, no i z zasztrykami koniec
HURRA.
Muszą sie jescze doleczyć SUMMAMEDEM.OBAJ,
Kamil, ma nadal zmiany w oskrzelach, podobno. :mad:
Dziwne, ze po porzedniej dawca sie nie wyleczył.
Cóż nie jestem lekarzem, i nie mam zielonego pojęcia, w tych kwestiach. Doktorowa stwierdziła ze tak moze być.
Zobaczymy, jak to sie skonczy.

Do góry