reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie z Łodzi

A ja próbowałam zapisać Julkę do kardiologa - terminy na październik 2006 :(
Zapisałam więc na pierwszą mozliwą wizytę do Prof. Stańczyka w Damedzie (30 marca!) a jej koszt to 230 PLN z czego 110 konsultacja i 120 PLN echo serca..
Czekam jeszcze na telefon bo może ktos zrezygnował z wizyty w CZMP..
Kurcze, martwię się baaaaaaaaaaaaaardzo :( :( :(

reklama
AGAWA, powiedz mi czy pielęgniarka z OLMEDU(Pani lucynka) dobrze robi zastrzyki??
Własnie wrócilismy od lekarza, i Oskar ma zapalenie płuc :( :( :( :( :( :(
Ma przepisane zastrzyki.
Az sie boje.
AGAWA ratuj.
Jak ona jest, w tych sprawach.
Po isoprinosinie zamiat sie wyleczyc, choroba posunęlłą sie bardzo daleko,modle sie zeby nie skonczyło sie na szpiatlu. :( :( :( :( :(
Dzis o 18 pierwszy zastrzyk.

i jak tam chorutki małe?
u nas też kaszelek. ale na szczescie lajtowy. bactrim i syrop prawoślazowy muszą dac rade.
buzki dla wszystkich!

Co do zastrzyków w Olmedzie, to wiem, że są dwie pielęgniarki - ciemno- i blondwłosa. Z tego co zaobserwowałam chodząc na pobranie krwi lepsze podejście do dzieci ma ta z ciemnymi, krótkimi włosami - ale czy to jest pani Lucynka..nie mam pojęcia ;)

Agusiu,
Pani Lucynka świetnie daje zastrzyki.. Julka nie miała nawet śladu i nic jej nie spuchło ;)
Pewnie , że się bałam - i to bardzo! Ból mija szybko - bardziej bałam się o psychiczną "drachę" ale na szczęście wymyśliłam z panią Lucynką świetny fortel dzięki któremu Julka nawet się nie zorientowała, że brała zastrzyki ;) a to bardzo pojętna bestyja ;D Jeśli chcesz to wprowadze cię w jego arkana ;) Zgadamy się na GG..

Jucia,
Co u was? Poremontowo? Cieplej już.. może jakiś sąsiedzki spacerek w słoneczku? :)

Ulik,
Kurna, uważaj na ten pierdykany Bactrim bo to zwykły Biseptol :( tyle, że w syropie, uczula często.. Jakby kupy były nie teges to raczej idź z małym do lekarza..
Zdrówka dla szkraba!

marianeczka,
Jak tam twoja plamka? ;) Byłas już u okulusty?

kara,
A ty juz po zabiegu? Co u córeczki słychać?

Byłam w Dzień Kobiet w knajpie Meksykańskiej - 2 dni się leczyłam bo ziałam jak smok :) ;) paliło mnie w żołądku i jelitach jakbym siarki zjadła ;) Chyba tortille pomogły mi wyczyścić układ pokarmowy - cokolwiek tam było - zdechło :)

Dzięki Agawa.Dzisiaj 5 zastrzyk.Ta moja mała pupina narazie wytrzymuje.Ma tylko niewielkiego siniaczka.Jeszcze jutro, no chyba ze pani doktor zdecyduje ze trzeba jeszcze.
Zobaczymy jutro.Dopiero dzisaij widac po nim jakąś poprawę do przed wczoraj Oskar jeszcze gorączkował, wymiotował.Strasznie.Wczoraj juz nie i dzis na razie tez nie.

Kamilek odsypia wczorajsze urodziny:)
Miał tyle wrazen, ze poszedł spać dopiero o 0.30.Dumny jak nie wiem co ;)
Wszystkiego najlepszego syneczku.Jak pytalismy sie ile ma lat, to mówił ze 5. ;D

Anetas trzymam kciuki zeby to nie było zapalenie płuc.
Mam dwoje dzieci, ale dopiero teraz wiem co to znaczy zapalenie płuc u dziecka.Naprawde.Kamlek nigdy  ie miał zapalenia płuc, tylko zapalenie oskrzelichyba 2 razy.
A tu Oskarowi, takie świnstwo sie przyplątało.
Mam nadzieję ze u Borysa, tak sie nie skonczy i ze będzie ok.
Oskarek przez kilka ostatnich dni wygladał jak zjawa.Snuł sie tylko po mieszkaniu, nawet bawic mu sie nie chciało.Natomiast dzisiaj dokazuje, jakby chciał nadrobic ostatnie dni.
Na szczęście juz jest lepiej, bo bałam sie strasznie ze to wszystko sie skonczy szpitalem

WSZYSTKIM DZIECIACZKOM ZDROWYM I CHORYM DUZO ZDRÓWKA

Uh! Dziewczyny tak czytam i włos mi się na głowie jeży! Same chorowitki. No żebym gorsza nie była to właśnie chyba udało mi się zwalczyć paskudne przeziębienie. Nie leżałam, ale nos miałam totalnie zapchany i jeszcze mi trochę tego świństwa w zatokach siedzi. u mnie coraz bliżej! W środę znów szpital na parę dni. Mam nadzieję, że jeszcze wróce na trochę do domu nierozdwojona! Pranie i prsowanie już na ukończeniu. Wczoraj dostaliśmy od znajomych huśtawkę. Brakuje nam jeszcze fotelika małego tego do 9kg, ale kasy nam trochę brakuje. Mieliśmy pożyczyć, ale okazało się, że koleżanka sprzedała. Trudno poradzimy sobie bez - nie my pierwsi i nie ostatni. Może jeszcze do komisów zajrzymy?

reklama
Anetas! Dzięki za info, ale problem jest o tyle palący, że ja mogę być już w domu z dzidzią przed Wielkanocą! A chciałabym żeby był na wyjście ze szpitala. Jeśli nie zdecyduję się wcześniej na kupno to bycmoże dobijemy targu! Deltima nie musisz mi polecać bo będę miała wózek, zatem firmę znam. Napewno poinformuję Cie o decyzji, żeby Cię nie blokować! Bardzo Ci dziękuję! ;D

Do góry